Spar penge på din elregning – brug gardiner!

  • 4. oktober 2022
  • Anne Sørensen
  • Tips

Stigende inflation, stigende renter, stigende elpriser – og stigende bekymringer om recession. Vi taler alle om energikrisen og de astronomiske regninger på el og varme. Vi lytter til og læser om sparetips, og her er endnu et godt råd: Få gardiner!

Ud over at vaske tøj og vaske op på bestemte tidspunkter, tage kortere brusebade, jagte tilbud på dagligvarer og slukke for unødvendig belysning, kan dine gardiner også bidrage til reducerede energiomkostninger.

Måske tænker du ikke over det men ud over at beskytte privatlivets fred har gardiner en lang række gavnlige egenskaber, såsom at spare penge på elregningen for eksempel. Om vinteren ryger en stor del af vores dyrt indkøbte varme ud gennem de lukkede vinduerne. Uden energieffektive gardiner som f.eks. Duette® kan op til 50% af dit hjems opvarmning forsvinde lige ud ad vinduet! Det er bestemt værd at tænke over især nu, hvor vi foretrækker at "åbne" vores hjem med større og flere vinduespartier end før.

Architella® i model Top Down/Bottom Up Architella® i model Top Down/Bottom Up

Så ud over at holde nysgerrige blikke og blændende sol væk, er gardinernes funktion vigtigere end nogensinde. Det handler både om optimeret indeklima, miljøbevidsthed og om at minimere sit energiforbrug. Duette® er et energieffektivt, fleksibelt og funktionelt dobbeltplisseret gardin og en af vores mest populære gardinløsninger. Mellem gardinets to lag af plisseret væv skabes celler med luft, og det er disse celler, der skaber en isolerende effekt (en næsten termisk effekt) både sommer og vinter, hvor gardinerne holder varmen henholdsvis ude og inde.

Duette® Architella®, et energieffektivt valg Duette® Architella®, et energieffektivt valg

Mød Architella® – uovertruffen i sin genre

Det er ikke noget nyt, at vi har gardiner, der kombinerer æstetik og smarte funktioner, og at fokus er på energibesparende gardiner. Luxaflex® Duette® går helt tilbage til 1985 som reaktion på den store energikrise i 70'erne. Siden da er produktet blevet videreudviklet, og Architella® er modellen med en celle-i-celle-funktion med hele tre luftlommer, som giver et endnu mere energieffektivt gardin.

Vælg for eksempel et Duette® gardin eller en Architella® sammen med stofgardiner. Det giver dit hjem et visuelt løft, skaber stemning og varme... på mere end én måde. For selvom mange i dag bruger gardiner som et dekorativt element i interiøret, så husk at gardiner ikke kun er til dekoration. De har en anden fordel i form af en reduceret elregning – og hvem ønsker ikke det?

Op til 50% af varmetabet i et hjem sker gennem vinduerne. Architella® har en energibesparende effekt med hele tre isolerende luftceller, så varmen bliver i hjemmet. Det smukke og energieffektive dobbeltplisségardin fås i mange farver og kvaliteter samt i tre forskellige tætheder: transparent, tæt og mørklæggende.

Og ligesom alle andre Luxaflex® gardiner er selv dem med isolerende egenskaber skræddersyet til at passe perfekt i dine vinduer uanset form og størrelse. Se og oplev de forskellige energieffektive gardiner hos din nærmeste forhandler.