De bedste gardiner til store vinduer

Det kan kaldes et luksusproblem – at lede efter gardiner til store vinduer. Store, flotte vinduer har store fordele: masser af naturligt lysindfald og en mulighed for at nyde en flot udsigt. Med tanke på hvad store vinduer har at byde på, fortjener de al den opmærksomhed, de kan få. Her får du nogle tips til, hvordan du får mest ud af dine store vinduer.

De bedste gardiner til store vinduer

Store vinduer behøver ekstra opmærksomhed

Inden du planlægger og bestemmer dig for et målbestilt gardin, bør du tænke over hvilke udfordringer, du har (dvs. hvad gardinet skal gøre), og hvilket indtryk det giver rent visuelt. Store gardiner kan fungere som en væg, når de er rullet ned, så du bør tænke igennem hvilken løsning, der passer dig bedst.

Der findes mange gardinvarianter, som alle byder på forskellige udtryk, funktionaliteter og naturligvis også med forskellige tekniske begrænsninger. Hvis de ikke er isolerende på den rigtige måde, kan vinduet give for meget træk, på samme måde som de også kan kan lade for meget sol komme ind, hvis de ikke lader dig få lysindfaldet ordentligt.

Mønstrede lamelgardiner i panoramavinduer Mønstrede lamelgardiner i panoramavinduer

Visuelle effekter

Når du samler inspiration og viden, til hvordan du skal indrette dine store vinduer, så begynd med at kigge ud gennem dem. Hvad ser du? Et landskab som skifter i takt med årstiderne eller en have, hvor også naboerne kan se ind?

Der findes en mængde gardinvarianter at vælge mellem, for eksempel lamelgardiner eller de velkendte persienner, som blandt andet kan sløre eller helt dække indsynet. Lamelgardiner er en god løsning, når du vil mindske indsynet udefra samtidig med, du selv beholder en del af udsigten. Træpersienner kan skabe en blød overgang mellem en skovudsigt og hjemmets vægge.

Du kan også forandre stemningen og fornemmelsen ved at tænke over tekstil- samt farvevalget: blød det skarpe lys op ved at vælge et blødt filtrerende materiale fx som dem i vores Silhouette® kollektion. Eller vælg en varm farve som gul eller svagt guldfarvet – og lyset, som skinner igennem, får yderligere varme.

Effektfuldt skyggespil fra en persienne Effektfuldt skyggespil fra en persienne

Indram og tænk på mønsteret

Da dine vinduer også bidrager til udtrykket og følelsen i dit rum, er det vigtigt, at du giver dig tid til at finde den rigtige løsning.

Er din indretning præget af neutrale farver, kan gardinerne bidrage med kontrast, ligesom de byder ind med en helt ny fornemmelse, når de er trukket for. Hæng ikke fast ved tanken om at man altid bør matche! Ved at skifte mellem forskellige nuancer og mønstre kan forskellige sektioner fremhæve hinanden. Derudover slipper du for indtrykket af et stort vindue som en stor, massiv blok i rummet.

LÆS MERE om at indrette med lyset i vores e-bog ”The Art of Window Styling” >

Livet bag Silhouette® gardiner i panoramavinduer Livet bag Silhouette® gardiner i panoramavinduer

Indsyn og sikkerhed

Gardiner til store vinduer kan være et luksusproblem, men der er flere ting at tænke på, når man skal anskaffe sig dem.

Det er vigtigt at tænke over, hvordan du håndterer indsyn og sikkerhed. Hvis du er væk fra dit hjem i en længere periode, er ønsketænkningen måske, at dine gardiner ikke altid er placeret det samme sted, da det kan få huset til at se ubeboet ud. Den nyeste løsning på den udfordring er PowerView® Motorisering, hvor du via en app kan styre gardinerne fra din mobiltelefon eller tablet – uanset hvor du end befinder dig i verden. Ønsker du ikke at tænke på dine gardiner hver dag mens du er på ferie, så kan du tidsindstille dem, så de kører op og ned morgen og aften. Det kan også være rart, selv når du hjemme, at de bevæger sig på egen hånd! Så kan du tænke på noget andet.

Energieffektivt Duette® gardin, model Architella® for ekstra isolering Energieffektivt Duette® gardin, model Architella® for ekstra isolering

Energieffektive gardiner tilpasset det nordiske klima

Isolerende gardiner, som for eksempel vores energieffektive Duette® gardiner, med vores unikke Architella® i spidsen, holder varmen inde på kolde nætter og holder varmen ude, når solen normalt overopheder rummet. På den måde sparer du energi og i forlængelse deraf penge. At investere i isolerende gardiner kan gøre dine vinduer til et element, som tilfører noget til rummet, snarere end et problem, du skal løse. Masser af fordele, helt enkelt.

Synes du om vores gardiner til store vinduer? Få mere inspiration ved at kigge på vores udvalg.