GreenScreen Sea-Tex®

Havene er vores fremtid. Hjælp os med at passe på dem.

GreenScreen Sea-Tex® vævning er én måde. Fra havplastik til Luxaflex® stoffer. Plastaffald indsamlet langs strande og kyster får nyt liv.

Dagligt plastaffald Dagligt plastaffald

Affald dræber

Vi er omgivet af plastik. Tænk bare på alt det plastik, vi forbruger på en enkelt dag...

Madposer, emballage, kaffekoplåg, flasker, sugerør – listen er lang. Plast er praktisk, men vi skal betale en høj pris. Plastforurening har en direkte og dødelig effekt på vildtlevende dyr.

Tusindvis af havfugle, havskildpadder, sæler og andre havdyr dør hvert år efter at have indtaget plastik eller blive fanget i forladte fiskenet.

Havplast – et begreb som måske snart forsvinder Havplast – et begreb som måske snart forsvinder

Direkte påvirkning på det omgivende havplastik

GreenScreen Sea-Tex® er et produktprogram udviklet af vores moderselskab Hunter Douglas, i samarbejde med materialeteknologivirksomheden Bionic®. Programmet har til formål at omdanne genanvendt plastikaffald til væv af høj kvalitet.

Resultatet?

Verdens første gardinvæv, fremstillet af genbrugt havplastik, ser nu dagens lys.

Vores GreenScreen Sea-Tex® stoffer er lavet af 50 % genanvendt plastikaffald fra havene. I juli 2020 havde vi omdannet 40 tons indsamlet havplastik til GreenScreen Sea-Tex® stoffer til Luxaflex® rullegardiner, lamelgardiner og Sea stofgardiner.

Gennem dette program hjælper vi med at rense havene, en af verdens mest presserende miljømæssige udfordringer.

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores skræddersyede gardiner af havplastik.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.

Historien om GreenScreen Sea-Tex®

Hør historien og se initiativerne bag GreenScreen Sea-Tex®, og hvordan vores væv hjælper med at rense havplastikken langs strande og kyster.

Plastaffald som opsamlet og genanvendes Plastaffald som opsamlet og genanvendes

Opsamles og genanvendt

Sea, Sea-Tex®, Sea-Tex® Sterling og Sea-Tex® NXT er alle navne på væv fremstillet af cirka 50 % genanvendt havplast indsamlet med hjælp fra dedikerede frivillige gennem Waterkeeper Alliance™.

Organisationen opererer i 37 lande og deres mål er at holde strandene rene og fremme det maritime økosystem. Plasten indsamles i størst omfang langs Stillehavskysten.

Cradle to Cradle certifiering Cradle to Cradle certifiering

Cradle to Cradle-certificerede væv

Mange af vores genbrugsvæv bærer Cradle to Cradle-certificeringen, ligesom Luxaflex® GreenScreen Sea-Tex®-vævene, så du kan træffe et informeret og ansvarligt valg for dit hjem og din familie.

Certificeringen garanterer, at vævet er fri for stoffer, der er skadelige for mennesker eller miljø, værd at genbruge og dermed minimere og eliminere spild. Cradle to Cradle certificerede stoffer finder du bl.a. i følgende kollektioner: rullegardiner, Duette® gardiner, plisségardiner, lamelgardiner og aluminiumspersienner.

I over 70 år har vi genbrugt materialer og sendt mindre og mindre til losseplads. Brug af materialer og processer, der understøtter bæredygtighed, er centralt for Luxaflex® vision.

Gardinserien Sea med naturinspirerede nuancer Gardinserien Sea med naturinspirerede nuancer

Bæredygtighed ligger i vores designfilosofi

Vores gardiner filtrerer lys, isolerer rum mod varme og kulde, sparer energi, afskærmer og dekorerer.

Vores Sea og GreenScreen Sea-Tex® væv er inspireret af kystens naturlige farver og skaber et tidløst interiør. Skabt af eksperter, kan du nyde afskærmning, UV-beskyttelse og blændingskontrol, mens lyset blidt filtreres i rummet.

Vævene findes i følgende kollektioner: stofgardiner, rullegardiner og lamelgardiner.

Sea stofgardin, med genanvendt havplast Sea stofgardin, med genanvendt havplast

Leder du efter miljøvenlige gardiner?

Kontakt din lokale Luxaflex® forhandler for at se hele vores udvalg af miljøvenlige gardiner. Kig i vores kollektionsbøger og oplev farver og væv, få ekspertråd og inspiration til dit næste gardinkøb.

Vores forhandlere er placeret over hele landet.