Sov godt

Søvn og betydningen af den er et af tidens mest omdiskuterede emner. Og med god grund for søvn har stor indflydelse på vores velbefindende. Sover vi godt, er der større sandsynlighed for, at vi generelt har det godt, og her spiller mørke en væsentlig rolle. Produktionen af søvn-hormonet melatonin, der hjælper os med at sove, øges nemlig drastisk i mørke og falder i takt med, at det bliver lyst.

En god investering for velværet

Et gardin med mørklæggende effekt kan derfor være en rigtig god investering og gøre en positiv forskel på søvnkontoen. Ikke mindst i de måneder på året, hvor det bliver lyst tidligt og mørkt sent. Heldigvis behøver et mørklægningsgardin ikke være sort og kedeligt. Der findes i dag en lang række varianter, der er ligeså dekorative, som de er funktionelle. Se en række eksempler herunder.

Forstyrrende lys er mange ting

Og husk så, at det ikke kun er det naturlige lys (eller gadelamper), der kan forstyrre nattesøvnen. Også lys fra fx natlamper, vækkeure og opladere kan påvirke både børn og voksnes søvn i negativ retning.Ta’ Luxaflex®️ Gardinguide i 3 enkle steps >

Dag/Nat gardin
Dag/Nat gardin
Foret liftgardin til mørklægning
Foret liftgardin til mørklægning

Duette® er god til mørklægning. Læs mere om Duette® i Gardinguiden >
Dag/Nat er god til mørklægning. Læs mere om Dag/Nat i Gardinguiden >
Rullegardiner er god til mørklægning. Læs mere om Rullegardiner i Gardinguiden >
Liftgardiner som er god til mørklægning. Læs mere om Liftgardiner i Gardinguiden >