Det store vinduesparti gav så meget varme fra sig, at vi ikke kunne være i stuen

  • Tips

"For fem år siden gik vi i gang med en totalrenovering af vores nye 70’er villa. Gardiner var på det tidspunkt det sidste i vores tanker – en beslutning vi senere måtte fortryde."

Hjemme hos Susan Østdahl (@susanoestdahl) har gardiner i stuevinduerne gjort, at stuen nu kan bruges hele året rundt – også i sommermånederne, hvor solen står ind i den sydvendte stue og opvarmer rummet, til hvad der minder om saunatemperaturer. Læs mere her og hør Susans historie om renovering og gardiners prioritering:

Hjertet i vores hus er en stor stue og et tilhørende køkkenalrum på cirka 100 kvm. Ud til terrassen fra stuen er et stort vinduesparti, hvor solen er det meste af dagen. I den anden ende af rummet har vi køkken og spiseplads, som vender ud mod vejen. Hvilke udfordringer, vi stod over for, gik op for os efter at boet i huset et stykke tid.

Leg i skyggespillet af Silhouette® gardiner Leg i skyggespillet af Silhouette® gardiner

At skærme for privatlivet

Om søndagen sætter vi tempoet ned. Vi går gerne rundt i morgenkåbe med en kop kaffe eller sidder og spiser morgenmad med hele familien. Idet vinduet vender ud mod vejen, har jeg knap tal på, hvor mange forbipasserende, vi har nået at vinke til. Og der går det også op for os, at hækken gror virkelig langsomt! Samtidig er det svært at få en god stemning ved morgenbordet, når vi følte os nødsaget til at mørklægge hele huset med persienner. Ved min første kontakt med Luxaflex®, hørte jeg nærmere om løsningen Duette® ’Top Down/Bottom up’ og den elektriske betjening.

Den formskønne Pebble® fjernbetjening, en af betjeningsmulighederne til PowerView® gardiner Den formskønne Pebble® fjernbetjening, en af betjeningsmulighederne til PowerView® gardiner

Nu er det sådan at om morgenen, når vi står op, har gardinet placeret sig automatisk. Den står til at åbne ned fra toppen og lade lyset strømme ind. Samtidig går bunden op til højden af vores hæk, og skærmer i forlængelse heraf. En løsning der har givet os vores privatliv tilbage.

Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up

Varmeudfordringen i stuen

I stuen har vi valgt Silhouette®, som jeg synes udseendemæssigt er virkelig æstetisk smuk. Vores udgang til haven består af fire vinduer fra loft til gulv, hvoraf to kan åbnes. I lang tid havde vi besluttet blot at lade rummet stå uden gardiner, fordi det ikke var nødvendigt at skærme af som et soverum eller for privatliv. Vi stødte dog på den udfordring, at solen skinner ind hele dagen, hvilket virkelig opvarmer vores hus. I de fem år vi har boet her, er vi senere blevet klar over, vi aldrig rigtig brugte stuen i sommermånederne indtil varmen tog helt af om aftenen.

Efter Silhouette® gardinerne kom op, har vi for første gang virkelig brugt stuen – og samtidig nydt at huset har fungeret som et afkølende fristed på varme sommerdage.

Gardinerne reducerer varmen grundet det særlige væv. Samtidig kan stoflamellerne åbnes eller lukkes, så det er muligt at lukke lyset ind selvom gardinerne er rullet ned.

Silhouette® gardiner i stuen hjemme hos Susan Østdahl

Min mand har natarbejde og har brug for effektive gardiner til at skærme for lyset

I vores soveværelse har vi været absolut mest ramt. Jeg skriver vi, men det er nok mest af alt min mand. Han arbejder på forskellige tidspunkter af døgnet, og indimellem sover han i dagtimerne. Vores soveværelse vender mod øst, og der bliver meget lyst og varmt i sommerperioden.

Luxaflex® løste vores problematik med Duette® gardiner samt et stofgardin i mørklægningskvalitet. Gardinet tager de sidste solstråler, som slipper igennem ved Duette® i siderne, og samtidig giver det en rigtig flot løsning. Vi har valgt en varm jordfarve, som jeg synes giver noget ekstra til rummet.

LÆS OGSÅ: Luk lys & varme ude og sov bedre! >

Sov godt, mørkt og køligt bag mørklæggende gardiner Sov godt, mørkt og køligt bag mørklæggende gardiner

Overraskelsen over hvordan vores hjem er blevet bedre med gardiner

Det er gået op for mig, hvordan de rigtige gardinløsninger, kan skabe en anden og bedre adfærd i vores hjem. At der er løsninger for de gener, vi har oplevet, ved at vores privatliv bliver udfordret. At der er en løsning for at skabe et godt indeklima i et overophedet hus hele sommeren. Og at der findes en god – og tilmed smuk løsning – for at kunne dække et behov med søvn i dagtimerne.

Og den sidste vigtige læring – at gardiner er en yderst vigtig post i budgettet, for at få det optimale ud af sit hus.

Solskins hilsner fra Susan

Duette® gardin i kombination med mørklæggende stofgardin Duette® gardin i kombination med mørklæggende stofgardin

Nysgerrig på mere om vores gardiner?