Dét skal du gøre, hvis du vil have følelsen af luksus i indretningen

  • Trends, Tips

Få en af Danmarks førende boligstylister Malene Marie Møllers bedste tips til, hvordan vi selv kan skabe følelsen af luksus derhjemme – også selv om vi ikke bor i en stor penthouselejlighed eller en herskabelig villa.

De fleste af os vil gerne have det: Følelsen af luksus derhjemme – et hjem, der er indrettet, så udtrykket bare er… lækkert.

Netop det behøver man heldigvis ikke at være ejer af en penthouselejlighed eller en herskabslejlighed med stuk i alle hjørner og høje paneler for at opnå. Det mener i hvert fald boligstylist og ejer af Boligcious.dk Malene Marie Møller, som selv bor i en lejlighed på Frederiksberg sammen med Wilfred, Olivia, Thomas, Lukas og hunden Rita. Her fylder gulvlange gardiner i florlet hør og tung velour, bløde tæpper og en meget bevidst tilgang til farver i hjemmet.

Luksus for fulde gardiner

For at skabe følelsen af luksus handler det nemlig ikke nødvendigvis om, at indretningen skal have et overdådigt udtryk, forklarer Malene Marie Møller:

  • Luksusfølelsen i indretningen har længe været lig med en meget dekadent stil, hvor det hele har været elegant med messing, polstrede møbler og den slags.
  • Og vi er stadig glade for de polstrede møbler, men vi ser lige nu en bevægelse i retning af et udtryk med en lidt lettere indretning, lysere farver og florlette tekstiler f.eks., når det gælder gardiner, hvor hør og andre halvtransparente kvaliteter vinder frem.

Behind the scenes

Kom med ’behind the scenes’ og se, hvordan boligstylisten selv skaber følelsen af luksus i sin indretning.

Sådan gør du: Lettilgængelig luksus

Placér gardinerne så tæt på loftet som muligt for at opnå fornemmelsen af højloftet rum.

Og træf gerne modige valg; gardiner har i høj grad fået en ny funktion i hjemmet, hvor de ikke længere kun skærmer for lys og indkig, men også tjener som et designelement i indretningen. I stuen har Malene gardiner fra gulv til loft i en varm gul nuance.

Hold soveværelset i én tone og lad vægge og gardiner tale samme farvesprog.

Udtrykket bliver roligt og får den hotelfølelse, vi kender, men med et mere raffineret strejf af luksus. Lys, og muligheden for at holde lyset ude, er vigtigt, og Malene har valgt tone-i-tone gardiner i to lag, med et transparent gardin inderst og et i velour yderst, så rummet kan mørklægges.

Friske blomster er en nem, effektiv og hurtig måde at skabe fornemmelsen af luksus i indretningen.

I vinduet har Malene Duette® gardiner med PowerView®, som er intelligente gardiner, der kan betjenes med en fjernbetjening og som automatisk sørger for at skærme forskellige dele af vinduet alt efter ens personlige døgnrytme og behov. Foran hænger lange loungegardiner i regelmæssige folder.

Helt kort: 3 enkle tips til at skabe følelsen af luksus i indretningen

  1. Gulvlange gardiner, gerne monteret i en skinne i loftet, giver fornemmelsen af højloftede, herskabelige rum. Skal der skrues helt op for luksusfølelsen, så vælg automatiserede gardiner.
  2. Indret hyggekroge med kunst, bløde tekstiler og en yndlingsstol.
  3. Brug farver til at skabe særskilte stemninger i de forskellige rum.

Skræddersyede gardiner til alle vinduer og boligstile

Alle Luxaflex®' gardiner fremstilles på specialmål efter ønske og behov. I hele 125 showrooms i Danmark, kan du se de mange muligheder i virkeligheden og få kompetent rådgivning. Her kan du også opleve PowerView® Automation, som er intelligente gardiner, hvor du ved hjælp af en fjernbetjening eller app kan indstille gardinerne til at køre efter den døgnrytme eller det behov, du har.