Gardiner til specielle vinduesformer

Intet vindue er for specielt hos Luxaflex®

3-, 5- eller 6-kanter, buer, skæve vinkler eller særlige mål? Uanset hvilken form og størrelse dine vinduer har, kan du finde en elegant og fleksibel gardinløsning hos Luxaflex®.

Plisségardiner og gardinmodellen Duette® kan laves til stort set alle vinduesfaconer. Du kan også få skræddersyet lamelgardiner, persienner og stofgardiner til mange specialformer. Få vores gardinanbefalinger til fem specielle vinduestyper, mange af os har i hjemmet.

Skræddersyet til dine vinduer

Intet vindue er for specielt til en skræddersyet gardinløsning hos Luxaflex®. I kollektionerne finder du et stort sortiment af væv, tætheder og farver, så design og funktionalitet kan gå hånd-i-hånd. På denne side kan du læse om de bedste gardiner til:

  • Gavlvinduer
  • 3-,5- og 6-kantede vinduer
  • Runde og halvrunde vinduer
  • Vinduer i karnapper og vinduer med buet top
  • Vippevinduer

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores skræddersyede gardiner.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.

Gardiner til gavlvinduer Gardiner til gavlvinduer

Gardiner til gavlvinduer

Gavlvinduer med en skrå overkarm er efterhånden et almindeligt vindue i mange hjem. Det hænger sammen med drømmen om at have et lyst hjem med store vinduespartier, der inviterer lys og natur indenfor. Til denne form for vindue, kan du vælge lamelgardiner, Duette®, plisségardiner og persienner.

Lamelgardiner er den mest anvendte gardintype, da det kan laves i meget store størrelser. Det giver dig en enkel og stilren løsning, der dækker hele vinduesfacaden. De justerbare lameller giver dig stor fleksibilitet til at skærme for privatlivet og justere lysindfald og udsyn. Skal gardinet dække et meget stort vindue, anbefales det, at du vælger motoriserede gardiner, som gør betjeningen nem og bekvem.

Gardiner til trekantede vinduer, og femkantede Gardiner til trekantede vinduer, og femkantede

3-, 5- og 6-kantede vinduer

Har du vinduer med utraditionelle fomer som 3-, 5- eller 6-kanter, er den bedste løsning Duette® eller plisségardiner. Begge gardinmodeller har små lister, der kan speciallaves til alt fra helt små vinduer til relativt store.

Uanset om du vælger plisségardiner eller Duette®, er du sikret en elegant gardinløsning, der sidder optimalt i vinduet. Du kan selv vælge, om gardinerne skal betjenes med greb, snor eller som motoriserede gardiner, der kan indstilles med fjernbetjening, app eller tidsstyrring.

Gardin rundt vindue Gardin rundt vindue

Afskærmning til runde og halvrunde vinduer

Runde eller halvmåne vinduer er et flot element i facadeudformningen og ses oftest i ældre bygninger, hvor den traditionelle stil er bevaret. Til denne type vinduer er plisségardiner og Duette® en god løsning. Gardinerne til denne form for vindue er stationære, hvilket betyder, at de ikke kan betjenes, og gardinet hele tiden vil dække vinduet. Det er derfor en god idé at overveje dine behov, inden du vælger væv.

Sidder vinduet i et soveværelse, får du mest glæde af mørklægningsgardiner. Er det i stuen eller entréen, kan du vælge blandt et stort udvalg af semi-transparente væv, der filtrerer sollyset uden at skærme helt af for lys og udsigt.

Gardiner i hjørnevinduer Gardiner i hjørnevinduer
Gardiner til karnap Gardiner til karnap

Helstøbte gardinløsninger til karnapper

En karnap åbner rummet op og giver hjemmet ekstra lys og udkig. I de sene aftentimer kan det dog være rart at lukke omverdenen ude. De bedste gardiner til karnapvinduer er plisségardiner, Duette®, lamel- eller stofgardiner, der monteres på en gardinskinne, der er bukket efter karnappens form.

Vælger du stofgardiner, kan du vælge blandt et stort udvalg af væv og tætheder og på den måde sætte dit eget præg på udtrykket.

Hvis du har et vindue med buet top, kan du også vælge lamelgardiner, der på samme måde som ved karnappen, monteres på en buet gardinskinne. Du har stor fleksibilitet med lamellerne, der kan vinkles, åbnes og lukkes efter behov.

Gardiner til dreje kip vinduer Gardiner til dreje kip vinduer

Smarte gardiner til vippevinduer

Vippevinduer bruges ofte som ovenlysvinduer eller i skråvægge og inviterer en masse lys ind i hjemmet. Der findes mange smarte gardinløsninger til vippevinduer, hvor gardinerne monteres helt inde ved vinduet og nemt kan betjenes. Du kan vælge blandt plisségardiner, Duette® eller persienner, og med løsningen TruFit® få monteret gardinet helt uden skruehuller, så du undgår at bore i vindueskarmen.

Det kan være praktisk at vælge Top Down/Bottom Up til vippevinduer, da du på den måde kan placere gardinet efter behov – i toppen, midten eller bunden af vinduet.

Gardiner i ovenlysvinduer Gardiner i ovenlysvinduer

Få hjælp til dine gardiner

Luxaflex® gardiner laves på specialmål til enhver vinduesform. Bliv vejledt af en gardinekspert, der kender alle løsninger, og få hjælp til valg af væv, opmåling og montering.