Inspiration til at indrette med planter

Hvis designmesserne 2016 handlede om planter, er det i 2017 svært at dreje hovedet uden at få et glimt af noget grønt. Planter er kommet for at blive, uanset om det er i form af en grøn indretningsdetalje eller via en mængde planter indflettet i hjemmets indretning.

Vil du også være med, men er du usikker på, hvordan du skal begynde? Indret med planter og se hvordan dit humør stiger ved at tilføje lidt grønt.

En minihave derhjemme

 

Inspiration til at indrette med planter

En nem måde at skabe et kontrolleret grønt miljø er at gruppere små planter sammen, enten i hver deres lille vase eller sammen i en større gruppe, hvor alle kan være. Skab stilleben ved at placere dem tre og tre ovenover en åben pejs eller i vindueskarmen. I soveværelset er det ekstra passende med planter som producerar meget ilt, som aloe vera, efeu og paradistræ. Placer dem på et lille bord eller en stol for den bedste effekt.

Sukkulenter, kaktus eller peperomia (som tilhører peberfamilien) fungerer godt i en minihave og kræver ikke særligt meget pleje. Sukkulenter findes i alle mulige varianter – eksperimenter med mørkerøde og ravfarvede blade for at bryde med efeu og aloe vera. Har du vindueskarme, skaber du et stilrent indtryk ved at anvende enkle rullegardiner eller træpersienner.

En hængende have…

Glem trætte krukker med geranium i. I stedet kan du indrette med en hængende have som kan være præcis så luksuriøs, som rummet tillader. At skabe en hængende grøn have er næsten noget af det sværeste, når det gælder planter (udover at holde dem levende). Brug reb og et kobberrør som du hænger fra loftet, væggen eller en lampe. Et hængende gardin lavet af misteltenkaktus ser fantastisk ud med sine lange blade. Selvom den oprindeligt kommer fra et tropisk klima, kan den faktisk godt lide dæmpet lys og temperaturer omkring 15°C.

Et alternativ er at fastgøre blomsterkummer eller mindre krukker på væggen og beplante med det, du ved passer ind: palmer, bregner eller planter fra arum-familien – de passer alle til at blive hængt op. Hængeasparges er en plante med uregelmæssige blade og passer perfekt i en ophængt kurv.

Planter som trives i mørkere rum

 

Inspiration til at indrette med planter

Hvis du vil have lidt liv ind i et hvidt soveværelse, passer en buskpalme perfekt. De trives i mørke omgivelser og siges også at modvirke kemikalier, som findes i husholdningsprodukter. Den kræver meget plads, så plant den i en terrakottakrukke, så den har plads til at vokse.

En god plante for mindre rum, især for dig, som er nybegynder, når det gælder planter, er væddeløberen. De er ideelle til at have oppe på en boghylde eller hænge i en kurv – placer dem ikke i direkte sollys, og du vil få en plante, som holder længe (også hos dig uden grønne fingre). Match en væddeløber med en bregne. Bregner renser luften meget godt i forhold til andre planter og er derfor perfekte til huse eller lejligheder, som ligger tæt på en trafikeret vej.

Terrakottakrukker og slyngplanter

 

Inspiration til at indrette med planter

Guldranke er et andet alternativ til dig, som er ny indenfor det her med planter. Den kræver lidt pleje og er ekstremt effektiv, når du vil have et grønt element ind, eftersom den slynger sig naturligt på dine hylder. Brug en terrakottakrukke for at få en hyggelig og stilren fornemmelse i din stue. Præcis som bregnerne er dette en god plante til at rense luften indendørs.

Skab et slankt og moderne indtryk med matte metalkrukker i gråt eller sort. Svigermors skarpe tunge er yderligere et eksempel på en plante, som kræver lidt pleje. Derudover udskiller den ilt om natten. Også denne plante renser luften fra forskellige kemikalier –praktisk og stilrent!

Planter efter rum

Inspiration til at indrette med planter

 

Kontor: de rigtige planter kan bidrage med tiltrængt energi i et i ellers energiløst rum. Øg iltkoncentrationen på kontoret ved hjælp af vedbend – den hjælper til at øge koncentrationsevnen og renser luften på effektiv vis.

Opholds- og spisestue: mod trægulv kan en grøn plante i en terrakottakrukke give et hyggeligt indtryk. Brug en birkefigen i opholdsstuen for at neutralisere sod og røg fra en åben pejs. De kan også se indbydende ud i en karnap, eftersom de kan vokse sig høje. Match med andre høje planter som for eksempel en bambusplante, en arumplante eller en leopardblomst. Leopardblomsten kan blive op til halvanden meter høj, men hvis man beskærer den og holder den lidt, kan den passe perfekt til en indendørshave.

Badeværelse: mange indendørsplanter trives i badeværelser på grund af fugten og varmen. Hvis badeværelset er tilstrækkeligt stort, kan et godt alternativ være en duft-dracæna. Den kan virkelig skabe et stærkt indtryk i et ellers koldt og skrabet badeværelse.

Del

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Find en forhandler

Vi findes over hele landet hos autoriserede og professionelle forhandlere. Lad dig inspirere i et af vores showrooms.

Find forhandler

Vores produkter

Med over 60 års erfaring, inspirerende designs, nytænkende betjeninger og høj kvalitet kan vi tilbyde et komplet sortiment inden for målbestilte gardinløsninger til dine vinduer.

Læs mere
Find en forhandler

Velkommen til vores verden

Følg os i de sociale medier for flere tips og idéer. Vi findes på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev med produktnyheder, inspiration og konkurrencer.

Ved at tilmelde dig bekræfter du, at du accepterer vores fortrolighedspolitik.

The Art of Window Styling