FAQ

Leder du efter spørgsmål omkring PowerView® Automation, så kan du klikke her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg finde information om væv på websitet?

Du kan se et udvalg af væv inden for hver produktkategori på den aktuelle produktside. Hele sortimentet kan du se hos din nærmeste forhandler med Luxaflex® shop-in-shop.

Bemærk, at der på grund af forskelle i printere, scannere, computerskærme og internetbrowsere vil være variationer i farve, struktur, detaljer, kontrast og lysstyrke. Den bedste måde du kan få en helt klar oplevelse af hver farve og dessin er ved at besøge en Luxaflex® forhandler.

Kan PowerView® Automation eftermonteres på mine eksisterende Luxaflex® gardiner?

I nogle tilfælde kan PowerView® Automation eftermonteres på eksisterende Luxaflex® gardiner, men produkttype og gardinmodel afgør om det er muligt.

For at få svar på om PowerView® Automation kan eftermonteres på lige præcis dine Luxaflex® gardiner, bedes du tage kontakt til en Luxaflex® forhandler.

Hvor kan jeg få mere at vide om de nyeste miljøbevidste produkter fra Luxaflex®?

Rullegardiner De miljøbevidste produkter er vores Greenscreen® væv, som er fremstillet med biologisk nedbrydelige og vedvarende ressourcer, og endda genanvendt PET. Greenscreen® vævet fås til rullegardiner.

De fleste af vores rullegardiner er certificeret med OEKO-TEX® 100, GREENGUARD eller Cradle to Cradle. Disse materialer er garanteret frie for potentielt skadelige stoffer og bidrager til et sundt indeklima.

Træpersienner Mere end 90% af det træ, der anvendes til Luxaflex® træpersiennerne, er FSC®-certificeret.

FSC-logoet angiver produkter, der indeholder træ fra velforvaltede skove, uafhængigt certificeret i overensstemmelse med reglerne fastsat af Forest Stewardship Council®.

Duette® Duette® gardinet er det originale energibesparende gardin og resultatet af mere end 20 års udvikling, der giver dig den perfekte kombination af stil og funktionalitet i hele dit hjem.

Duette® gardinernes unikke cellestruktur er designet til at spærre luften inde og sørge for værdifuld isolering, så varmen holdes inde om vinteren og på intelligent vis ude om sommeren.

Dette resulterer i ekstra varme og forbedret indeklima samt en lavere energiregning.

Persienner Luxaflex® Persienner er lavet af 98% genanvendt aluminium i overensstemmelse med de højeste kvalitetsstandarder.

Lamelgardiner For at kunne garantere at vores produkter bidrager til et sundere indeklima er de fleste af vores stoflameller certificeret med OEKO-TEX® 100 og/eller GREENGUARD. Det betyder, at der ikke er anvendt skadelige stoffer i forbindelse med produktionen, og at vores produkter garanterer en bedre luftkvalitet.

Vi tilbyder endda Cradle to Cradle-certificeret Greenscreen®-stof fremstillet med genanvendelige og PVC-frie materialer.

Hvad er "UV-beskyttelse"?

UV står for ultraviolet. Solens ultraviolette stråler kan være enormt skadelige. Det er vigtigt, at vores produkter blokerer solens UV-stråler for at forhindre falmen af gulve og møbler samt andre former for beskadigelser.

UV-beskyttelse er et mål for mængden af potentielt skadelig ultraviolet stråling, der blokeres af vores produkter. For tætte væv eller persienner blokeres normalt 98-99%. Selv vores transparente produkter, såsom Silhouette® gardinerne, kan blokere op til 88% af UV-strålerne med åbne lameller.

Hvordan betjener jeg min LiteRise® gardin korrekt?

Hvis gardinet er med Duette® væv, skal det betjenes stille og roligt. Undgå at presse gardinet men betjen det så motorerne og vævet kan følge med. Især på gardiner med Duette® mørklægningsvæv er det vigtigt at vævet får tid til at luften i vævet kan undslippe.

Gældende for alle LiteRise® produkter: Betjen gardinet ved at bruge håndtaget. Undlad kun at betjene gardinet i den ene side da gardinet så vil køre skævt.

Gardintype 7 og 12: Når man ønsker at lukke gardinet er det vigtigt at man betjener bundlisten først. Når den er i ønsket position kan man betjene mellemlisten.

Ønsker man at åbne gardinet betjenes mellemlisten først. Når den er i ønsket position, kan bundlisten betjenes.

Skubber man både underliste og mellemliste på en gang vil gardinet tage skade.

Er du usikker på hvilken gardinmodel du har, kan du komme i kontakt med en af vores forhandlere her.

Hvordan betjener jeg min SmartCord® gardin korrekt?

Gardinet køres ned ved at trække betjeningssnoren ned og i en vinkel på ca. 45 grader mod midten af gardinet.

Når den ønskede placering er nået, trækkes betjeningssnoren en anelse til modsatte side (ud mod karmen). Dette vil låse gardinet.

Når man ønsker gardinet åbnet (kørt op) trækkes 2-3 gange lodret i betjeningssnoren. Gardinet pumpes herved op.

Modelltype 7 og 12: På type 7 og 12 betjenes bundlisten ved snoren i venstre side og mellemlisten ved snoren i højre side. Selve betjeningen af de 2 lister gøres som overfor.

Husk dog at underlisten skal køres ned inden man betjener mellemlisten.

Når gardinet skal køres op, skal mellemlisten betjenes først.

Betjenes mellemlisten ved at man lader bundlisten ”trække” den op vil man beskadige gardinet.

Er du usikker på hvilken gardinmodel du har, kan du komme i kontakt med en af vores forhandlere her.

Hvor kan jeg få mere at vide om de forskellige betjeningssystemer til Luxaflex®?

Besøg vores side om betjeningssystemer og få flere oplysninger om manuelle og motoriserede systemer.

Hvad betyder "design og håndværk" i forbindelse med Luxaflex® produkter?

Alle Luxaflex® produkter designes og specialfremstilles på avancerede produktudviklingsfaciliteter.

Størstedelen af ​​de store Luxaflex® rullegardiner fremstilles på vores fabrik i Falköping, Sverige, hvor produktionen har stået på siden 1885. Produkter som Duette® og specialfremstillede gardinskinner produceres i Hornum, Danmark, hvor dygtige medarbejdere hjælper med at skræddersy hver modtaget ordre. Andre Luxaflex® produkter fremstilles i Polen og Tjekkiet.

Sælger Luxaflex® direkte til forbrugerne?

Luxaflex® produkter er unikke. Hvert produkt, vi fremstiller, er helt igennem unikt, da det specialfremstilles til dig på vores fabrikker i Danmark og øvrige europa.

For at sikre den bedste shoppingoplevelse og fuld tilfredshed med dit Luxaflex® produkt sælges vores mærke kun gennem et netværk af professionelt uddannede forhandlere.

Du kan få rådgivning af vores eksperter i en Luxaflex® shop-in-shop som også tilbyder professionel måltagning i dit hjem og efterfølgende montering. Af den grund sælges Luxaflex® produkter ikke online.

Hvad er jeres ombytningspolitik?

Luxaflex® produkter er specialfremstillede og kan derfor ikke returneres/ombyttes, med mindre de er fejlbehæftede i henhold til Luxaflex® garantien. Du kan dog diskutere mulighederne med din forhandler, som vil arbejde på en mulig løsning.

Hvordan finder jeg en Luxaflex® shop-in-shop i mit område?

Brug vores forhandlerhenviser til at finde din nærmeste Luxaflex® forhandler, og indtast dit postnummer for at få vist en liste over autoriserede forhandlere nær dig.

Hvor kan jeg få en prøve på en af jeres produkter?

Du kan se hele Luxaflex® udvalget af farver og materialer hos vores forhandlere med shop-in-shop. Kontakt din nærmeste Luxaflex® forhandler for at se prøver og få professionel vejledning. Brug vores forhandlerhenviser til at finde en autoriseret forhandler nær dig.Ofte stillede spørgsmål om PowerView® Automation

Hvad er PowerView® Automation?

PowerView® Automation er et motoriseringssystem til dine gardiner, som kan styres via fjernbetjening eller PowerView® app. Når der kobles en hub på, kan gardinerne tidsindstilles og bevæge sig på egen hånd dagen igennem. Med hubben skaber et eget PowerView® netværk i hjemmet via dit hjems WiFi. Herefter indstiller og styrer du gardinerne via appen på din telefon eller tablet.

Hvad er en PowerView® Hub?

PowerView® Hub er selve hjernen i hele PowerView® systemet. Det er hubben som gør, at du kan betjene og anvende PowerView® appen. Du kan vælge at koble RemoteConnect funktionen til, hvorefter du vil kunne aktivere dine forudindstillede scener uanset hvor i verden, du befinder dig.

Hub 2.0 blev lanceret i september 2018. Den nye hub er videreudviklet og kompatibel med flere Home Automation systemer. En yderligere fordel er at hubben er trådløs og dermed kan placeres et valgfrit sted i hjemmet og mere centralt i forhold til gardinerne.

Har du allerede købt PowerView® gardiner tidligere inkl. hub og ønsker at opgradere til den nyeste version, kan du nemt koble den nye hub op til dine nuværende gardiner samt overføre alle scener og indstillinger. Du kan læse mere om hvordan du gør i denne guide > PowerView® Quickguide

Hvad er en PowerView® Repeater?

PowerView® Repeateren sættes i en stikkontakt og forstærker signalet mellem PowerView® hub, fjernbetjening og gardiner. Den er nødvendig i større hjem eller hvor signalet har svært ved at nå frem fx pga af tykke vægge eller lignende.

I september 2018 blev der lanceret en ny og forbedet repeater. Udover et mere moderne design kan den nye repeater også fungere som natlys. Via PowerView® appen kan du skabe unikke scener også for repeateren, så lyset tænder og slukker på de tidspunkter, du har behov for.

Hvad kan PowerView® fjernbetjeningen?

PowerView® fjernbetjeningen har seks kanaler, som kan styre dine PowerView® gardiner. Hver kanal kan styre en eller flere gardiner.

Fjernbetjeningen har også en favoritknap (hjertet) som gør, at du hurtigt og enkelt kan placere alle, eller enkelte gardiner, i en forprogrammeret favoritposition med få klik.

Du vælger selv farven på Pebble®, hvori betjeningsenheden - sort eller hvid - er placeret i. Du kan også få den vægmonteret, så du altid ved, hvor den har. Som vægholder har den et mere diskret og enkelt design.

Hvad er PowerView® Scene Controller?

Luxaflex® Scene Controller fungerer sammen med PowerView® hub og gør, at du via denne enhed nemt og hurtigt kan aktivere scener, som er indstillet i PowerView® appen.

Du kan få den monteret på væggen eller i en placerret i et Pebble® cover i en valgfri farve.

Hvad er forskellen på den almindelige fjernbetjening og en Scene Controller?

Den almindelige fjernbetjening styrer gardinerne på almindelig vis. Dvs. kører dem op og ned eller vinkler lamellerne. Scene Controlleren aktiverer de forudindstillede scener, som du har indstillet i PowerView® appen.

Skal PowerView® installeres af en elektriker?

Alle PowerView® motorer, med undtagelse af 230V motor til rullegardin XL, installeres enkelt uden behov for en elektriker. Du vælger at få gardinet tilført strøm via et batterirør, som sidder bag gardinets overliste eller via en 18V transformator, som sættes direte i en stikkontakt.

230V motoren er nødvedig ved meget store rullegardiner, og i de tilfælde kræves der en elektriker til installation.

Hvor ofte skal jeg skifte batterier?

PowerView® batterimotoren bruger 12 stk AA batterier pr gardin. Ved normal brug og en normal indendørstemperatur, kan batterierne holde op til et år, afhængig af gardinets størrelse, men naturligvis også afhægig af hvor ofte, de anvendes.

Fra januar 2019 kan vælge en genopladelig batteripakke. Den hedder Accu-pack.

Til hvilke gardiner kan jeg vælge PowerView®?

PowerView® Automation findes til Silhouette®, Duette®, Twist®, plisségardiner, rullegardiner, lamelgardiner, liftgardiner, persienner og gardinskinner. Til Duette® og plisségardiner kan du også vælge den populære model Top Down/Bottom Up samt en gardinmodel til skråvinduer.

Kan jeg eftermonter PowerView® på mine gardiner?

Som udgangspunkt kan du ikke eftermontere PowerView® Automation på dine allerede producerede Luxaflex® gardiner. Dog er det muligt i enkelte tilfælde, men produkttype og gardinmodel afgør det. Der, hvor det kan komme på tale, er ved Rullegardiner og Twist® gardiner, men det afhænger også af hvor gamle dine gardiner er.

For at få svar på om præcis dine gardiner kan komplementeres med PowerView® Automation, bedes du kontakte den forhandler, du har købt gardinerne hos eller hos en i nærheden. Alle forhandlere finder du her > Luxaflex PowerView® forhandlere

Hvad er RemoteConnect?

Med RemoteConnest kan du styre dine gardiner ved at aktivere forudindstillede scener, uanset hvor du befinder dig i verden. Det kræver blot internetforbindelse via din telefon eller tablet.

Forestil dig at du har glemt at lukke gardinerne ned en varm sommerdag, og gerne vil holde rummet køligt til du kommer hjem. Med RemoteConnect kan du aktivere en forudindstillet scene og lukke gardinerne, så de skærmer for solen.

Hvordan aktiverer jeg RemoteConnect?

For at få adgang til RemoteConnect skal du åbne PowerView® appen, når du har forbindelse til dit hjems WiFi. I menuen i øverste venstre hjørne vælger du at skabe en PowerView® konto.

Tryk på PowerView® konto og vælg RemoteConnect. Du kan skabe en konto ved at udfylde navn, adresse og email. Efter at have modtaget en bekræftelse på email kan du anvende RemoteConnect.

Hvad er priserne på PowerView®?

Oven i gardinets pris kommer motorprisen og om du ønsker betjening med fjernbetjening eller med app. Motorprisen afhænger af gardinvariant og hvilken gardinmodel, du ønsker. Du finder mere information om priser her > PowerView® priser

Kompatibilitets-spørgsmål omkring PowerView® Automation

Hvilken protokol anvender PowerView® systemet?

PowerView® har en egen udviklede protokol. Hubben har en åben API, og kan derfor kobles til de fleste Home Automation systemer.

Du finder mere information om API her >

Fungerer PowerView® med Apple HomeKit?

PowerView® Hub 2.0 og PowerView® App version 2.4 (og senere) fungerer med Apple HomeKit. Mere info i Quick Start guide.

Den tidligere PowerView® hub er ikke direkte kompatibel med Apple HomeKit.

Fungerer PowerView® med Z-wave?

PowerView® kan ikke direkte kobles til en Z-wave enhed, men kan kobles via API - men det er helt afhængig af Z-wave enheden.

Du finder mere infomration om API her >

Fungerer PowerView® med Google Assistant?

PowerView® Hub 2.0, som blev lanceret i september 2018, er kompatibel med Google Assistant/Home, når denne frigives i Danmark.

Mere info i Quick Start guide >

Den tidligere PowerView® hub er ikke direkte kompatibel med Google Assitant/Home men kan i stedet kobles op via IFTTT.

Fungerer PowerView® med Amazon Alexa?

PowerView® hub generation 2.0, som blev lanceret i september 2018, er kompatibel med Amazon Alexa, når denne frigives i Danmark.

Mere info i Quick Start guide >

Den tidligere PowerView® hub er ikke direkte kompatibel med Amazon Alexa men kan i stedet koblet op via IFTTT.

Fungerer PowerView® med Fibaro?

Ja, PowerView® kan kommunkere med Fibaro via API. Dog afhængig af den specifikke Fibaro enhed.

Du finder mere information om API her >

Kan PowerView® kommunikere med Athom Homey?

Ja, PowerView® kan kommunikere med Athom Homey via API.

Du finder mere information om API her >

Fungerer PowerView® med Samsung SmartThings?

Ja, PowerView® kan kommunikere med Samsung SmartThings via API.

Du finder mere information om API her >

Kan PowerView® kommunikere med IFTTT?

Ja, PowerView® kan kommunikere med IFTTT. Med IFTTT kan du koble PowerView® sammen med andre Smart Home enheder.

Brug for hjælp? Tøv ikke med at kontakte os.

Telefon

86 17 93 77