Nyt liv til dine vinduer – 5 enkle tips til styling af din vindueskarm

Mange af os gør os umage med indretningen af de forskellige rum, men hvordan er det med området i og omkring vinduerne – får det lige så meget opmærksomhed? I stedet for at placere potteplanter harmonisk i vindueskarmen, kan du indrette med smukke stager, personlige ting, skønne bøger eller magasiner i stakke.

Du får nemlig en skøn hjemlig oase, hvor du kan slappe af, hvis du omgiver dig med ting, der har en betydning for dig. Og her er vindueskarmen et fantastisk område, hvor du kan placere alt fra en skulptur der er gået i arv, et lækkert loppefund eller en vase med en smuk buket.

Malene Marie Møller

Malene Marie Møller, som driver indretningsbloggen Boligcious, giver ideer til indretning af vindueskarme. Se de smukke eksempler på vindueskarme fra Malenes hjem og få hendes 5 tips du kan tage i brug med det samme.

 • Styling af vindueskarm

  1. Arbejd med niveauforskelle

  Du får en mere levende indretning ved at arbejde med niveauforskelle på de ting, du placerer i vindueskarmen. Undgå at elementerne er i samme højde, det skaber nemlig mere dynamik at arbejde med højdeforskelle. Er dine yndlingsting lige høje, kan du gøre brug af bøger og magasiner for at skabe de niveauforskelle, du ønsker.

 • Styling af vindueskarm

  2. Undgå at centrere, sæt dine ting i grupper

  Er du en af de heldige med store dybe vindueskarme – så har du en guldgruppe af et indretningssted (har du smallere vindueskarme så fortvivl ikke, du kan stadig gøre brug af dette tip!) Mange går ud fra midten af vinduet og placerer sine ting centreret eller i en afvejet opdeling ofte med en spejling af hver side af vindueskarmen. Arbejd i stedet i grupperinger og få glæde at de stilleben, der kommer ud af det.

 • Styling af vindueskarm

  3. Taknemmelige buketter

  I mange hjem havner de lækre buketter i en vase på bordet. Hvorfor ikke placere dem i vindueskarmen i stedet? Friske blomsterbuketter bringer glæde. Når du er vej hjem byder blomsterne dig velkommen, og du deler ud af glæden ved også at lade de forbipasserende nyde dem.

 • Styling af vindueskarm

  4. Skulpturelle former

  Vælg en neutral farveskala til din vinduesindretning og lad i stedet formerne tale. Til og med skyggerne bliver til deres egne små kunstværker, når solen står på. Det kan fx være dine favoritskulpturer eller et arvegods i skønne former, som giver indretningen et poetisk touch.

 • Styling af vindueskarm

  5. Indrammet med lækre gardiner

  Et kunstværk nyder godt af en smuk ramme. Præcis det samme gælder dine vinduer. Velour er et must lige nu i boligindretningen – også når det gælder gardiner. Fx i soveværelset er det smukt med velourgardiner, som bidrager til stemningen med et blødt og behageligt udtryk samtidig med de dæmper lyset. I stuen kan du fx lege med transparente gardiner. Med et transparent gardin får du også en fantastisk silhouette, som fremhæver dine yndlingsting i vindueskarmen, når gardinet er trukket for.

Film: styling af vindueskarme

Se vores film på youtube om styling af vindueskarme og bliv inspireret til at skabe dit eget stilleben.

Del

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Find en forhandler

Vi findes over hele landet hos autoriserede og professionelle forhandlere. Lad dig inspirere i et af vores showrooms.

Find forhandler

Vores produkter

Med over 60 års erfaring, inspirerende designs, nytænkende betjeninger og høj kvalitet kan vi tilbyde et komplet sortiment inden for målbestilte gardinløsninger til dine vinduer.

Læs mere
Find en forhandler

Velkommen til vores verden

Følg os i de sociale medier for flere tips og idéer. Vi findes på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev med produktnyheder, inspiration og konkurrencer.

Ved at tilmelde dig bekræfter du, at du accepterer vores fortrolighedspolitik.

The Art of Window Styling