De bedste gardiner til store vinduer

 • Tips

Store vinduer åbner hjemmet op og sikrer naturligt lysindfald, der giver velvære i hverdagen. Samtidig inviterer de også nysgerrige blikke indenfor, og varmen på en solskinsdag kan overophede hjemmet. Med de rette gardiner kan du skrælle ulemperne ved store vinduespartier væk og nyde godt af endnu flere fordele.

5 tips til at vælge gardiner til store vinduer

Gardiner til store vinduer dækker nogle store flader, der både stiller krav til udtryk og funktionalitet. Gardinerne skal både matche dine æstetiske og praktiske behov, som er helt individuelle. Der er særligt fem ting, du skal være opmærksom på, når du vælger dine gardiner:

 1. Omgivelserne: Bor du side om side med naboer eller ud til en stor vej, står afskærmning og privatliv formentligt højt på listen. Har du en smuk udsigt til marker og skov, og ingen naboer i nærheden, vil behovet være anderledes.
 2. Sol og dagslys: Dagslys er vigtigt for velværet, men solen kan overophede rummet og gøre det ubehageligt at opholde sig i. Er de store vinduer placeret i sydvendte rum, skal gardinerne gerne have isolerende egenskaber, der holder varmen ude.
 3. Dine behov: Dine behov spiller ind på gardinets tæthed. Har du eksempelvis brug for total mørklægning? Eller er det i stuen, hvor du gerne vil have udsyn om dagen og privatliv om aftenen? Du kan vælge fra transparent til tæt eller mørklæggende væv.
 4. Din stil: Du kan påvirke stemningen og udtrykket i rummet og på gardinerne ved at skrue på forskellige designknapper som gardinvariant, farve, tæthed og materiale. Vælg mellem alt fra rene og enkle naturfarver til elegante mønstre og farver.
 5. Betjening: Betjeningen spiller en stor rolle for hvor meget og hvordan, du bruger dine gardiner. Vælger du PowerView® gardiner, der automatisk trækker gardinerne for og fra, får du en komfortabel løsning, der opgraderer hverdagen.

De tre bedste gardiner til store vinduer

Store vinduer udgør nogle store åbne flader, der både stiller krav til æstetik og funktion, som gardinerne skal kunne løse. De tre bedste gardinvarianter til store vinduer er:

 • Duette®: Laves i mål op til 10 kvm.
 • Rullegardiner: Laves i mål op til 16 kvm.
 • Silhouette®: Laves i mål op til 9 kvm eller 3 x 3 meter.
Duette® gardiner til store vinduer Duette® gardiner til store vinduer

Energieffektive Duette® gardiner

Duette® gardiner løser nogle af udfordringerne ved store vinduer samtidig med, at det elegante gardin bidrager med et stilfuldt udtryk. Du kan vælge blandt et stort udvalg af farver og tætheder, og få netop det, der passer til dine behov og hjem.

Gardinets unikke opbygning har lydabsorberende og isolerende egenskaber, der holder varmen ude om sommeren og mindsker varmetabet ved vinduerne i de kolde måneder. Med tilvalget Top Down/Bottom Up kan du desuden placere gardinet i midten, bunden eller toppen af vinduet og få afskærmning uden at lukke lyset ude.

Rullegardiner i store vinduer Rullegardiner i store vinduer

Enkle og klassiske rullegardiner

Rullegardinets enkle udtryk passer perfekt til store vinduespartier. Du kan få gardinerne i et væld af farver, tætheder og udtryk, som du kan sammensætte efter din stil og behov. Desuden er det en gardinløsning, hvor du kommer langt for pengene.

Rullegardinerne kan seriekobles i grupper af tre,som du kan justere gardinerne med et fælles kædetræk.

Silhouette® gardiner til store vinduespartier Silhouette® gardiner til store vinduespartier

Silhouette® ændrer stemningen i hjemmet

Indret dine panoromavinduer med Silhouette®. Gardinets bløde stoflameller kan vinkles, så du fleksibelt kan indstille dem efter dine behov for lysindfald, udsyn og indsyn.

Gardinets transparente lag filtrerer det skarpe sollys og beskytter din bolig mod UV-stråler og afblegning. Samtidig får hjemmet et blødt og diffust lys, der skaber en behagelig stemning.

PowerView® Automation PowerView® Automation

Få mere ud af automatiske gardiner

PowerView® Automation er en betjeningsmulighed til alle Luxaflex® gardiner, der gør det muligt at betjene gardinerne med en fjernbetjening, app eller lade gardinerne køre automatisk med stemmestyring eller ved at tidsindstille dem.

Når du er væk fra dit hjem, kører PowerView® gardinerne stadig efter din tidsindstilling, så de ikke er placeret det samme sted. På den måde undgår du, at hjemmet bliver overophedet og besøg fra ubudne gæster.

Flere dekorative gardiner til store vinduer

Står indretning og et gennemført look øverst på din liste af prioriteringer? Der er rig mulighed for at opfylde det ønske med stilfulde og dekorative gardiner, der giver hjemmet den helt rette stemning og udtryk.

 • Lange stofgardiner: Skab en afslappede hotelstemning med lange stofgardiner, der elegant indrammer dine store vinduer. Vælg fra et stort udvalg af farver, tætheder og væv, der skaber hvert sit udtryk.
 • Lamelgardiner: Du kommer langt for pengene med lamelgardiner, der både sikrer et elegant look og høj funktionalitet med justerbare lameller, der kan justere på lysindfald og indsyn.
 • Træpersienner: Byd en smule af naturen indenfor med træpersienner, der passer elegant ind i den skandinaviske indretningsstil og giver et hyggeligt skyggespil i rummet.
Lamelgardiner til store vinduer og gavlvindue Lamelgardiner til store vinduer og gavlvindue
Gardiner til store vinduer Gardiner til store vinduer

Vi hjælper dig i mål

Få hjælp til at vælge, måle og montere gardinerne til dine store vinduesparter i din nærmeste Luxaflex® forhandler. Vores gardineksperter kender til alle de bedste tips og tricks til at indrette med gardiner, der skaber velvære i hverdagen.