6 fordele ved gardiner af høj kvalitet

  • 23. maj 2024
  • Anne Sørensen
  • Tips

Gardiner og deres forskellige muligheder er ofte en af de sidste ting der diskuteres, når man ombygger eller renoverer hjemmet, da det meste af budgettet allerede er brugt op. På trods af dette slår vi et slag for, hvor vigtigt det er at træffe en gennemtænkt beslutning og vælge skræddersyet kvalitet. Fordi dine gardiner skal kunne mere end bare at hænge der - her får du 6 fordele ved gode gardinløsninger!

1. Energibesparelser

Med lavenergiglas i vinduer og glasdøre har du god beskyttelse, når det kommer til isolering mod kulde og varme. Men vidste du, at med de rigtige gardiner kan du få en endnu bedre isoleringsværdi, helt op til 36% bedre (med tolags energivinduer). I ældre huse kan helt op til 50% af varmen slippe ud gennem vinduerne i vintermånederne. Du kan modvirke noget af dette energitab med energieffektive gardiner, der danner et isolerende lag mellem dit vindue og gardinet.

Et rigtig godt eksempel på en energieffektiv løsning er Duette® gardinet, som passer til både vinduer og glasdøre.

Læs også: Spar energi ved dine vinduer med isolerende gardiner

Specialfremstillede lydabsorberende lamelgardiner Specialfremstillede lydabsorberende lamelgardiner

2. Forbedret akustik

I store åbne opholdsrum med større glaspartier og andre hårde overflader kan ekko og efterklang være et forstyrrende element. Noget der gør det svært at føre en samtale, og du mister rummets hyggelige og rolige karakter. Noget der kan hjælpe dig: lyddæmpende gardiner.

Vores kollektion omfatter hele fem forskellige gardinmodeller, som alle har væv specielt udviklet med en lydabsorberende effekt. Du finder for eksempel stofgardiner, der opnår lydklasse B og lamel- og rullegardiner, der absorberer op til 60% af lyden.

Læs også: De bedste lyddæmpende gardiner

3. UV-beskyttelse

At trække dine gardiner for når solen skinner er ikke kun nyttigt for at holde varmen ude, men også for at beskytte dit interiør, såsom gulve, tæpper og vægge, mod solblegning. Noget der er særligt vigtigt at huske ved store vinduer, terrassedøre og altaner.

List trist at trække gardinerne for når solen skinner, tænker du. . . Med det rigtige valg af gardin kan du blokere UV-stråler, men stadig lukke dagslys ind og bevare udsigten!

Læs også: Screen væv, effektivt året rundt

Plisségardin i Top Down/Bottom Up modellen Plisségardin i Top Down/Bottom Up modellen

4. Privatlivets fred

Moderne boliger betyder normalt også større glaspartier, plads og luft. Hvad mange mennesker ikke altid tænker på, er indsynet udefra. Efterhånden som glaspartierne bliver større og større, bliver privatlivets fred mere begrænset – noget, som gardiner hurtigt kan afhjælpe.

Med Up&Down gardiner, som i vores verden kaldes Top Down/Bottom Up modellen, har du mulighed for at begrænse indsynet helt eller delvist. En anden, mere klassisk måde er persienner, som du let vinkler forskelligt afhængigt af hvor meget afskærmning du ønsker. Vores sortiment omfatter endda også persienner med Top Down/Bottom Up funktionen.

Læs også: Afskærmning på dine vilkår med Top Down/Bottom Up

5. Mørklægning

Med det rigtige valg af gardin kan du mørklægge et værelse perfekt. Og det behøver ikke at stoppe ved soveværelser og børneværelser. Tænk på stuer og hjemmekontorer, hvor skærmrefleksion kan være en udfordring. Et mørklæggende væv hjælper også med at holde rummet mere svalt.

For dem, der leder efter en fuldstændigt mørklæggende løsning, skal du tjekke Duette® gardinet i kombination med LightLock™, der endda holder det generende sidelys ude.

Læs også: Mørklægningsgardiner - God søvn er forudsætningen for velvære

Moodboard gardiner Moodboard gardiner

6. Øget komfort

Ud over alle disse praktiske fordele er gardiner også en vigtig stemningsskaber. Intet andet kan ændre et rum så drastisk og nemt som gardiner kan! Tilføjelse af gardiner i en lækker skræddersyet kvalitet, til din øvrige indretning (måske med nogle af ovennævnte specialfunktioner) gør noget helt særligt for atmosfæren i rummet.

Læs også: Lag på lag gardiner

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores skræddersyede gardiner.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.