Velkommen hjem til Anna María

  • 23. juni 2022
  • Anne Sørensen
  • Tips

Lige uden for Uppsala i Sverige bor Anna María Larsson med sin familie i en nybygget ejerlejlighed. I løbet af foråret har vi haft fornøjelsen af at følge Anna María på hendes gardinrejse, som begyndte hos en af vores forhandlere. Kom med på rejsen!

"At dekorere med gardiner er som at give hjemmet tøj på..."

Vi forstår præcis, hvad Anna María mener, når hun siger, at hjemmet har fået tøj. Mange små og store vinduer med masser af lys og udsigt er dejligt, men for langt de fleste kommer behovet for at kunne lukke af snigende. Udover at kunne skærme for sol, varme og indblik, er det noget helt særligt at kunne trække gardinerne for og føle sig helt privat. Dette er også tilfældet for Anna María og hendes familie!

LÆS OGSÅ: Stofgardiner skaber sanselighed hos Lisbeth Beck Mortensen

Anna Marías gardinrejse begyndte i butikken Anna Marías gardinrejse begyndte i butikken

Stue, køkken/alrum og soveværelse – alle rum har fået gardiner og hvert rum stiller forskellige krav til funktionalitet

At dekorere vinduer, hvor funktion og stil skal gå hånd i hånd, er sjovt, men det kan også føles overvældende med alle de beslutninger, der skal træffes. Mange af os har en grundidé, men derefter er det rart at kunne ventilere idéerne med nogen, der har bolig- og vinduesindretning som en daglig beskæftigelse – og det er her vores forhandlere kommer ind i billedet.

Dette gør sig især gældende, når vinduerne skal måles for at få de skræddersyede gardiner til at passe og hænge perfekt, eller som Anna María udtrykker det: "Helt ærligt, det føles meget rart, at der er en anden, der er ansvarlig for at få alle mål og tal rigtige".

Duette® gardin med ”Terrazzo” væv og SmartCord® betjening

I stueetagen har alle vinduer (undtagen på væggen ud mod terrassen) fået Duette® gardiner. I hjemmets små vinduer faldt valget på Top Down/Bottom Up modellen, og i det store vindue valgte Anna María SmartCord® – en super enkel betjening, der gør det nemt at hæve og sænke gardinet.

Det mønstrede væv ”Terrazzo” er en af vores nyheder indenfor Duette®. "Jeg synes, det giver mere liv til indretningen og er så fint i forhold til, bare at vælge noget ensfarvet." Sådan beskriver Anna María selv det mønstrede gardinvalg. Vi kan ikke andet end at være enige med hende!

Et af familieværelserne, men en slående udsigt Et af familieværelserne, men en slående udsigt

"Det er dejligt selv at bestemme, hvornår det er tid til at stå op – inden gardinerne kom på plads, var det solen, der bestemte for os!"

Anna María har valgt mørklægningsrullegardiner til hjemmets soveværelse og børneværelse.

Vinduesrammens farve bestemte farven til rullegardinerne, fordi Anna María ikke ønsker, at de skal tiltrække opmærksomhed i den sammenrullede position. Så det er godt, vi har en bred kollektion med mange farver at vælge imellem!

Stuen før og efter gardiner

Væggen ud mod den kommende gårdhave har fået en loftsmonteret gardinskinne og gardiner fra loft til gulv. Gardinmodellen hedder Swing, og det smarte ved denne model er de knapt synlige glidere-på-snor, der løber inde i skinnen. De bevirker, at bølgerne i stoffet ikke trækkes ud, men holder formen, uanset hvor meget du hiver i gardinet.

Hvad synes du om forvandlingen? Vi synes det er fuldstændigt WOW!

Før gardiner – familiens stue gaber tomt Før gardiner – familiens stue gaber tomt
Efter – stuen med gardiner fra loft til gulv Efter – stuen med gardiner fra loft til gulv

PSST! Du kan nok næppe forestille dig, at der gemmer sig et vægmonteret tv bag en af gardinerne?

LÆS OGSÅ: Hvordan får jeg gardinerne til at hænge pænt? 10 spørgsmål og svar.