"Gardinerne har givet vores fine gamle lejlighed et moderne løft..."

  • 25. maj 2022
  • Anne Sørensen
  • Tips, Velvære

Da Nadia Stenberg og Daniel Mac Cabe overtog deres charmerende lejlighed med gamle trægulve og høje stuklofter på Frederiksberg, var det vigtigt for dem at indrette den med respekt for rummenes oprindelige stil og stemning.

De ønskede dog samtidigt at bringe deres egen personlige moderne stil ind i lejlighedens indretning. Her fandt de hjælp i stofgardiner, som samlede udtrykkene til en afbalanceret helhed.

Skræddersyede gardiner i soveværelset Skræddersyede gardiner i soveværelset

"Vores personlige stil er præget af moderne design samt den rolige og luksuriøse stil du finder på boutique hoteller. Men vigtigst af alt skulle indretningen af lejligheden skabe ro og sjæl omkring vores familieliv, hvilket i den grad er blevet realiseret i vores lejlighed", fortæller Nadia.

"De to lag gardiner skaber en eksklusiv atmosfære i soveværelset. Hver dag er som at checke ind på et spa-ophold, hvor der er plads til at slappe af og unwinde. I forlængelse af dette, har gardinerne været med til at skabe en rolig og afslappende stemning i stuen, hvilket har tilføjet en ekstra dimension af hygge", fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Indret et afslappende hjem i hotelstil

Hvide gennemsigtige stofgardiner i stuen Hvide gennemsigtige stofgardiner i stuen

Hvilke tanker gjorde I jer, da I skulle udvælge gardiner til lejligheden?

"Vi ønskede at forene lejlighedens gamle charmende stil med et frisk pust, hertil hotel-stilen, hvor nyt og gammelt skulle mødes i fin forening. De lange og elegante gardiner forener den moderne stil med hotel-stemningen, hvorfor vi er yderst tilfredse med rådgivningen fra Luxaflex, som i den grad har imødekommet vores drømme.

Valget af farve var ret nemt, da vi begge ønskede neutrale nuancer. Vi valgte en beige farve i soveværelset som mørklægningsgardin, og i resten af lejligheden har vi fået monteret hvide gennemsigtige undergardiner, som tilføjer en fin elegance til hjemmet."

LÆS OGSÅ: Sådan får du et hjem i naturlig og nordisk indretning

Gardiner ved de franske døre Gardiner ved de franske døre

Er der forskel på funktionen af gardinerne i soveværelset og stuen?

"Ja – i soveværelset har vi både mørklægningsgardiner og undergardiner. Undergardinerne bruges om dagen for at lyset kan trænge ind, mens mørklægningsgardinernes primære formål er at kunne mørklægge rummet og give os en god nats søvn. Formålet med gardinerne i stuen er at skabe en blid og elegant stemning, samtidig med at fastholde det moderne element med neutrale farver.

Vi har valgt at montere gardiner ved vores franske døre mellem de to stuer en-suite, fordi vi ønsker at kunne adskille vores soveværelse og vores stue.

Vi er blevet positivt overrasket over resultatet – gardinerne har givet vores fine gamle lejlighed en helt særlig karakter og et moderne løft."

LÆS OGSÅ: Stofgardiner skaber sanselighed hos Lisbeth Beck Mortensen

Har I gode råd til andre par, der står for at skulle indrette en lejlighed i gammel stil?

"Vores bedste anbefaling er at alle skal forsøge at danne de bedste rammer for deres hjem. Vi har så vidt muligt prøvet at respektere lejlighedens originale detaljer, og fastholde den herskabelige stil, hvorfor vores gardiner er i neutrale og rolige farver," afslutter Nadia.

Nadia Stenberg & Daniel Mac Cabe Nadia Stenberg & Daniel Mac Cabe

Står du i samme situation som Nadia og Daniel, eller er du bare nysgerrig på hvordan gardiner kan tilføje elegance til dit hjem, så kan du finde din nærmeste Luxaflex forhandler her. De står altid klar til at hjælpe dig i gang med din gardindrøm.