Sådan holder du dit hjem køligt på varme sommerdage, 5 tips!

  • Thomas Olsen
  • Tips

Endelig sommer! Tid til at nyde det gode vejr – ude såvel som inde. Et (for) varmt hus er dog ikke behageligt. Her deler vi fem smarte og enkle måder at holde varmen ude uden brug af aircondition. Komfortabelt og bæredygtigt.

Screen væv, effektive hele året rundt Screen væv, effektive hele året rundt

#1 Hold vinduer og døre lukkede

Det kan føles lidt skørt. Men at åbne vinduer og døre i de varmeste timer på dagen gør kun at du lukker varmen ind. Hold derfor vinduer og døre lukkede i løbet af dagen, gerne med solafskærmning for dine vinduer.

Åbn i stedet op om aftenen – gerne med gennemtræk, så kølig frisk luft strømmer gennem hjemmet.

Hjælper det at trække gardiner og persienner for? Vidste du, at der findes stoffer, der effektivt blokerer for solvarme og samtidig bevarer dagslys og udsigt?

Elektronisk udstyr kan også hæve temperaturen i hjemmet Elektronisk udstyr kan også hæve temperaturen i hjemmet

#2 Tag stikket ud

Elektronisk udstyr der står på standby producerer ekstra varme, selvom det ikke bruges. Hvis indetemperaturen overstiger 23 grader, er det derfor klogt at frakoble det, du ikke bruger. Prøv også at undgå at bruge udstyr, der udsender megen varme, såsom komfurer, ovne og ikke-LED-lamper. Et ekstra plus er, at disse tiltag også er gode for budgettet!

Outdoor Screens / udvendige rullegardiner Outdoor Screens / udvendige rullegardiner

#3 Afskærm dine vinduer

Hvis du har vinduesmarkiser eller udvendige rullegardiner – brug dem! Begge forhindrer sollys i at skinne direkte på vinduesglasset og længere ind i rummet. Det forhindrer både varme og blænding! Samtidigt kan du spare energi på eventuelle klimaanlæg eller ventilatorer.

Skab naturlig skygge i haven Skab naturlig skygge i haven

#4 Vælg en grøn have

Et andet tip til at skabe skygge er ved at gøre haven grønnere. Plant for eksempel træer syd eller sydvest for dit hus. På denne måde blokerer du den direkte sol og skaber skygge mod huset.

Duette® mørklægningsgardiner, model Top Down/Bottom Up Duette® mørklægningsgardiner, model Top Down/Bottom Up

#5 Vælg det rette gardin

Sidst men ikke mindst spiller valget af gardin en rolle i indetemperaturen. Næsten alle forskellige modeller, hvad enten det er persienner, gardiner eller anden solafskærmning, gør noget positivt for indeklimaet.

Der findes dog en indvendig gardinmodel, der er ekstra god til at beskytte mod sollys og varme, nemlig Duette® gardinet. Den dobbelte vævstruktur skaber en luftlomme, isolerer og blokerer varme - hvilket gør dem særligt velegnede, når det kommer til at holde hjemmet køligt (og omvendt om vinteren).

En anden mulighed er mørklægningsgardiner i lys farve. Den lyse farve tiltrækker ikke varme på samme måde som et mørkt stof gør, hvilket sikrer et køligere rum.

Byd sommeren velkommen!