Gardiner til nybyggeri – Hvad skal du vælge?

  • Velvære

Når nybyggeriet skal indrettes, kan det være en udfordring at få charme og personlighed ind i den nye bolig og skabe en følelse af hjemme. Din indretning kommer til at sætte stemningen og stilen i dine rum. Kom godt fra start med dine gardiner, som kan gøre en kæmpe forskel, ved at bløde op og sætte rammen om hjemmet.

Når du skal indrette nybyggeri

Udfordringen ved at indrette nybyggeri er ofte, at det fremstår minimalistisk – måske tenderende til sterilt med store rum, højt til loftet, hvide vægge, hårde flader og store vinduer fra gulv til loft.

Heldigvis kan din indretning og især dine gardiner hurtigt ændre udtrykket, bløde op og gøre det mere personligt. Gardiner vil i mange tilfælde også gøre underværker for akustikken i nybyggeriet.

LÆS OGSÅ: Få akustisk velvære i hjemmet >

Soveværelse med Duette® i kombination med et stofgardin – begge i bløde dæmpede farver Soveværelse med Duette® i kombination med et stofgardin – begge i bløde dæmpede farver

Gardiner er effektfulde

Gardiner er et effektivt greb, når du indretter. De kan gøre dit hjem helstøbt og indbydende samtidig med, at de opfylder flere praktiske funktioner. Én af de største fejl ved indretningen af et nybyggeri er derfor at nedprioritere gardinerne.

Du skal bruge mange gardiner til et nybyggeri, og derfor er det fornuftigt at tænke i samspil mellem gardintyper og farvevalg, så de komplimenterer husets indretning bedst muligt. Du har nemlig ikke brug for den samme gardintype i alle rum. I soveværelset ønsker du måske mørklægning, i stuen vil du gerne skærme for skarp sol og nysgerrige blikke, og i køkken og badeværelse kan det være en fordel, at gardinerne er lette at rengøre.

Tænk dig godt om, inden du bare vælger hvide gardiner!

Skal du vælge farverige eller neutrale gardiner? Og skal de være ensfarvede eller have lidt mønster eller struktur?

Plisségardiner med diskret dip dye-effekt, fra hvid til soft pistage Plisségardiner med diskret dip dye-effekt, fra hvid til soft pistage
Naturfarvet plisségardin med struktur og smukke folder Naturfarvet plisségardin med struktur og smukke folder

Gode råd til farve og struktur

Din første indskydelse er måske, at du skal have ensfarvede, hvide gardiner. Men hvide gardiner skaber ikke rummet! De kan endda have en blændende effekt, og de kan nemt gå i ét med væggen. Vores erfaring er, at de fleste bliver glade for lidt farve – en mild nuance er nok til at skabe lidt varme, der gør rummet mere rart.

Mange ønsker ensfarvede gardiner, som er det sikre, klassiske valg. Du kan dog med fordel overveje, om dine gardiner skal have lidt struktur i stoffet eller måske en diskret dip dye-effekt – begge vil give ekstra spil til dine gardiner.

LÆS OGSÅ: Gardinfarven påvirker dit velvære >

Duette® og Twist® er populære til nybyg

Der findes flere muligheder i gardiner til nybyggeri, men hvilken gardintype er bedst til dit hus? Bliv klogere herunder:

Plisségardiner fås i et utal af varianter og er et godt valg i nybyggeri Plisségardiner fås i et utal af varianter og er et godt valg i nybyggeri

Duette® og plissé

De to gardintyper har et let og elegant look, der passer til alle vinduestyper. De minder en anelse om hinanden, men har forskellige udtryk og funktioner. Fælles for dem er, at de kan trækkes op, så de intet fylder i vinduesrammen. De plisserede flader kan desuden være gavnlige for akustikken.

Læs mere om Duette® og plissé

Duette® gardiner kan laves til store panoramavinduer og giver miljø til nybyggede huse Duette® gardiner kan laves til store panoramavinduer og giver miljø til nybyggede huse
Silhouette® gardiner laves ligeledes til store vinduer, filtrerer lyset og begrænser indsyn Silhouette® gardiner laves ligeledes til store vinduer, filtrerer lyset og begrænser indsyn

Twist® og Silhouette®

Når du gerne vil trække for, men stadig bevare udsigten er Twist® og Silhouette® velegnede gardintyper. Begge har de karakteristiske striber fra de transparente og tætte stoflag, som gør det let at styre lysindfald, filtrere solens stråler og reducere varmeindstråling. Med disse gardiner opnår du et moderne og svævende look, som fremhæver arkitekturen.

Læs mere om Twist® og Silhouette®

Twist® gardiner er populære i nybyggede boliger pga. det enkle udtryk og fleksibiliteten med det dobbelte lag væv Twist® gardiner er populære i nybyggede boliger pga. det enkle udtryk og fleksibiliteten med det dobbelte lag væv
Liftgardiner indretter og bløder hårde flader op med en lækker stoflighed Liftgardiner indretter og bløder hårde flader op med en lækker stoflighed

Lange stofgardiner og liftgardiner

Går du efter et blødt udtryk, der rimer på boheme, er lange stofgardiner eller bølgende liftgardiner sagen. Især de lange gardiner er gode til at skabe et luksuriøst look, der emmer af lounge og hotelstemning. Du kan også gå efter et lyst og let look med lyse liftgardiner i hør eller bomuld.

Læs mere om stofgardiner og liftgardiner

Tunge stofgardiner giver den nybyggede bolig et luksuriøst udtryk Tunge stofgardiner giver den nybyggede bolig et luksuriøst udtryk

Stadig i tvivl om gardintype?

Gardiner til nybyggeriet er en stor beslutning. Derfor er det altid en god idé at få rådgivning om netop dine behov og æstetiske krav – og hvordan de matcher husets stil.

Vi anbefaler et besøg i vores showroom, hvor du kan se gardinerne rigtigt og prøve de forskellige betjeningsmuligheder. Efterfølgende kan du få gardinbussen ud og tage mål og samtidigt træffe det endelige farvevalg. Måske ender du med at gå i en helt anden retning, end du regnede med.