Sådan får du et hjem i naturlig og nordisk indretning

  • Trends

Jordfarvede vægge, naturlige elementer og minimalistisk indretning. Trendsene lyder måske bekendte – og med god grund. Flere og flere ønsker at komme hjem til en bolig, hvor der er ro, ryddet og rent. Få vores tips til, hvordan dagslys, naturlige materialer og farver kan give øget velvære.

Der hviler en vis lethed over en naturlig indretning Der hviler en vis lethed over en naturlig indretning

Indret med velvære for øje

Vores øjne møder hver dag et hav af indtryk, og når vi lander på egen matrikel, har vores øjne og sind brug for ro. Derfor er det en god idé at indrette med færre ting, så du bruger mindre tid på oprydning og mere tid på de ting, der betyder noget: At hygge med børnene eller drikke kaffe med en, du har kær.

Her er tre tips til at indrette dig til velvære:

  1. Brug naturlige farver og materialer i indretningen
  2. Sørg for god opbevaringsplads, og udvælg nogle særlige ting til at stå fremme
  3. Prioritér et godt indeklima, og sørg for at få luftet ud dagligt

LÆS OGSÅ: Sådan får du et bedre indeklima

Nordisk indretning med mange naturlige elementer Nordisk indretning med mange naturlige elementer

Naturlige farver og materialer trender

Den nordiske indretning kræver velovervejede farve- og materialevalg, der trækker naturen ind og giver ro. Naturen virker afstressende, og det kan du udnytte ved eksempelvis at vælge gardiner i naturlige materialer, møbler i træ eller flet af bambus.

Du kan blandt andet vælge stofgardiner i hør, uld eller modal, der har et naturligt og blødt fald, som virker afslappende for indretningen og for øjet.

Et andet plus ved at indrette med naturlige farver og materialer er, at inspirationen aldrig går af mode. Du frigøres fra at følge trends, der kun er moderne én sæson, og på den måde er en naturlig indretning også mere langtidsholdbar.

Sea, et gardin i nordisk stil – lavet af genanvendt havplast Sea, et gardin i nordisk stil – lavet af genanvendt havplast

Vælg farver, du finder i naturen

Lad naturen inspirere dig, når du vælger farver til indretningen og dine gardiner. Her kan du lade tankerne vandre mod ture langs stranden eller i skoven, som du kan bruge til at vælge de farver, som tiltaler dig mest.

Vi blev selv inspireret af havet, da vi valgte farver til vores stofgardiner, Sea, der er lavet af genanvendt plast fra havet. Her har vi udvalgt 10 naturlige farver – lige fra lyse sandtoner til nedtonede blå og grønne farver, der er inspireret af omgivelserne, hvor plasten er samlet.

LÆS OGSÅ: Væv af genanvendt plast

Silhouette® byder på en fin balance mellem lys og afskærmning Silhouette® byder på en fin balance mellem lys og afskærmning

Byd dagslyset velkommen

Et hjem i ro og balance er tæt beslægtet med masser af dagslys. Du skal derfor tænke over det naturlige lysindfald, når du indretter – det gælder især, når du vælger gardiner. I Norden er solstråler ofte en mangelvare, og vi skal derfor udnytte al det dagslys, vi kan få. Det er nemlig vigtigt for vores velvære, da det mindsker risikoen for tristhed og depression.

Dine gardiner skal både omfavne det naturlige lys og skærme de skarpe stråler af. Det kan du gøre med transparente gardiner, som beskytter møbler og gulve mod solens blegende stråler, men stadig inviterer masser af lys ind.

LÆS OGSÅ: At indrette med dagslys

Jordnære og naturlig indretning Jordnære og naturlig indretning

Vælg tone-i-tone farver, når du indretter

Ligesom at alt for meget nips ikke skal forstyrre i indretningen, skal farvevalgene heller ikke. En god måde at undgå det på er ved at indrette med farver tone-i-tone.

Med tone-i-tone får du et roligt udtryk i din indretning, uden at du går på kompromis med din stil. Derudover kan du justere udtrykket ved at vælge forskellige nuancer af samme farve til vægge, gulvtæpper, møbler og gardiner.

LÆS OGSÅ: Bliv klogere på farvers betydning

Skræddersyede gardiner efter dine behov

Hos Luxaflex® har vi et stort udvalg af gardiner i forskellige tekstiler, former og farver, så du kan vælge netop det udtryk, der passer til dit indretningsunivers.

Derudover er alle gardiner fremstillet efter specialmål, så de passer nøjagtigt til dine vinduer. Ønsker du at opleve gardinerne og mærke de forskellige tekstiler, har vi 125 showrooms i Danmark, hvor du både kan få en fornemmelse af gardinerne og få kompetent rådgivning.