Smagfulde detaljer hos @villamyrhojden

  • 3. november 2022
  • Anne Sørensen
  • Velvære

I den smukke arkitekttegnede og selvbyggede villa, beliggende i skovens ro på toppen af en bakke, nær Järvsö i Sverige, bor Mi med sin familie.

Lige før sommeren kom vi i kontakt med hinanden, hvor Mi forklarede familiens situation – børneværelserne bliver vanvittigt varme på solrige dage, så meget, at det ikke er muligt at opholde sig i dem. Da vinduerne manglede gardiner, hjalp det tidlige morgenlys bestemt heller ikke på nattesøvnen. Og da vi var i gang med at dekorere børneværelsernes vinduer med gardiner, benyttede vi lejligheden til at give vinduerne i både soveværelset og stuen ovenpå lidt kærlighed også.

Så velkommen hjem til Mi og hendes familie – dette er deres gardinrejse!

Boligen er i en skandinavisk minimalistisk stil, og gardinerne har til opgave at smelte ind i indretningen så meget som muligt, når de er i brug, og næppe være synlige, når de ikke er i brug. Små detaljer fik derfor stor fokus, når det kom til valg af gardinmodel, betjeningsløsning og farver.

Vægfarven og vævsfarven matcher – væv Batiste Architella® 9377 Vægfarven og vævsfarven matcher – væv Batiste Architella® 9377

Gardiner til børneværelser & gæsteværelse

Da disse værelser er badet i sollys eftermiddag og aften, var det ikke kun den minimalistiske stil, der influerede valget her - gardinerne skulle også afhjælpe lys og varme. Valget faldt derfor på Duette® Architella®, et ekstremt energieffektivt gardin med hele tre luftlommer, der isolerer hele året rundt. Gæt om familien er tilfreds med deres beslutning nu, hvor energipriserne er skyhøje! De tredobbelte luftlommer lukker varmen ude om sommeren og bibeholder den opvarmede luft inden døre i årets kolde måneder.

De tre værelser er identiske og har derfor identiske vinduesløsninger. I det faste vindue er en Duette® Architella®, der betjenes ved hjælp af snoretræk, og i det åbne vindue valgte familien en udspændt model, der hæves og sænkes ved hjælp af et håndtag i underlisten. Når vinduet åbnes, følger gardinet med vinduet, og frisk luft strømmer ind, uden at gardinet blafrer frem og tilbage i vinden.

Alle gardinernes detaljer er sorte, ligesom rummets vinduer, mens gardinvævet er farvematchet med de beige vægge.

Mørklæggende Duette® gardin i gæsteværelset, farvematchet med væggen. Væv: Batiste Architella® 9377.

Gardiner til familiens stue

Som et smukt maleri bølger landskabet lige uden for stuens brede panoramavinduer på første sal. Det er svært ikke at blive betaget af den fantastiske udsigt. Med ønsket om at bevare en uforstyrret udsigt koblet med den minimalistiske indretning valgte familien et Duette® gardin med sorte detaljer, der næsten smelter sammen med vinduet, og en lys og neutral beige til på vævet. Som i børneværelserne faldt valgt også her på Architella®, det energieffektive væv med tre isolerende luftlommer.

Gardinet hæves og sænkes med den stilfulde SmartCord®, en udtrækkelig snor, der bevarer samme korte længde, også når gardinet er trukket op.

257 cm bredt Duette® gardin med SmartCord® betjening, mørklægningsvæv: Batiste Architella® 9377 257 cm bredt Duette® gardin med SmartCord® betjening, mørklægningsvæv: Batiste Architella® 9377
Lys møder mørke med Duette® gardiner, mørklægningsvæv: Unik 9252 Lys møder mørke med Duette® gardiner, mørklægningsvæv: Unik 9252

Gardiner til forældresoveværelset

Ligesom børneværelserne ligger familiens soveværelse på første sal. Soveværelsets store hjørnevinduer byder på en storslået udsigt, men også masser af lysindfald. Valget faldt derfor her på Duette® gardiner – uovertruffen i mørklægning og samtidig en æstetisk tilføjelse.

Nuancen på soveværelsesgardinerne er brun, hvilket binder rummets øvrige interiør sammen på en naturlig og smagfuld måde.

I dag sover familien godt, mørkt og veltempereret – året rundt!

Ønsker du også at finde inspiration til nye gardiner hos en af vores mange forhandlere? Vi er over hele landet.

Mørklæggende og energieffektive gardiner i soveværelset