God akustik øger vores velbefindende

Kender du det at sidde i et rum med mange mennesker og stort set ikke kunne høre, hvad der bliver sagt? Dårlig rumakustik er en udbredt gene i moderne boliger, fordi vi ofte har træ eller klinker på gulvene, fuldmurede vægge og store glaspartier – alle hårde materialer som skaber lydrefleksion. Og det er en gene, der er værd at gøre noget ved, for lyden i vores hjem har stor betydning for vores velbefindende. Faktisk kan dårlig akustik gøre os irritable og trætte.

Gardiner bidrager til bedre akustik

Gardiner alene kan ikke skabe god akustik, men i samspil med møbler og tæpper kan de bidrage til en mere behagelig akustik i rummet. Specielt i køkken-alrum, hvor køkkenelementernes hårde overflader også gør deres til at skabe rumklang, er det en god ide at bruge gardiner til at dæmpe lyden. Samtidig er lodrette flader som gardiner bedre til at afhjælpe dårlig akustik i et rum i forhold til vandrette flader som fx gulvtæpper. Det skyldes, den måde lyd bevæger sig igennem et rum.

Jo kraftigere stof jo bedre

Gardiner af tekstil giver den største effekt – og jo kraftigere stoffet er, jo bedre vil de lyddæmpende egenskaber naturligvis være. Duette® gardinet med to eller fire plissélag med luftlommer imellem er et godt bud på et lyddæmpende gardin. Det samme er forede liftgardiner, der har to stoflag. En generel tommelfingerregel er, at jo kraftigere stoffet er jo mere lyd absorberer det.Ta’ Luxaflex®️ Gardinguide i 3 enkle steps >

Duette® gardiner Top Down/Bottom Up
Duette® gardiner Top Down/Bottom Up
Duette® gardin med dobbelt væv
Duette® gardin med dobbelt væv

Duette® kan forbedre akustikken. Læs mere om Duette® i Gardinguiden >
Liftgardiner kan forbedre akustikken. Læs mere om Liftgardiner i Gardinguiden >