Nyt liv til dine vinduer – 5 enkle tips til styling af din vindueskarm

  • Tips

Mange af os gør os umage med indretningen af de forskellige rum, men hvordan er det med området i og omkring vinduerne – får det lige så meget opmærksomhed?

I stedet for at placere potteplanter harmonisk i vindueskarmen, kan du indrette med smukke stager, personlige ting, skønne bøger eller magasiner i stakke.

Du får nemlig en skøn hjemlig oase, hvor du kan slappe af, hvis du omgiver dig med ting, der har en betydning for dig. Og her er vindueskarmen et fantastisk område, hvor du kan placere alt fra en skulptur der er gået i arv, et lækkert loppefund eller en vase med en smuk buket.

Malene Marie Møller, som driver indretningsbloggen Boligcious, giver ideer til indretning af vindueskarme. Se de smukke eksempler på vindueskarme fra Malenes hjem og få hendes 5 tips du kan tage i brug med det samme.

Indretningsstylist Malene Marie Møller Indretningsstylist Malene Marie Møller
Indret med niveauer i vindueskarmen Indret med niveauer i vindueskarmen

1. Arbejd med niveauforskelle

Du får en mere levende indretning ved at arbejde med niveauforskelle på de ting, du placerer i vindueskarmen. Undgå at elementerne er i samme højde, det skaber nemlig mere dynamik at arbejde med højdeforskelle. Er dine yndlingsting lige høje, kan du gøre brug af bøger og magasiner for at skabe de niveauforskelle, du ønsker.

Gruppér din indretning i vinduet Gruppér din indretning i vinduet

2. Undgå at centrere, sæt dine ting i grupper

Er du en af de heldige med store dybe vindueskarme – så har du en guldgruppe af et indretningssted (har du smallere vindueskarme så fortvivl ikke, du kan stadig gøre brug af dette tip!) Mange går ud fra midten af vinduet og placerer sine ting centreret eller i en afvejet opdeling ofte med en spejling af hver side af vindueskarmen. Arbejd i stedet i grupperinger og få glæde at de stilleben, der kommer ud af det.

Indret vindueskarmen med snitblomster Indret vindueskarmen med snitblomster

3. Taknemmelige buketter

I mange hjem havner de lækre buketter i en vase på bordet. Hvorfor ikke placere dem i vindueskarmen i stedet? Friske blomsterbuketter bringer glæde. Når du er vej hjem byder blomsterne dig velkommen, og du deler ud af glæden ved også at lade de forbipasserende nyde dem.

Skulpturel vinduesindretning Skulpturel vinduesindretning

4. Skulpturelle former

Vælg en neutral farveskala til din vinduesindretning og lad i stedet formerne tale. Til og med skyggerne bliver til deres egne små kunstværker, når solen står på. Det kan fx være dine favoritskulpturer eller et arvegods i skønne former, som giver indretningen et poetisk touch.

Indram dit vindue med lækre stofgardiner Indram dit vindue med lækre stofgardiner

5. Indrammet med lækre gardiner

Et kunstværk nyder godt af en smuk ramme. Præcis det samme gælder dine vinduer. Velour er et must lige nu i boligindretningen – også når det gælder gardiner. Fx i soveværelset er det smukt med velourgardiner, som bidrager til stemningen med et blødt og behageligt udtryk samtidig med de dæmper lyset. I stuen kan du fx lege med transparente gardiner. Med et transparent gardin får du også en fantastisk silhouette, som fremhæver dine yndlingsting i vindueskarmen, når gardinet er trukket for.

LÆS OGSÅ: Skab farvespil i boligen med nye gardiner >

Styling af vindueskarme

Se vores film om styling af vindueskarme og bliv inspireret til at skabe dit eget stilleben.