Indret et afslappende hjem i hotelstil

  • Trends

Der er noget særligt over at bo på hotel. Selvom et hotelophold er et afbræk fra hverdagens faste rutiner, har indretningen på hoteller en hjemlig atmosfære med afslapning og velvære. Få tips til at indfange den kompromisløse indretningsstil hjemme hos dig selv.

3 hovedingredienser i hotelstemning

Hotelstilen er ofte luksuriøs, hvor bølgende gardiner og bløde tekstiler sikrer en hyggelig hulestemning. Derfor er hotelstilen blevet en inspirationskilde til indretning i mange private hjem.

Udtrykket i hotelstilen gemmer sig i detaljerne, som du blandt andet kan påvirke ved at lege med materialer, farver og teksturer. Du kan nemt sætte dit eget præg på indretningen i valget af farver og kunst, men der er særligt tre ting, som er kendetegnene for hotelindretningen:

  1. Masser af bløde tekstiler
    Bløde tekstiler i hjemmet skaber en komfortabel og hyggelig stemning. Indret derfor med lange hotelgardiner, gulvtæpper, puder, plaider og sengetæpper.
  2. Den rette belysning
    Belysning er især vigtigt for din velvære. Prioritér flere løsninger til at skabe forskellige stemninger og lys i løbet af dagen.
  3. Hyggekroge og hulestemning
    Sørg for, at dit hjem indbyder til afslapning og ro med små hyggekroge. Det kan være et lille læsehjørne i en blød lænestol eller en krog i vindueskarmen.

LÆS OGSÅ: Dét skal du gøre, hvis du vil have følelsen af luksus i indretningen

Hotelgardiner hjemme Hotelgardiner hjemme

Hotelgardiner samler rummet

Vil du indfange den luksuriøse hotelstemning, skal du vende blikket mod vinduerne. Det er nemlig de lange, bølgende stofgardiner, der samler rummet og har stor effekt på stemningen og fornemmelsen.

Kombinér funktion og elegance ved at indrette med to lag stofgardiner i vinduet: et luftigt og transparent gardin på en skinne nærmest vinduet og et mørklæggende, lysdæmpende eller tæt gardin på en anden skinne udenpå.

Du kan påvirke udtrykket ved at skrue på farvevalg, stofkvaliteter og model efter behag.

Få hotelstemning i soveværelset

Soveværelset og den gode søvn er i fokus på et hotelværelse, og her er mange gode idéer at hente til dit eget hjem.

En sengegavl er et must, som giver dig mulighed for at indrette et elegant look. Pynt sengen med et sengetæppe og puder i forskellige størrelser, farver og teksturer for at understrege den glamurøse hotelstil. Du får det bedste resultat, når du kæler for detaljerne og prioriterer tid til at indrette en overdådig seng.

Den gode søvn kræver, at du sover i et mørkt og tempereret lokale. Derfor er mørklæggende stofgardiner også et must i soveværelset.

LÆS OGSÅ: Få tips til den gode søvn

Hotelstemning i soveværelset Hotelstemning i soveværelset

Tilfør hjemmet ekstra glamour

Messing er blandt de mest populære indretningstrend, fordi det gyldne metal både tilfører varme og elegance til indretningen.

Giv derfor de lange stofgardiner et ekstra shine med en elegant gardinstang i messing. Den lille detalje passer perfekt ind i hotelstilen. Skab en rød tråd ved at dryppe detaljer i messing udover resten af hjemmet. Det kan eksempelvis være til dørhåndtag, greb og nips.

Lyset påviker din velvære

Stemning og fornemmelse er en stor del af hotelindretningen. Her spiller både det naturlige lys fra solen, dagslys og den belysning, som du har i dit hjem, ind.

Det har betydning for dit energiniveau og humør, når du får masser af dagslys. Når mørket falder på, er det vigtigt med et godt arbejdslys til praktiske gøremål, men tænk også lamper med et varmere og blødere lys ind i hotelindretningen. Det kan eksempelvis være lamper i rispapir, bambus eller små bordlamper. Sørg også for levende lys til de hyggelige stunder.

LÆS OGSÅ: Indret dig til bedre dagslys

Soveværelse hotelstemning Soveværelse hotelstemning

Hotelstil i nordisk indretning

Det kan være vanskeligt at kombinere den lyse, nordiske indretning med den internationale og volumiøse hotelstil, men det er heldigvis langt fra umuligt. Nøgleordet er kontraster, der skaber en mere tung og hyggelig hulestemning.

Giv rummet dybde ved at male eller tapetsere en væg i mørke toner eller med et blomstret eller mønstret tapet. Vil du holde mere fast i det nordiske look, kan du også få samme effekt ved at indrette en væg eller endda loftet med akustikpaneler i en varm, brun nuance.

LÆS OGSÅ: Se vores kunders indretning

Dobbelt lag gardiner og hotelinspireret stil Dobbelt lag gardiner og hotelinspireret stil

Find dine hotelgardiner

Er du faldet for hotelstilen, kan du få hjælp af vores gardineksperter til at finde de helt rette gardiner til at indramme dine vinduer.