Luk lys & varme ude og sov bedre!

  • Velvære

Der er to ting, som er vigtige for, at du kan sove godt. 1. Der må ikke være for lyst. 2. Det må ikke være for varmt. Du kan selv gøre en del for at optimere dit sovemiljø, og derved opleve mere velvære og øget livskvalitet.

God søvn er forudsætningen for velvære

Forestil dig, at du vågner frisk og veludhvilet. Du er godt rustet til dagens strabadser modsat de dage, hvor du ligger klatøjet og kampklar mod snooze-knappen.

Søvn er essentiel for dit velvære. Forklaringen er, at mens du sover, restituerer du både fysisk og psykisk. Under dyb søvn danner du væksthormoner, mens mængden af stresshormoner falder. Det betyder, at dit immunsystem er bedre rustet til at gå udenom sygdomme som stress, type 2-diabetes, overvægt og problemer med hjertekar. Med en god nats søvn er der også større chance for, at du styrer udenom koncentrationsbesvær, irritation og humørsvingninger.

Mørklæggende Duette® gardiner i smuk grå, model Architella® Mørklæggende Duette® gardiner i smuk grå, model Architella®

Knap halvdelen har søvnproblemer

Forskere og medier i Skandinavien rapporterer jævnligt om, at flere og flere ikke sover godt om natten. Forskellige undersøgelser tegner et billede af, at op mod halvdelen af Skandinaverne er ramt af søvnproblemer i kortere eller længere perioder.

Vi har forskellige søvnbehov, men mange får slet ikke de 7-8 timer, som er det gennemsnitlige behov for voksne. Du kan godt klare dig med mindre søvn i en kortere periode, men står søvnproblemerne på i flere måneder eller år, kan det have negativ indvirkning på dit velvære.

Mørklæggende Duette® gardin model Top Down/Bottom Up i hvid, kombineret med smukke stofgardiner i velour Mørklæggende Duette® gardin model Top Down/Bottom Up i hvid, kombineret med smukke stofgardiner i velour

Gardiner kan redde din søvn

For varmt, for lyst, for støjende, for mange bekymringer, for meget kaffe eller for meget tid med mobilen inden sengetid. Årsagerne til søvnproblemer kan være mange, men lys og varme er to søvnrøvere, som du ikke behøver slås med. Gode mørklægningsgardiner kan forbedre din søvn og give et optimalt søvnmiljø, som holder lys og varme ude.

Sov godt, mørkt og køligt

Med et mørklæggende PowerView® gardin sover du godt og vågner langsomt til lyset.

Derfor sover du bedst i mørke

Søvneksperterne er enige: Du sover bedst i mørke! Et mørkt sovemiljø er det optimale, når du skal mod drømmeland, da mørket gør dig døsig og luller dig ind i søvnen. Det skyldes søvnhormonet melatonin, som kroppen bedst producerer i mørke.

Lyse sommeraftener, morgensol eller en tændt lampe hæmmer produktionen af det vigtige søvnstof, og det kan give søvnproblemer. Derfor skal du ikke have for meget lys om aftenen, som påvirker din døgnrytme kraftigt. Her kan gode gardiner hjælpe dig med at sove mørkt og godt.

Lag på lag, rullegardin med PowerView® Automation og stofgardin Lag på lag, rullegardin med PowerView® Automation og stofgardin

Urinstinkterne er på spil

Vi har stadig samme vaner som urmennesket, som sov, når det var mørkt og var vågen i de lyse timer. Det er det mest naturlige, da dine urinstinkter er på spil. Af den grund er flere blevet opmærksomme på lysets påvirkning og fordelen ved at vågne op med lyset.

Intelligente gardiner kan indstilles til automatisk at trække for, når sengetiden nærmer sig, så kroppen bliver bedst muligt forberedt til søvnen. Ligeledes kan gardinerne gradvis åbne sig, når tiden nærmer sig, at du skal op. Det giver gode betingelser for dit sovemiljø, og det kan være til stor hjælp til at sove bedre og komme nemmere ud af fjerene.

Gardiner skaber en god sovetemperatur

Den optimale sovetemperatur er 13-18 grader. Er soveværelset varmere, kan det være svært at falde til ro, da varmen sender kroppen på overarbejde for at blive nedkølet.

Særligt i de varmere sommermåneder kan det være en udfordring at holde sovemiljøet tempereret. Men det er dog muligt at sove godt i varmen. Gardiner kan nemlig regulere solens varme således, at du får tilstrækkelig varme om vinteren og minimerer varmen om sommeren.

LÆS OGSÅ: Gardiners energieffektivitet og rumtemperering >

Stilrent mørklæggende Duette® gardin i hvid, optimalt til soveværelset Stilrent mørklæggende Duette® gardin i hvid, optimalt til soveværelset

Tjekliste for en optimal søvn

  • Mørklæg rummet
  • Hold rummet køligt
  • Sov 7-8 timer om natten
  • Forbered din krop inden sengetid

Ofte stillede spørgsmål