Rengøringsvejledning Lamelgardin

Ved rengøring af Luxaflex® Lamelgardiner er det vigtigt, du følger nedenstående retningslinjer – i modsat fald risikerer du at fjerne det beskyttende lag, som giver vævet dets stivhed og holdbarhed.

Vaskeanvisningen afhænger af vævets materiale, og i visse tilfælde kan du udelukkende anvende en hårdt opvredet svamp eller en tør børste. Hvis du er i tvivl om hvilke kvalitet dine lamelvæv er i, og om de kan vaskes eller ej, så spørg din forhandler.

Vi råder dig til ikke at vaske lamellerne mere end højst nødvendigt, da det beskyttende lag ellers kan blive påvirket.

Væv, der kan håndvaskes (ikke vaskemaskine)

Fjern lameller fra overlisten. Fjern bundkæde- og lodder, og rul lamellerne sammen om en plastrulle. Fastgør rullen med en elastik, og læg dem i en vaskepose. Lav en balje med lunkent vand (ikke varmere end 30° og tilsæt et flydende ikke-syntetisk vaskemiddel (fx uld vaskemiddel). Skyl med koldt vand, og hæng lamellerne tilbage i overlisten, isæt bundlodder og lad dem tørre. Lamellerne kan let dampes under en fugtig klud (lav varme).

Væv, der kan rengøres med blød børste eller svamp (ikke håndvask)

Lav en balje med lunkent vand op til 30° og tilsæt et flydende ikke-syntetisk vaskemiddel (fx uld vaskemiddel). Rengør lamellerne forsigtigt med en blød børste eller svamp uden at fjerne dem fra overlisten.

OBS! Hvis du skrubber for længe og for hårdt, så vil du beskadige det beskyttende lag på lamellerne.

Du kan lade et professionelt renseri rengøre dine lamelgardiner ved hjælp af ultralydsrensning.

Ovenstående råd er udarbejdet med omhu. Ikke desto mindre påtager vi os intet ansvar for resultaterne af rengøringen.