FAQ

Flere oplysninger om

Ofte stillede spørgsmål


Hvor kan jeg finde information om væv på websitet?

Du kan se et udvalg af væv inden for hver produktkategori på den aktuelle produktside. Hele sortimentet kan du se hos din nærmeste forhandler med Luxaflex® shop-in-shop.

Bemærk, at der på grund af forskelle i printere, scannere, computerskærme og internetbrowsere vil være variationer i farve, struktur, detaljer, kontrast og lysstyrke. Den bedste måde du kan få en helt klar oplevelse af hver farve og dessin er ved at besøge en Luxaflex® forhandler.


Hvor kan jeg få mere at vide om de senest lancerede Luxaflex® gardiner?

Nye Luxaflex® produkter vises ofte på startsiden på dette website.

Kan PowerView® Motorisering eftermonteres på mine eksisterende Luxaflex® gardiner?

I nogle tilfælde kan PowerView® Motorisering eftermonteres på eksisterende Luxaflex® gardiner, men produkttype og gardinmodel afgør om det er muligt.

For at få svar på om PowerView® Motoriering kan eftermonteres på lige præcis dine Luxaflex® gardiner, bedes du tage kontakt til en Luxaflex® forhandler. Luxaflex® forhandlere finder du her.

Hvor kan jeg få mere at vide om de nyeste miljøbevidste produkter fra Luxaflex®?

Rullegardiner
De miljøbevidste produkter er vores Greenscreen® væv, som er fremstillet med biologisk nedbrydelige og vedvarende ressourcer, og endda genanvendt PET. Greenscreen® vævet fås til rullegardiner.

De fleste af vores rullegardiner er certificeret med OEKO-TEX® 100, GREENGUARD eller Cradle to Cradle. Disse materialer er garanteret frie for potentielt skadelige stoffer og bidrager til et sundt indeklima.

Træpersienner
Mere end 90% af det træ, der anvendes til Luxaflex® træpersiennerne, er FSC®-certificeret.

FSC-logoet angiver produkter, der indeholder træ fra velforvaltede skove, uafhængigt certificeret i overensstemmelse med reglerne fastsat af Forest Stewardship Council®.

Duette®
Duette® gardinet er det originale energibesparende gardin og resultatet af mere end 20 års udvikling, der giver dig den perfekte kombination af stil og funktionalitet i hele dit hjem.

Duette® gardinernes unikke cellestruktur er designet til at spærre luften inde og sørge for værdifuld isolering, så varmen holdes inde om vinteren og på intelligent vis ude om sommeren.

Dette resulterer i ekstra varme og forbedret indeklima samt en lavere energiregning.

Persienner
Luxaflex® Persienner er lavet af 98% genanvendt aluminium i overensstemmelse med de højeste kvalitetsstandarder.

Lamelgardiner
For at kunne garantere at vores produkter bidrager til et sundere indeklima er de fleste af vores stoflameller certificeret med OEKO-TEX® 100 og/eller GREENGUARD. Det betyder, at der ikke er anvendt skadelige stoffer i forbindelse med produktionen, og at vores produkter garanterer en bedre luftkvalitet.

Vi tilbyder endda Cradle to Cradle-certificeret Greenscreen®-stof fremstillet med genanvendelige og PVC-frie materialer.

Hvad er “UV-beskyttelse”?

UV står for ultraviolet. Solens ultraviolette stråler kan være enormt skadelige. Det er vigtigt, at vores produkter blokerer solens UV-stråler for at forhindre falmen af gulve og møbler samt andre former for beskadigelser.

UV-beskyttelse er et mål for mængden af potentielt skadelig ultraviolet stråling, der blokeres af vores produkter. For tætte væv eller persienner blokeres normalt 98-99%. Selv vores transparente produkter, såsom Silhouette® gardinerne, kan blokere op til 88% af UV-strålerne med åbne lameller.

Hvordan betjener jeg min LiteRise® gardin korrekt?


Hvis gardinet er med Duette® væv, skal det betjenes stille og roligt. Undgå at presse gardinet men betjen det så motorerne og vævet kan følge med. Især på gardiner med Duette® mørklægningsvæv er det vigtigt at vævet får tid til at luften i vævet kan undslippe

Gældende for alle LiteRise® produkter: Betjen gardinet ved at bruge håndtaget. Undlad kun at betjene gardinet i den ene side da gardinet så vil køre skævt.

Gardintype 7 og 12: Når man ønsker at lukke gardinet er det vigtigt at man betjener bundlisten først. Når den er i ønsket position kan man betjene mellemlisten.

Ønsker man at åbne gardinet betjenes mellemlisten først. Når den er i ønsket position, kan bundlisten betjenes.

Skubber man både underliste og mellemliste på en gang vil gardinet tage skade.

Er du usikker på hvilken gardinmodel du har, kan du komme i kontakt med en af vores forhandlere her.

Hvordan betjener jeg min SmartCord® gardin korrekt?


Gardinet køres ned ved at trække betjeningssnoren ned og i en vinkel på ca. 45 grader mod midten af gardinet.

Når den ønskede placering er nået, trækkes betjeningssnoren en anelse til modsatte side (ud mod karmen). Dette vil låse gardinet.

Når man ønsker gardinet åbnet (kørt op) trækkes 2-3 gange lodret i betjeningssnoren. Gardinet pumpes herved op.

Modelltype 7 og 12: På type 7 og 12 betjenes bundlisten ved snoren i venstre side og mellemlisten ved snoren i højre side. Selve betjeningen af de 2 lister gøres som overfor.

Husk dog at underlisten skal køres ned inden man betjener mellemlisten.

Når gardinet skal køres op, skal mellemlisten betjenes først.

Betjenes mellemlisten ved at man lader bundlisten ”trække” den op vil man beskadige gardinet.

Er du usikker på hvilken gardinmodel du har, kan du komme i kontakt med en af vores forhandlere her.

Hvor kan jeg få mere at vide om de forskellige betjeningssystemer til Luxaflex®?
Besøg vores side om betjeningssystemer og få flere oplysninger om manuelle og motoriserede systemer.

Hvad betyder “Design og håndværk” i forbindelse med Luxaflex® produkter?

Alle Luxaflex® produkter designes og specialfremstilles på avancerede produktudviklingsfaciliteter.

Sælger Luxaflex® direkte til forbrugerne?

Luxaflex® produkter er unikke. Hvert produkt, vi fremstiller, er helt igennem unikt, da det specialfremstilles til dig på vores fabrikker i Danmark og øvrige europa.

For at sikre den bedste shoppingoplevelse og fuld tilfredshed med dit Luxaflex® produkt sælges vores mærke kun gennem et netværk af professionelt uddannede forhandlere.

Du kan få rådgivning af vores eksperter i en Luxaflex® shop-in-shop som også tilbyder professionel måltagning i dit hjem og efterfølgende montering. Af den grund sælges Luxaflex® produkter ikke online.


Hvad er jeres ombytningspolitik?

Luxaflex® produkter er specialfremstillede og kan derfor ikke returneres/ombyttes, med mindre de er fejlbehæftede i henhold til Luxaflex® garantien. Du kan dog diskutere mulighederne med din forhandler, som vil arbejde på en mulig løsning.

Hvordan finder jeg en Luxaflex® shop-in-shop i mit område?

Brug vores forhandlerhenviser til at finde din nærmeste Luxaflex® forhandler, og indtast dit postnummer for at få vist en liste over autoriserede forhandlere nær dig.

Hvor kan jeg få en prøve på en af jeres produkter?

Du kan se hele Luxaflex® udvalget af farver og materialer hos vores forhandlere med shop-in-shop. Kontakt din nærmeste Luxaflex® forhandler for at se prøver og få professionel vejledning. Brug vores forhandlerhenviser til at finde en autoriseret forhandler nær dig.

Brug for hjælp? Tøv ikke med at kontakte os.

Telefon

86 17 93 77

E-mail

info@luxaflex.dk