Undgå edderkopper og pollen i hjemmet

  • Tips, Velvære

Det er ofte gennem åbne vinduer, at ottebenede spindere og kildende pollendrys finder vej ind i dit hjem. Med et diskret, finmasket netgardin kan du effektivt begrænse pollenallergi og krible krable samtidig med, at du kan få svalende, frisk luft ind - uden at gå på kompromis med vinduets æstetiske udtryk.

Netgardiner holder pollen og edderkopper ude

Med fintmaskede poll-tex insektnet kan du indrette dig til mere velvære, hvis du er blandt de 20-25%, der er plaget af pollenallergi eller en del af den fjerdedel, der er bange for edderkopper. Tøver du med at åbne vinduer, fordi pollenstøv og edderkopper får en nem vej ind, kan insektnet fjerne den bekymring.

Der skal luftes ud året rundt, men særligt i de varme sommermåneder slår vi vinduer og døre op. Det giver en tiltrængt brise og sikrer indeklimaet, men det er også en direkte invitation til nysestøv og småkryb.

LÆS OGSÅ: Luft ud i fred og nyd velværet ved et bedre indeklima >

Luxaflex® netgardiner fås i forskellige modeller og passer til både vinduer og døre Luxaflex® netgardiner fås i forskellige modeller og passer til både vinduer og døre
Bliv fri for edderkopper inden døre med et diskret insketnet fra Luxaflex® Bliv fri for edderkopper inden døre med et diskret insketnet fra Luxaflex®

| Et diskret gardin til hele huset

Vil du undgå edderkopper og pollen indendørs uden at gå på kompromis med looket i din indretning, er Luxaflex poll-tex insektnet løsningen. De sidder diskret i vinduesrammen og er lette at trække ned. Typisk kan de gemmes bag dine gardiner, og de passer derfor perfekt til det moderne hjem.

Netgardinerne får du stor glæde af i de vinduer, som du har for vane at åbne mest. Det er næsten altid i soveværelset og i terrassedøren, men andre vindues- og døråbninger kan også være oplagte for dig.

Sov godt med et tætsluttende netgardin fra Luxaflex® Sov godt med et tætsluttende netgardin fra Luxaflex®

| Sov uforstyrret

Et åbent vindue giver både pollen og edderkopper fri passage til hjemmet. Intet kan ødelægge nattesøvnen som et allergianfald med løbenæse, kløe og nyseture. Tanken om, at der pibler edderkopper rundt i dine soveomgivelser, er heller ikke rar, hvis du har skræk for spindlerne.

Det vil måske få dig til at klappe vinduet i, men det kan gå udover søvnkvaliteten, fordi vi sover bedst i et tempereret klima med frisk luft. Udluftning i soveværelset er særlig vigtigt, da luftcirkulationen også bekæmper husstøvmider.

LÆS OGSÅ: Luk lys & varme ude og sov bedre! >

Effektiv stopklods for pollen

Et almindeligt insektnet er ikke nok til at stoppe pollen i at suse ind ad vinduet. Du skal have et pollennet, som er et finmasket netgardin, hvor pollen ikke kan trænge igennem. Luxaflex’ fintmaskede poll-tex net lukker effektivt små pollen som nælde og ragweed ude, og det beskytter 100% mod græspollen og 97% mod birkepollen.

Luften indeholder mere pollen end førhen grundet klimaforandringer og CO2 forurening, og tendensen er, at flere bliver allergiske. Pollensæsonen er lang og strækker sig fra februar til oktober. Pollen i luften er derfor et problem nærmest året rundt.

Luxaflex®’ fintmaskede Poll-tex® net beskytter 100% mod græspollen og 97% mod birkepollen Luxaflex®’ fintmaskede Poll-tex® net beskytter 100% mod græspollen og 97% mod birkepollen

Gode råd mod pollen

Når du har sikret, at pollen ikke kommer ind ad vinduerne, er der stadig et par ting, du kan gøre for at hindre pollen adgang til hjemmet. Du kan nemlig selv slæbe pollen med ind, som har sat sig i dit hår, på dit tøj eller i vasketøjet, som tørrer udendørs. Pollen kan også sidde i pelsen på dit kæledyr. Gode råd til allergikere er derfor:

- Støvsug ofte – gerne dagligt i højsæsonen

- Vask hår, før du går i seng

- Tør pelsen af, før du lukker kæledyr ind

- Tør ikke tøj ude – brug tørretumbler eller tørrerum

- Luft ud morgen og aften, hvor der er mindst pollen

Gode råd til at undgå edderkopper

Selv med et insektnet er det umuligt helt at undgå edderkopper i hjemmet, da de kan komme ind ad hjemmets små sprækker. Du kan dog gøre flere ting, for at gøre hjemmet mindre gæstfrit for de ottebenede:

- Støvsug og støv af i alle kroge, så æg fjernes

- Fjern rod, som er edderkoppens gemmested

- Planter med citrus, lavendel eller eukalyptus

- Spray pebermynteolie på udsatte steder

Soveværelsesvindue med mørklæggende Duette® gardin og insektnet bagved. Soveværelsesvindue med mørklæggende Duette® gardin og insektnet bagved.

Flere gode råd og inspiration?

Er du på jagt efter indretningstips og gode råd om gardiner? Kig forbi vores inspirationsblog og se, hvordan du skaber mest velvære i hjemmet.