Indret hjemmekontoret til arbejdsglæde og produktivitet

Hvis du ikke allerede har et hjemmekontor, har corona-pandemien måske åbnet dine øjne for fordelene og ikke mindst behovet for et kontor under eget tag. Få inspiration til, hvordan du kan indrette et stilfuldt hjemmekontor, der øger arbejdsglæden.

Det er vigtigt for produktiviteten at tænke på indretningen af dit hjemmekontor Det er vigtigt for produktiviteten at tænke på indretningen af dit hjemmekontor

| 5 råd til hjemmekontoret

Skal du arbejde hjemme hele dage, betaler det sig at dedikere et rum eller et hjørne af boligen til hjemmekontor. Det skal være et helle med gode forhold, hvor du kan være produktiv, kreativ og føle dig inspireret. Især fem ting er vigtige i indretningen, når du skal skabe et godt arbejdsmiljø derhjemme:

- God belysning – uden genskin

- Rare omgivelser, der inspirerer dig

- Gør det muligt at lukke af til kontoret

- Sid og stå ergonomisk godt

- En god skærm, mus og tastatur

Godt arbejdslys øger din produktivitet

Det rette arbejdslys kan øge din produktivitet med 23%, når lyset ikke blænder, giver genskin eller på anden måde generer. Det viser forskerstudier fra Carnegie Mellon University (Loftness et al, 2003).

Du opnår den mest optimale belysning, når du kombinerer dagslys og kunstigt lys. Dagslys er vigtigt for dit velvære, men det er ikke nok til at sikre et godt arbejdslys. Sørg derfor for at have nok lys omkring dit tastatur og dine papirer.

For at undgå, at lyset giver genskær i din skærm, skal du ikke placere loftslampen lige over dig. Undgå også at placere din skærm, så du har ryg eller ansigt direkte mod vinduet, da det kan give genskin i skærmen. Sid i stedet med siden til vinduet.

LÆS MERE om at indrette med lyset i vores e-bog ”The Art of Window Styling” >

Overvej hvilke gardiner du har brug for til hjemmekontoret – mængden af lys og afskærmning spiller en væsentlig rolle Overvej hvilke gardiner du har brug for til hjemmekontoret – mængden af lys og afskærmning spiller en væsentlig rolle

| Få dagslys uden genskin med gardiner

Gardiner kan hjælpe med at sikre et godt arbejdslys, hvor du får dagslys uden at blive blændet. Særligt to gardintyper er velegnede til hjemmekontoret; Duette® og rullegardiner der begge kan betjenes manuelt eller med PowerView® Automation.

Rullegardiner med et metalliseret screenvæv holder effektivt blænding og varme ude samtidig med, at du kan se ud. Det er netop kombinationen af afskærmning og udsyn, som gør screenvævet til noget særligt. Screenvæv bruges ofte i kontormiljøer, så har du et rum dedikeret til kontor derhjemme, er det en oplagt løsning.

Duette® med Top Down/Bottom Up er en smart og dekorativ løsning, når du har kontor i stuen. Duette® fås i et hav af farver og kan på den måde spille sammen med resten af indretningen. Du kan placere gardinet midt på vinduet, og du får dermed optimalt udsyn, uden at solen generer.

LÆS OGSÅ: Gardinerne gav privatliv – uden at gå på kompromis med lyset >

Dine omgivelser påvirker din produktivitet

Vores omgivelser påvirker vores humør og produktivitet – det gælder også hjemmekontorets indretning. Bryder du dig ikke om kontorets indretning, er der en sandsynlighed for, at du havner i en uhensigtsmæssig arbejdsstilling i sofaen eller ved spisebordet.

Derfor kan det være en fordel at genskabe det, du bedst kan lide ved dit normale kontor. Det kan være en farve, planter, familiefotos eller et vindue at kigge ud ad. Du kan eksempelvis vælge farvede gardiner, der giver en særlig stemning i en rum, som styrker arbejdsglæden.

LÆS OGSÅ: Lad hjemmet afspejle dine værdier og bliv lykkelig >

At indrette et hjemmekontor hjælper til med at skabe en produktiv arbejdszone At indrette et hjemmekontor hjælper til med at skabe en produktiv arbejdszone

Kontor i stuen? Se idéer til afskærmning

Stuen må ofte afgive plads til hjemmekontoret, hvis du ikke har den luksus at kunne dedikere et helt rum som arbejdszone. Her kan børn, kæledyr, vasketøj og andet sætte koncentrationsevnen på prøve. Derfor er en fordel at kunne lukke døren til hjemmearbejdspladsen, så du bedre kan holde fritid og arbejde adskilt. Lader det sig ikke gøre, må du tænke kreativt for at skabe en produktiv arbejdszone.

Din stue har måske et oplagt kontorhjørne, hvor du kan få lidt arbejdsro. Du kan afskærme kontoret ved at male væggen bag skrivebordet, men du kan også indrette med rumdelere og skillevægge. Eksempelvis kan lange stofgardiner give en eksklusiv og meget fleksibel opdeling, mens en reol til nips og bøger bidrager til hyggen både i stuen og på kontoret.

Inspiration til dit hjemmekontor - Fleksible gardiner i hjemmekontoret lader dig kontrollere lys og afskærmning

Skab en produktiv zone med møblerne

Spisebordsstole er ikke lavet til at sidde på og arbejde en hel dag. Med en ergonomisk stol har du forudsætningen for at sidde godt. Fysisk har du heller ikke godt af at sidde ned hele arbejdsdagen. Et hævesænkebord er ideelt for at sikre afveksling og mindske belastningen af kroppen. Bordets overflade skal være mat for at undgå genskin.

Uden en god skærm, mus og tastatur risikerer du dumme arbejdsstillinger, ømhed og nedslidning! Skærmen bør være 24" eller større, så du har et godt overblik. Den bør være mat og refleksfri for at undgå genskin fra vinduer og lamper. Endelig skal den kunne vippes og justeres i højden, så dine øjne flugter med skærmens øverste kant – det skåner din nakke og skuldre. Arbejder du mere end to timer ad gangen på din bærbare, skal du have en mus, da pegepladen ellers belaster arm og skuldre.

Husk at tænke det livsvigtige lys ind, både det naturlige og det kunstige, i din indretning.

Vi vil arbejde mere hjemme fremover

Mere fleksibilitet i hverdagen og ingen transporttid eller kø er blandt de fordele, vi øjner ved at sætte os til rette ved hjemmekontoret. I fremtiden kommer vi til at arbejde mere hjemmefra, fordi det giver mulighed for at fordybe sig uden forstyrrelser. Derfor har indretningen af hjemmekontoret har aldrig været mere aktuel end nu, da et velindrettet hjemmekontor kan øge effektiviteten og skabe mere arbejdsglæde.

LÆS OGSÅ: Indret dig til hjemmehygge og afkobling >

Inspiration til hjemmekontoret, her med screen rullegardiner, som bevarer udsigten Inspiration til hjemmekontoret, her med screen rullegardiner, som bevarer udsigten