Rengør dine gardiner efter alle kunstens regler

  • 6. april 2023
  • Anne Sørensen
  • Tips

Det er forår i luften. Tid til at nyde smukt vejr, planlægge en dejlig tur ud i det blå... Eller få afløb for alle forårsfølelserne gennem en grundig forårsrengøring i hjemmet!

Husarbejde hører normalt ikke til blandt de foretrukne opgaver. Men selvom få af os fyldes med glæde ved tanken om rengøring, er det vigtigt for dit velvære, at dit hjem er rent og frisk! Og dine gardiner, uanset om du har persienner, plisségardiner eller rullegardiner, skal rengøres fra tid til anden, fordi dårlig lugt, madlavning, insekter og støv også samler sig her og langsomt gør dem snavsede.

Men hvordan rengør man egentlig et rullegardin, og skal et rullegardin virkelig rengøres? Svaret er ja! Så kom din yndlingsmusik i ørerne og afprøv vores praktiske tips nedenfor.

Kom nu, lad os komme i gang!

Rengør dine gardiner Rengør dine gardiner

Den nemme vej til et støvfrit hjem

Den hurtigste og nemmeste måde at støve dine gardiner og persienner af er ved hjælp af en støvvipper. Du kan også støvsuge dem ved laveste indstilling og ved hjælp af den lille børstedyse. I tilfælde af små pletter kan du bruge en fugtig svamp eller klud og lunkent vand. En anden smart måde at rengøre dine persienner på er at binde mikrofiberklude ved hjælp af elastikker på en grilltang. På denne måde kan du rengøre lamellerne på begge sider på samme tid!

Klik på det aktuelle produkt for flere rengøringstips:

Lamelgardiner med StainStop® Lamelgardiner med StainStop®

Vidste du, at...

... Den bedste måde at rengøre på er at forebygge? Støv derfor dine gardiner regelmæssigt af, og du kan forhindre en større dybdegående rengøring af dem. Luft ud ordentligt og ofte: på denne måde kan du forhindre, at f.eks. mados klæber til gardinet og støv sætter sig deri som en film.

... Luxaflex® væv har en speciel finish, der kræver mindre vedligeholdelse? For eksempel findes der rullegardiner med en innovativ overfladebehandling, StainStop®, som er ekstra modstandsdygtig over for pletter fra f.eks. kaffe, te, mælk og juice. Ideel til køkkenvinduer, bryggers og badeværelser, hvor gardinet udsættes for et lidt hårdere miljø.

... i Luxaflex® kollektioner er der antistatiske væv, der modstår støv bedre, og at nogle væv har endnu en ekstra beskyttelse mod f.eks. støv og madlavningsos.

Rullegardin med StainStop®

StainStop®

Ekstra modstandsdygtige væv i udsatte miljøer som køkkener og badeværelser.

Rent hjem – lad nu lyset strømme ind

Forestil dig, hvad selv den mindste smule sol kan gøre ved dit humør! Få mest muligt ud af hver sæson med fleksible gardiner, der giver dig en ekstra dimension til den måde det naturligt dagslys kan styres på:

Med lamelgardiner kan du justere lamellerne til netop den position, du ønsker, for at lukke den helt rigtige mængde lys ind og samtidigt bevare udsynet.

Plisségardiner/Duette® gardiner i Top Down/Bottom Up-modellen giver dig mulighed for at lege med lys og udsigt, så du kan få mest muligt ud af dagen – åbn gardinet fra toppen og/eller bunden, og placer gardinet efter behov i vinduet for at balancere lys og udsigt.

Silhouette® gardiner tager kanten af skarp sol og spreder et behageligt lys længere ind i rummet, samtidig med at udsigten bevares – dette takket være kombinationen af persienne og rullegardin i ét og samme gardin.