Indretning af loft? Sådan skaber du et hyggeligt og praktisk rum.

  • 7. juni 2024
  • Thomas Olsen
  • Tips

Husets loft er ofte stedet, hvor flyttekasser pakkes ud, eller hvor mange unødvendige ting står og samler støv. Hvilket spild af plads! Et umøbleret loft giver mange muligheder – brug denne ekstra plads på en smart måde – her får du vores tips!

Indretning af loftet til et soveværelse

Vil du skabe et ekstra soveværelse på loftet? Start med at skitsere en simpel plantegning. Et loft med skrånende tag og få vinduer kræver lidt ekstra planlægning. En kvist eller ovenlysvindue er værd at overveje – dels for at få nok dagslys ind i soveværelset, og dels fordi vinduer får rummet til at føles mere rummeligt. Uanset valg af vinduesløsning skal du vælge passende gardiner – gerne energieffektive, der hjælper med at isolere året rundt.

Tjek vores mørklægningsgardiner til soveværelser og gardiner til ovenlys (som også tilbyder masser af mørklægningsmuligheder).

Gå efter lyse farver, gerne i kombination med træ-detaljer eller en mørkere accentfarve for at få den omfavnende og hyggelige følelse. Placér sengen i midten af rummet, så den ser større ud, samtidig med at du undgår den klemte følelse. Ram ind med et stort gulvtæppe, som også er behageligt for fødderne tidligt om morgenen.

Organiseret opbevaring. Billedkilde: Elfa Organiseret opbevaring. Billedkilde: Elfa

Indretning af loftet som en ekstra, organiseret opbevaringsplads

For maksimal udnyttelse af de skrånende vægge på loftet, er vores tip at investere i indbygget opbevaring. På denne måde kan du opbevare ting og/eller tøj, som du kun har brug for lejlighedsvis eller i løbet af en bestemt sæson, organiseret og pænt (og støvfrit, hvis du vælger en løsning med døre). Internettet er oversvømmet med smarte løsninger, både til tøj, der hænger på bøjler og opbevaring i skuffer.

Midt i rummet er der således frit, og du har et uforstyrret sted at rulle yogamåtten ud eller skabe et hyggeligt og ugeneret læsehjørne.

Dag/Natgardin, to gardiner i ét Dag/Natgardin, to gardiner i ét

Indret loftet som en hobby- og hyggerum

For dem, der ønsker at bruge loftsrummet som hobby- og tv-rum eller hvorfor ikke som ungdomshule – her har du mulighederne! Hvis lofthøjden tillader det, kan du understrege højden ved at tilføje en hængestol, perfekt til afslappende øjeblikke. Gå efter lyse nuancer for at få rummet til at føles større. Sørg for, at du har nok dagslys til at udøve dine hobbyer, men husk også, at afskærmning er vigtigt, når du vil se film eller tage en lur.

En perfekt løsning til dette er vores Dag/Nat gardin, der kombinerer et let transparent væv med mørklægning. Denne gardinmodel passer til både almindelige vinduer og ovenlysvinduer.

Indretning af loftet som hjemmekontor

Hvis du arbejder hjemmefra regelmæssigt, er det skønt at have et roligt sted til dette, hvor du ikke bliver forstyrret. Loftet er den perfekte løsning! Gør det til et dejligt hjemmekontor med masser af dagslys – det er en ekstra bonus for dit helbred. Gå efter et industrielt look ved at bruge træ og sort metal eller skab ro med en hvid og minimalistisk indretning. Vil du have mere farve til dit hjemmekontor? Vælg for eksempel blå og grøn, da disse farver har en positiv indvirkning på dit velbefindende.

Læs også: Inspiration – Hvordan vælger jeg farven på mine gardiner?

Mørklæggende og transparent væv i ét og samme gardin

Sørg for god ventilation

På loftet er det vigtigt at have god ventilation, så investér i vinduer, der kan åbnes. Fuldend med vores specialfremstillede insektnet, der lukker frisk luft ind, samtidigt med at rummet bliver insektfrit. Der findes endda modeller med et specielt net, der forhindrer pollen i at komme ind i rummet.

Til dig, der er blevet inspireret til at forvandle loftet til et mere funktionelt spot – lad en af vores specialister hjælpe dig med at finde netop den gardinmodel, der matcher dine behov.

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores skræddersyede gardiner.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.