Plast fra havet bliver til gardiner

  • Anne Sørensen
  • Tips

I vores seneste kollektioner med stofgardiner, rullegardiner og lamelgardiner findes væv, som er lavet af genvundet plast indsamlet fra strande og kyststrækninger rundt om i verden. Vævene hedder Sea, Sea-Tex® og Sea-Tex® NXT.

Sea/Sea-Tex® er nomineret i Design Awards 2020 i kategorien: Årets Grønne Produkt Sea/Sea-Tex® er nomineret i Design Awards 2020 i kategorien: Årets Grønne Produkt

| Design Awards 2020: Årets Grønne Produkt

Vi er super stolte over, at Sea og Sea-tex er nomineret i Design Awards 2020 i kategorien: Årets Grønne Produkt.

Nomineret er produkter, der med innovation og omtanke er med til at gøre hverdagen mere bæredygtig.

Sea og Sea-Tex® er lavet af 50% genanvendt havplast samlet ind fra strande og kystlinjer, og på den måde er Sea og Sea-Tex® med til at sikre en renere natur og samtidig spare på naturens ressourcer ved at genanvende materiale.

Design Awards er et samarbejde mellem magasinerne Bo Bedre, Bolig Magasinet, Costume Living og Nordic Living.

Vinderne bliver afsløret i løbet a 3 Days of Design senere på året.

Læs mere om Design Awards 2020 >

Fra plastaffald i havet til bæredygtige væv

En af styrkerne ved at være en del af noget større og tilhøre en stor organisation, er, at vi kan lancere helt nye og innovative gardinløsninger, som for eksempel Sea, Sea-Tex® og Sea-Tex® NXT .

Sammen med firmaet Bionic® har vores moderselskab Hunter Douglas skabt GreenScreen Sea-Tex® – verdens første gardinstof produceret af genanvendt plast fra verdenshavene.

Bæredygtige Luxaflex® stofgardiner fra kollektionen Sea Bæredygtige Luxaflex® stofgardiner fra kollektionen Sea

Stofferne er lavet af ca. 50% genanvendt plast indsamlet ved hjælp af passionerede frivillige gennem Waterkeeper Alliance™, der opererer i 37 lande, samt det selvinitierede projekt U-turn, hvis overordnede mål er at holde strande rene og fremme havenes økosystem. Hovedparten af plasten er indsamlet i Stillehavskysten i Mellemamerika.

”Sea, Sea-Tex® og Sea-Tex® NXT giver plastaffaldet et nyt liv. Vi er meget stolte over at præsentere dette innovative tekstil, der gør en forskel for miljøet. Kombinationen af genanvendt plastaffald og polyestertråde giver stoffet et naturligt fald samtidig med en lang og god holdbarhed. Hertil har vi valgt at tilbyde Sea i en sart og naturlig farveskala” siger Birgitte Velling, marketingchef hos Luxaflex®.

Luxaflex® stofgardiner, lavet af havsplast Luxaflex® stofgardiner, lavet af havsplast

Stofgardinet Sea

Stofgardinerne fås i 10 naturlige farver, inspireret af de have og strande, hvor plasten er indsamlet fra. Kollektionen går fra lyse sandtoner til de nedtonede blå og grønne farver. Den genvundne plast, som bruges i stoffet, er kombineret med polyester for at skabe et blødt og bølgende gardin med et luftigt hørlook.

Som vores andre kollektioner skræddersyes gardinerne efter kundens ønske. Her kan du læse mere om hele vores stofgardinkollektion.

Bæredygtigt Luxaflex® rullegardin fra kollektionen Sea-Tex® Bæredygtigt Luxaflex® rullegardin fra kollektionen Sea-Tex®

Rullegardinvævet Sea-Tex®

Vævene i Sea-Tex® kollektionen reflekterer effektivt sollys og varme, hvilket betyder, at vævet holder varmen tilbage, så rummet bibeholder en behagelig temperatur. Sea-Tex® rullegardinsvæv fås i fem forskellige farver, og ligesom vores øvrige gardiner, bestilles og produceres de efter mål, så de passer perfekt til vinduets størrelse.

Du kan finde mere information om vævene hos din lokale Luxaflex® forhandler. Her kan du læse mere om hele vores rullegardinkollektion.

Bæredygtigt Luxaflex® lamelgardin fra kollektionen Sea-Tex™ NXT Bæredygtigt Luxaflex® lamelgardin fra kollektionen Sea-Tex™ NXT

Lamelvævene Sea-Tex® NXT

Lamelserien Sea-Tex® NXT har en smuk struktur, som giver dem et skønt hørlook. Sea-Tex® NXT lamelvæv er ligesom Sea-Tex® rullegardinsvæv Cradle to Cradle, GreenGuard og STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificeret – så du kan gøre et bæredygtigt valg til dit hjem. Lamelserien Sea-Tex® NXT fås i fem forskellige faver og præcis som vores øvrige kollektioner, laves de på specialmål, så de passer perfekt til dine vinduer.

Du kan finde mere information om vævene hos din lokale Luxaflex® forhandler. Her kan du læse mere om hele vores lamelgardinkollektion.

Vejen fra plastaffald til det bæredygtige væv GreenScreen Sea-Tex® ser således ud step for step:

- Plastaffald fra havet opsamles ved strande og kystlinjer

- Plasten sorteres og grupperes efter type

- Den sorterede plast makuleres, distribueres og laves til pellets

- Pellets bliver spundet til det innovative Bionic® garn

- Garnet fra genvundet plast farves, kombineres med polyestergarn og væves til stof

- Stoffet består af ca. 50% genanvendt plast fra havet

Stoffet er GreenGuard Gold-certified og udsender ikke nogen emissioner som er skadelige for mennesker og miljø.