Duette® og plisségardiner – 5 forskelle og ligheder

  • 13. februar 2024
  • Anne Sørensen
  • Tips

"Hvad er forskellen mellem et plisségardin og et Duette® gardin?" Det er et spørgsmål, vi ofte støder på. Ved første øjekast ligner de to gardiner stort set hinanden, takket være det symmetrisk plisserede stof, der foldes sammen som en harmonika. Ikke desto mindre er der vigtige forskelle. Her har vi listet både ligheder og forskelle mellem de to gardiner.

5 ligheder

Uanset hvilken af de to gardinmodeller du vælger, har du altid truffet et godt valg. Duette® og plisségardiner har følgende positive træk til fælles:

Duette® gardiner i svag pastelgrøn Duette® gardiner i svag pastelgrøn

Lighed #1: Forskellige farver og tætheder

Både plisségardiner og Duette® gardiner fås i forskellige farver og mønstre og i forskellige tætheder såsom transparent og mørklæggende. I plissékollektionen finder du alt fra diskrete ombre nuancer, smukke blomsterprint og etniske motiver til ensfarvede vævninger i forskellige farver. Duette® gardiner fås i et smukt farveudvalg, både solide og eksklusive mønstre, fra klassiske jordfarver til trendy pasteller og inspirerende teksturer. Der er noget for enhver smag her!

Lydabsorberende Duette® gardiner Lydabsorberende Duette® gardiner

Lighed #2: Lydisolering

En anden lighed mellem de to gardiner er deres evne til at absorbere lyd og dæmpe rumklang. Både Duette® gardiner og plisségardiner hjælper med at gøre dit hjem mindre støjende og kan absorbere op til 60% af lyden. Ideél til boliger med mange vinduer og store områder med vægge, gulve og hårde materialer.

Plisségardiner i skråvinduer Plisségardiner i skråvinduer

Lighed #3: Specielle vinduer

En vigtig lighed mellem de to gardintyper er deres alsidighed når det kommer til vinduesformer og -typer. Det betyder ikke noget, hvilken form dit vindue har – cirkel, ramme, trekant, trapez – eller hvilken type vindue du har – tagvindue, vippevindue eller karnap – intet vindue er for specielt til Luxaflex® Duette® gardiner og plisségardiner. Det er det, der gør skræddersyede gardiner unikke!

Billede 1: Model TruFit® - Billede 2: Model FrameFix®

Lighed #4: Montering uden boring

Er det ikke muligt eller tilladt at bore ind i din vinduesramme, eller vil du bare ikke gøre det? Luxaflex® Duette® gardiner og plisségardiner kan monteres uden boring ved hjælp af FrameFix® eller TruFit®. De skruefri gardiner fastgøres ved hjælp af en magnetisk ramme eller dobbeltklæbende tape. Begge muligheder er også velegnede til vippevinduer, som du selvfølgelig kan fortsætte med at åbne, når produktet er installeret.

Lighed #5: Fleksibilitet

Vil du have både privatliv og mørklægning i ét rum? Luxaflex® Duette® gardiner og plisségardiner fås i to modeller, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med det ene eller det andet. Med kombinationen af et transparent væv og et mørklægningsvæv er Dag og Nat-modellen det perfekte valg til fleksibel kontrol af lys og privatliv. Eller du kan vælge Top-Down/Bottom-Up modellen, et smart design, der giver dig mulighed for at hæve/sænke gardinet både ovenfra og nedefra, så du kan placere gardinet præcis, hvor du vil i vinduet – top, bund eller midt. På denne måde bevarer du privatlivets fred og naturligt lys, mens du blokerer for nysgerrige blikke.

Billede 1: Dag- og natmodel - Billede 2: Top Down/Bottom Up

5 forskelle

Lyder vores to populære gardinmodeller, Duette® og plisségardin, stadig som noget for dig? Godt! Vi har nu fundet forskellene i gardinerne, så du lettere kan træffe dit valg.

Forskel #1: Udseende

Et plisségardin har kun et lag væv, hvilket betyder, at du kan se snorene, der løber gennem stoffet. Dette giver et legende, friskt og kreativt look. Den enkle vævning gør også gardinet forsvindende lille, når det ikke er i brug og i lukket position. Duette® gardinet har derimod et dobbelt lag væv med skjulte snore, hvilket skaber en klassisk og elegant atmosfære. Disse forskelle i udseende afspejles også i farvenuancer, mønstre og teksturer, der er forskellige fra produkt til produkt.

Forskel #2: Mørklægning

Selvom begge gardinmodeller fås med mørklægningsvæv, giver Duette® altid en lidt bedre mørklægning. Dette skyldes, at plisségardinet har huller i stoffet, hvor snorene løber, hvilket tillader lys at skinne igennem. Med Duette® gardinet løber snorene derimod mellem de to vævninger, så du ikke har nogen gennemsigtige huller. Hvis du også vælger LightLock™, specialdesignede sidelister, der forhindrer sidelys i at sive ind, har du en rigtig god mørklægningsløsning.

Duette® Architella® gardin Duette® Architella® gardin

Forskel #3: Temperaturkontrol

Unikt for Duette® gardiner er deres bikubestruktur, som regulerer indetemperaturen. Mellem de to lag stof er der luft, som fungerer som en isolerende barriere for dine vinduer. Dette holder rummene køligere om sommeren og varmere om vinteren. Det allerbedste energieffektive valg er vores model Architella®, der består af fire lag stof og dermed tre isolerende luftlag.

Forskel #4: Valg af genanvendt væv

Med hver ny kollektion leder vi efter nye bæredygtige initiativer. For eksempel er plissévævet Revival lavet af 100% genanvendt polyester fra industriaffald. Derudover er det Cradle to Cradle™ certificeret, hvilket garanterer ansvarlige valg og fremmer genanvendelsesprincippet. Selvom begge gardinkollektioner har bæredygtige stoffer, er der mange flere muligheder for genanvendt stof at vælge imellem til plisségardiner. Hele 40% af plissékollektionen består af genbrugsmaterialer, herunder vores bedst sælgende vævskvaliteter. I vores Duette® kollektion består Eternity-vævet af 40% genanvendte PET-flasker.

Plisségardiner med genanvendt væv Revival Plisségardiner med genanvendt væv Revival

Forskel #5: StainStop®

Måske deler du et hjem med en skødesløs person, eller måske leder du efter et holdbart gardin til dit køkken eller badeværelse? Vælg da et plisségardiner med vores unikke StainStop® belægning. Dette gør dem antistatiske, fugt- og smudsafvisende, hvilket igen gør dem nemme at rengøre og holde friske og pæne i mange år fremover.

Håber du nu har fundet ud af, hvilken gardinmodel der passer bedst til dine behov.

Hvad er næste trin? Besøg en Luxaflex® forhandler og oplev kollektionen: