Stofgardiner skaber sanselighed hos Lisbeth Beck Mortensen

  • 24. august 2022
  • Anne Sørensen
  • Trends

Stofgardiner har fået et kæmpe come-back i vores indretning. De får lov til at tage mere og mere plads i det moderne hjem, gerne fra gulv til loft og gerne hængende i flere lag. I Lisbeth Beck Mortensens nybyggede hus i Hørning uden for Aarhus tjener to lag stofgardiner flere formål.

Gardinerne indgår som nærmest installationskunst i Lisbeths kreative og farverige indretning. De tilføjer desuden en æstetisk blødhed til de enorme vinduespartier og den imponerende loftshøjde på hele 4 meter i den åbne stue og spisestue.

Funktionelt giver de familien mulighed for at kontrollere lysindfaldet til perfektion. De kan skærme fuldt ud for solens skarpe stråler med begge stofgardiner trukket for, eller de kan filtrere lyset blidt med bare det ene lag transparente gardin trukket for.

Lisbeths dristige farvevalg bestående af et rosa florlet stofgardin af typen ”Wisper” sat sammen med vævet ”Polo”, et tungt og tæt korngult stofgardin giver unikke farvespil som skifter med solens placering i løbet af dagen.

Vi har spurgt Lisbeth om hendes beslutningsproces fra tanker og drømme til det færdige resultat. Læs hendes svar herunder:

Dobbelte gardiner; transparent Wisper og tæt Polo Dobbelte gardiner; transparent Wisper og tæt Polo

Var det svært at udvælge de perfekte gardiner til så vigtig et rum som stue og køkken/alrum?

”Fordi vi har boet i vores hus i nogle år, var det meget klart for os, hvilke udfordringer gardinerne helt praktisk skulle hjælpe os med at løse, så at det skulle være to lag gardiner, ét tætvævet og et transparent, gav næsten sig selv. Men det var slet ikke noget vi havde overvejet, da vi flyttede ind, så måske er det lidt ligesom i et gammelt hus – man skal bo der lidt, for rigtig at fornemme ens behov.

Til gengæld var det svært at vælge farver, og havde jeg ikke haft en virkelig dygtig rådgiver, så stod jeg nok stadig her med mine stofprøver! Farver betyder rigtig meget i vores indretning og med 4 meter til loftet var jeg lidt bange for, at gardinerne ville blive for dominerende. Men de er blevet alt andet. Gardinerne samler rummet og understreger loftshøjden på en virkelig fin måde”.

Gennemsigtigt og tæt gardin i kombination Gennemsigtigt og tæt gardin i kombination

Hvilken stil og stemning gik du efter da du udvalgte gardinerne?

”Vores indretning er meget farverig, og jeg tror at jeg uden at tænke over det, oftest vælger varme farver, fordi de bringer rigtig meget stemning og hygge med sig. Mit håb var også at gardinerne ville give rummet stoflighed og sanselighed som kontrast til vores betongulve og høje vægge, og det har de i den grad gjort.

Det rosa transparente gardin skærmer for solen, men vi fornemmer stadig haven og uderummet, mens det korngult tætvævede gardin giver os fuldstændig afskærmning og nærmest hulestemning. Vi oplevede egentlig ikke, at vi havde problemer med akustikken, men her kan vi også mærke, at gardinerne har gjort en forskel, så det er lige en lille bonus oveni hatten”.

LÆS OGSÅ: Få akustisk velvære i hjemmet

Skiftende farvespil, der forbinder interiøret Skiftende farvespil, der forbinder interiøret

Havde du betænkninger ved at sammensætte så forskellige væv og farver i samme vinduesparti?

”Med et kæmpe udvalg af ikke kun farver men også kvaliteter og forskellige vævninger var det virkelig afgørende med god rådgivning, så vi fik løst vores funktionelle behov for solafskærmning. Og det var overraskende at se, hvordan et tekstil fuldstændig kan ændre udtryk, når lyset falder igennem. Det var en meget spændende proces, og jeg følte mig helt tryg ved at vævningerne blev så forskellige. Gardinerne komplimenterer virkelig hinanden, og jeg elsker, at de kan være både funktionelle og æstetiske og samtidig kan tilføje så meget stemning og karakter til rummet.

Vi indretter med rigtig mange farver, så som vores dygtige gardinrådgiver sagde, så ville alle farver nærmest passe ind. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det transparente gardin skulle være i denne lækre nude/rosa nuance, og det korngult gardin fanger nuancerne fra vores betongulv, så vægge, gulve og gardiner virker nu som en helhed. Stilen kalder vi “moderne mormor” – mest fordi min mand straks sagde, at farverne bragte ham tilbage sin mormors stue, og det er da faktisk en meget hyggelig tanke”.

LÆS OGSÅ: Indret et afslappende hjem i hotelstil

Skræddersyede gardiner fra loft til gulv Skræddersyede gardiner fra loft til gulv

Hvad har reaktionerne været på de nye stofgardiner?

"Jeg havde faktisk aldrig drømt om, at gardinerne ville have SÅ stor en effekt i vores køkken-alrum, og jeg tror, at folk der besøger os og dem der kigger med på Instagram, har helt den samme oplevelse. Det er så markant en forandring af rummet, og understreger bare hvad farver og tekstil kan gøre for ens indretning."

LÆS OGSÅ: Gardiner til nybyggeri – Hvad skal du vælge?

Mere inspiration

Hvis du er blevet inspireret af Lisbeth Beck Mortensen, så kan du følge hendes kreative univers på Instagram under @lisbethbeckmortensen.

Lisbeth Beck Mortensen Lisbeth Beck Mortensen

Ønsker du hjælp og rådgivning til at vælge de perfekte gardiner til netop dit hjem, så besøg din nærmeste Luxaflex® forhandler og begynd dit gardineventyr idag.