Feng shui og gardiner: hvor skønhed møder funktion og velvære – kom med hjem til Jannice Wistrand!

  • 2. april 2024
  • Anne Sørensen
  • Tips

Det handler ikke bare om stil og trends, det handler om hele balancen i indretningen. Tidløst og langtidsholdbart. At skabe rum og hjem, der forandrer vores trivsel og velvære til det bedre.

Vi har haft mulighed for at følge med hjem til en af Sveriges førende indretningsarkitekter i sin genre og stille spørgsmål om feng shui, gardiner og indretning. Her kan du læse mere om hendes tanker om indretning og se, hvilke gardiner hun har valgt og hvorfor.

Velkommen til Jannice Wistrand!

Men først kort – hvem er du?

Mit navn er Jannice Wistrand, jeg er 48 år gammel og bor i den sydlige del af Sverige, Helsingborg, i en lille fiskerby kaldet Råå. Der bor jeg i et hus fra slutningen af 1700-tallet med min familie. Jeg elsker at bo her. Det er nær havet, den lille landsby med skolen og tæt på stranden og mit studie. Et smukt sted for mine børn at vokse op i.

Jeg er uddannet økonom og har arbejdet som produktchef og marketingchef. Da jeg var 30 år gammel, tog mit liv en anden drejning, da jeg udviklede en kronisk sygdom. Det betød, at jeg var nødt til at genoverveje min karriere. Jeg havde brug for at have et job, som jeg selv kunne kontrollere og planlægge. Adfærdsvidenskab og indretning har altid stået mit hjerte nært, så jeg besluttede at studere til Feng Shui-konsulent og indretningsarkitekt. Hvor skønhed møder funktion og velvære. Da jeg er overbevist om, at vi kan påvirke vores hverdag gennem farve, form og møblering, var denne kombination af uddannelse et skridt tættere på mit mål. At indrette med velvære som mål.

Feng shui i soveværelset hjemme hos Jannice Wistrand Feng shui i soveværelset hjemme hos Jannice Wistrand

I dag driver jeg Add Simplicity, hvor jeg uddanner både virksomheder og privatpersoner i at skabe harmoniske miljøer, hvor trivsel er i centrum. Jeg driver en af Nordens største indretningsblogs for Sveriges største indretningsmagasin, hvor jeg også er klummeskribent. Jeg er også partner i en række virksomheder, og lige nu er jeg også designer på en ny produktlinje af møbler. Derudover har jeg en podcast sammen med stileksperten og modedirektøren Katarina Althin, hvor vi giver praktiske tips inden for indretning og mode.

Feng shui interiør med liftgardin

Hvad er dit vigtigste mål som influencer – hvad brænder du for?

Jeg ønsker at påvirke mine følgere til at skabe interiører og hjem, der påvirker trivsel og velvære til det bedre. Gennem årene har jeg indrettet for private, virksomheder såvel som hoteller. Og for mig handler det ikke bare om stil og trends, det handler om hele balancen i indretningen.

For mig er feng shui sund fornuft. Tanken er, at vi påvirkes af alt omkring os. Møbler, farver, former, materialer, uorden, planter, belysning og stoflighed. Vi mennesker har f.eks. altid følt os mest trygge, når vi kan se udgangene i et rum. Det er derfor en god idé at møblere i henhold til dette for at skabe et trygt miljø.

Hvis vi ved, hvordan vi påvirkes af alle disse elementer, farver, former, kan vi også tilpasse vores interiør til at påvirke vores hverdag og vores velbefindende. Der er meget nutidig forskning, der påviser, hvad feng shuis værktøjer har formidlet gennem tusinder af år, hvilket jeg synes er fantastisk. På denne måde kan vi modbevise skeptikerne, der kun troede, at det var en opdigtet teori.

Hvad synes du om gardiner og feng shui – hvad betyder det for dig og for indretningen generelt?

På den ene side skaber det en følelse af ro i rummet. I feng shui tales der meget om flow, og at have vinduer giver flow, hvilket vi ønsker, men ikke altid. At kunne finde ro i et rum, og være i stand til at lukke omverden ude, f.eks. når det er mørkt og koldt udenfor, har stor betydning for den samlede følelse i hjemmet.

At kunne holde varmen og den skarpe sol ude, når solen skinner om sommeren, er også vigtigt for at få et mere behageligt og og sundt indeklima.

En blød gardinskillevæg skaber harmoni En blød gardinskillevæg skaber harmoni

Hvordan valgte du at indrette med gardiner og hvorfor?

På forskellige måder afhængigt af funktion og rum. Alt fra at blødgøre en væg mellem walk-in closet og soveværelset, til mørklægningsgardiner, der holder lyset ude for os forældre såvel som på børneværelset. Vi har arbejdet med mørklægningsgardiner i stofbaner, men også som liftgardiner på pigeværelset, da hun har et indbygget møbel og ikke kan have lange stofgardiner. Dette gjorde rummet både mere funktionelt og hyggeligt.

I vores soveværelse har vi tilføjet en motoriseret gardinskinne, så vi kan kontrollere vores stofgardiner med en fjernbetjening eller fra app’en. Det er perfekt i sommerhalvåret, når solen skinner, og det ofte bliver varmt i vores soveværelse. Så har vi mulighed for at lukke gardinerne og skærme for solen, selvom vi ikke er hjemme.

Hvilke råd har du generelt, hvad skal man tænke på for at indrette et smukt hjem?

Møblering, flow og farvekombinationer er alfa og omega for et godt interiør. At møblere tryghedsskabende, hvor møbler, seng, sofa, lænestol og skrivebord er placeret centralt. Med ryggen mod en væg, så du har udsigt til rummet, dets vinduer og døre. Strømmen skal være helt rigtig i et rum, store vinduer uden gardiner kan give en kølig følelse og få os til at føle os urolige og ukomfortable i rummet. At have mulighed for at trække gardiner for og skabe hygge, giver en følelse af velvære og tryghed.

Indramning ved hjælp af gardiner Indramning ved hjælp af gardiner

En anden fordel ved tekstiler og gardiner er, at de indrammer vinduet som en passepartout i et maleri og forstærker skønheden, som en ramme. Sidst men ikke mindst, farvekombinationerne. Undersøgelser viser, at en neutral farveskala skaber en roligere følelse og mere harmoni i vores hjem. At efterligne naturens farver så meget som muligt får os til at føle os bedre tilpas, og gør at vi ikke bliver trætte af vores omgivelser så hurtigt.

Sidst men ikke mindst, hvad er dine kommende projekter?

Jeg vil gerne skabe den samme følelse i med smukke gardiner i vores underetage. Jeg drømmer om at kunne trække lette, transparente gardiner for vores sydvestlige terrassedøre, men også at kunne indramme vores vinduer i stuen. Jeg vil gerne skabe den elegante og hyggelige følelse, som gardiner fra Luxaflex® giver, overalt i hjemmet.

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores skræddersyede gardiner.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.