Alle der kommer herhjem, tror, at vi har fået renoveret lejligheden – men vi har jo egentlig bare fået nye gardiner

”Jeg kan ikke sige det mere præcist: Det føles som om, vi har fået en ny lejlighed, som både er yngre og mere charmerende. Alle nedprioriterer gardiner, og det skal folk virkelig lade være med! Min lejlighed er beviset på det.”

Alle der kommer herhjem, tror, at vi har fået renoveret lejligheden – men vi har jo egentlig bare fået nye gardiner

Vi er på besøg hos svømmeren Jeanette Ottesen, som bor i hjertet af København med sin mand og deres datter Billie på 16 måneder. Læs Jeanettes beretning om, hvordan hun har fået øjnene op for gardinernes rolle i indretningen og ikke mindst hvordan, de har forvandlet den gamle lejlighed til en farverig perle.

Duette gardin, model Top Down/Bottom Up, med stofgardiner Duette gardin, model Top Down/Bottom Up, med stofgardiner

| Nye gardiner pustede nyt liv i en gammel lejlighed

Jeg elsker at være omgivet af bylivet og stemningen i gaderne, men københavnercharmen var efterhånden umulig at fornemme i vores lejlighed. Og vores gardiner hjalp da i hvert fald ikke på det. I alle rum undtagen soveværelset havde vi hvide hørgardiner, som var blevet helt gullige af at hænge der så længe.

Normalt nedprioriterer man gardiner helt vildt jo! Det gjorde jeg også selv. Altså man vil hellere købe en ny sofa, end man vil investere i nye gardiner. Men nu ser vores lejlighed faktisk yngre ud, end den nogensinde har gjort før. Den gamle stil, som lejligheden har, kombineret med de moderne Duette® gardiner og de lange velourgardiner, som vi har valgt, løfter det hele op på et højere niveau.

Soveværelset med Duette® gardiner og stofgardiner Soveværelset med Duette® gardiner og stofgardiner

| Med eksperthjælp blev jeg mere modig i mine valg

Måske er jeg lidt konservativ på nogle punkter, når det gælder indretning og møbler. Jeg vil helst ikke være for vild, når det er ting, man skal have i mange år. Dog følte jeg mig utrolig tryk ved at have en ekspert i mit hjem, som kunne hjælpe os med de rette farvesammensætninger og harmonier. Det åbnede mine øjne for at eksperimentere med vores farvevalg.

I vores soveværelse har vi fået velourgardiner i en meget lys pastelgrøn. Det synes jeg var lidt af et sats, men det giver faktisk et mere eksklusivt look, synes jeg. Udover soveværelset har vi valgt Duette® i de andre rum, og her har vi valgt lysegrå gardiner til både køkken og stue.

Mørklæggende Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up i gæsteværelset Mørklæggende Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up i gæsteværelset

| Et farvevalg som viste sig at give en fantastisk effekt

I gæsteværelset, som skal være Billies værelse, når hun bliver lidt større, endte vi med mørklægning i en bordeaux farve, hvilket jeg selv synes var ret modigt. Det viser sig, at det har en fantastisk effekt, når det kommer op og gør virkelig en forskel i rummet.

Min mand Marco så gardinerne og sagde med det samme, at han synes, de var virkelig fede. Og jeg sagde selv ”ja de er da fede, men tør vi det?”. Jeg overgav mig, og det er jeg så lykkelig for i dag.

Model Top Down/Bottom Up i grå, på streetview-mode Model Top Down/Bottom Up i grå, på streetview-mode

| Mit hjem er min base, og indretningen er kun for min egen og min families skyld

Jeg har faktisk altid gået meget op i boligindretning. Fordi jeg rejser meget, så er det vigtigt for mig, at min base er et dejligt og roligt space, og at jeg bliver glad, når jeg træder indenfor. Jeg inviterer sjældent folk hjem, fordi for mig er det her mit helle. Indretningen er derfor også kun for min egen og Marcos skyld. Jeg gør det virkelig ikke for nogen andre.

Derfor har vi også brug for vores privatliv, hvilket ellers kan være svært at opnå, når man bor i hjertet af København. Når vi står i stuen eller i soveværelset, kan vi se direkte ind i lejlighederne overfor, og det betyder jo faktisk, at de også kan se lige ind i vores. Derfor sætter jeg virkelig pris på Top Down/Bottom Up! Om dagen har vi altid gardinet på streetview-mode, så det står i midten af vinduet. På den måde kan folk ikke se, hvad vi laver, og vi går ikke glip af sensommerens varme lys.

Motoriseret Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up i børneværelset Motoriseret Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up i børneværelset

| Før havde vi bare vinduer – nu har vi mere end det

Betjeningen med motorisering er vi virkelig glade for og bruger det på forskellige måder. Hos Billie kører vi toppen af gardinet lidt ned, så der lukkes lys ind, og hun vågner derfor helt naturligt og nænsomt.

Jeg får dog også selv mulighederne at føle. Når Marco mener, det er tid til, at jeg kommer ud af fjerene, kører han gardinerne op inde fra stuen – og så er det jo ligesom bestemt, at nu er tiden under dynen ovre. Men faktisk er det også en rigtig rar måde at vågne på. Der er hverken en alarm eller én der står og hiver i mig, hvilket giver mig en langt mere harmonisk morgenrutine.

NETOP NU! Køb tre valgfrie PowerView® gardiner og få en Hub med i købet. Værdi 2043,- Få del i tilbuddet, klik og læs mere >

Motoriserede Duette® gardiner i køkkenvindue Motoriserede Duette® gardiner i køkkenvindue

| Motorisering er ikke bare en luksus, det forandrer måden at tænke gardiners funktionalitet

Jeg forstår godt, at nogle ser det som en luksus, som man måske ikke har brug for. Og morsomt nok takkede jeg selv nej til motorisering, da vi første gang blev spurgt. Jeg tænkte, det behøver vi da ikke?

Den tanke havde jeg faktisk også omkring at få nye gardiner generelt. Men nu kan jeg ikke leve uden dem.