Isolerende gardiner

Spar energi ved dine vinduer

Med isolerende gardiner kan du halvere varmetabet fra dine vinduer om vinteren samt spare energi på ikke at skulle nedkøle dit hjem om sommeren. Så hvad er et isolerende gardin, og hvordan skal det bruges? Her får du vores bedste tips til energigardiner.

Duette® gardiner virker isolerende sommer og vinter

Top 4 tips til energibesparelser i vinduet

 1. Sørg for, at dine vinduer og døre er korrekt sikret mod vejr og vind.
 2. Hold vinduerne lukkede, når hjemmet opvarmes eller afkøles.
 3. Åbn gardinerne på solrige vinterdage for at opfange den gratis solvarme, og luk dem om aftenen for at holde varmen inde.
 4. Luk gardinerne på sommerdage for at holde varmen ude.

Vælger du en motoriseret løsning åbner og lukker dine gardiner automatisk efter dine forudindstillede præferencer.

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores Energieffektive & isolerende gardiner.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.

Luxaflex® produkterne bidrager til at spare energi i vinduet på disse tre vigtige måder:

1. Isolering

I vintermånederne slipper hjemmets varme ud gennem vinduerne, mens varmen om sommeren strømmer ind i dit hjem gennem de samme vinduer. Med isolerende gardiner kan du reducere energiforbruget, opnå besparelser på opvarmning og afkøling samt skabe et mere behageligt indeklima.

2. Solvarmekontrol

Solens varme, solenergien, kan være velkommen indendørs om vinteren til at opvarme dit hjem, men om sommeren kan den gøre rummene alt for varme og ubehagelige – og således øge omkostningerne til air condition. Mange Luxaflex® gardiner bidrager til at regulere solvarmen ved at lade den komme ind i dit hjem om vinteren og minimere den mængde, der strømmer ind om sommeren. Man taler her om g-værdien, jo lavere et tal jo bedre.

3. Dagslys

Dagslyset er den naturlige belysning, der bruges til at oplyse rummene om dagen i stedet for kunstigt lys. Ved at tiltrække det naturlige lys og sprede det længere ind i rummet reducerer mange af vores gardiner behovet for andre typer belysning og dermed dit energiforbrug.

Hvilke er Luxaflex®s mest isolerende gardiner?

Indeklimaet nyder godt af gardiner, sommer som vinter Indeklimaet nyder godt af gardiner, sommer som vinter

Vores mest isolerende gardiner er:

 • Duette® gardiner
 • Rullegardiner
 • Outdoor Screens
 • Stofgardiner

Hvad er det, der gør gardinerne særligt velegnede, når det kommer til at spare på energiforbruget? Læs om gardinernes forskellige egenskaber:

Duette® Architella®, varmeisolerende gardiner med tredobbelt isolerende luftlommer Duette® Architella®, varmeisolerende gardiner med tredobbelt isolerende luftlommer

Energieffektive Duette® gardiner

Luxaflex® er brancheførende, når det kommer til at spare energi ved vinduerne.

Tilbage i 1985 opfandt vi de meget energieffektive Duette® gardiner, stort set som en reaktion på energikrisen i slutningen af 1970'erne.

Førende i kollektionen, hvad angår energibesparelse og energieffektivitet, er modellen Architella®. I modsætning til et almindeligt Duette-gardin® med dobbeltvævning og en luftlomme har Architella-modellen® fire lag vævning og dermed tre isolerende luftlommer. Den dobbelte honeycomb-struktur giver således et endnu mere energieffektivt gardin.

Vævene i kollektionen er energiklassificeret, og blandt Duette-væverne® (afhængigt af kvalitet) er der væv med en topkarakter på A ++ når det kommer til varmereduktion og isoleringsevne.

Lad os se på et eksempel i tal: En lavenergi termorude med en u-værdi på 1,2* giver sammen med en mørklæggende Duette® Architella® 32 mm en forbedret u-værdi på 0,77. I alt en forbedret isoleringsværdi på 36%.

*referenceglas klasse C i henhold til EU-standard EN14501

Ganske enkelt et isolerende og varmereducerende topvalg!

Isolerende gardiner
Luxaflex® isolerende gardiner

Spar på energiudgifterne og hold kulden udenfor

Op til 50% af varmen i dit hjem forsvinder ud gennem vinduerne vintertid. Med Luxaflex® gardiner kan du halvere dit varmetab.

Screen rullegardin med energieffektive egenskaber Screen rullegardin med energieffektive egenskaber

Funktionelle rullegardiner

Vævene i vores rullegardinskollektion spænder fra gennemsigtig, halvgennemsigtig, tætte til mørklæggende. Tæthed i kombination med farven på bagsiden af vævet betyder, at rullegardinet opnår forskellige gode isoleringsværdier. Men uanset hvad hjælper rullegardinet med at holde varmen indendørs (og omvendt om sommeren!).

En af væverne, der fornyeligt også er blevet populær i private hjem, er screen rullegardinet.

Screen rullegardiners primære opgave er at virke som varmereflekterende gardiner og modvirke uønsket varme i rummet og er hermed et energieffektiv alternativ til aircondition. Derudover skal screen rullegardinet modvirke blænding om dagen, når man gerne vil lukke dagslyset ind i rummet.

Hvad du måske ikke tænker over er, at et rullegardin med metalliseret bagside også har en isolerende effekt og hjælper med at holde varmen inde på en kold dag (en lav U-værdi = bedre isoleringseffekt).

Kort fortalt - rummet er fyldt med dagslys, du kan se, hvad der sker uden for vinduet, og du er energieffektiv hele året rundt!

Outdoor Screens, der effektivt regulerer lys og varme Outdoor Screens, der effektivt regulerer lys og varme

Effektive Outdoor Screens

Ligesom vores indvendige rullegardiner med screen væv tilbyder vores udvendige afskærmning en energieffektiv løsning med egenskaber svarende til rullegardinets. Du får et konstant behageligt indeklima, du kan blive ved med at nyde udsigten, du undgår blænding og samtidig kan du nyde dagslyset.

Med Outdoor Screens blokeres op til 90% af solens varme – hvilket virkelig kan mærkes på en i forvejen varm dag, og du slipper for at køle boligen ned med aircondition eller lignende. Og omvendt giver de god beskyttelse mod vinduets energitab på årets koldere dage.

 • Komfortabelt indeklima
 • Bevaret udsyn
 • Forhindrer blænding
Tætvævet stofgardin i kombination med Duette® gardin Tætvævet stofgardin i kombination med Duette® gardin

Stofgardiner med smarte egenskaber

Et vindue med gardiner giver mere isolerende beskyttelse end et vindue uden gardiner.

Inden for kategorien stofgardiner er der udvalgte vævsserier, der er bedre til at isolere end andre. Et tætvævet gardin har en mere isolerende effekt end et transparent gardin, for eksempel.

En effektiv og dekorativ beskyttelse mod træk er for eksempel uldgardiner, velourgardiner og mørklæggende væv. Du finder disse og mange flere gardinkvaliteter i vores kollektion.

Ligesom i vores rullegardinskollektion har vi stofgardiner med screen væv – som reflekterer solens stråler, modvirker blænding og holder hjemmet køligere om sommeren. Bare træk for i tide! Og ligesom ethvert andet screen væv bevarer du både dagslys og udsigt.

Dobbeltgardiner eller stofgardiner i kombination med f.eks. et rullegardin eller et Duette® gardin giver naturligvis et endnu mere energieffektivt resultat.

Find forhandler

Få eksperthjælp med isolerende gardiner til dit hjem.

Besøg din nærmeste Luxaflex® forhandler med shop-in-shop.

Ofte stillede spørgsmål