Lad hjemmet afspejle dine værdier og bliv lykkelig

  • Velvære

Måden du bor på, har stor indflydelse på din lykke. Særligt i norden er der tradition for, at hjemmet betyder meget, fordi det signalerer, hvem du er. Når der er sammenhæng mellem dine værdier og dit hjem, er der større chance for, at du vil føle dig lykkelig.

Dit hjem kan gøre dig lykkelig

Personlig indretning, større fornyelser eller små forbedringer gør dig mere stolt af dit hjem, og det får dig til at føle en større grad af lykke.

Det fastslår ”The good home report 2019”, hvor Happiness Research Institute har spurgt 3489 folk i 10 europæiske lande om sammenhængen mellem deres bolig og lykke. 73% af dem, som er glade for deres hjem, oplever generelt mere glæde i livet.

Boligindretning er vigtigt i norden

I Skandinavien er der hver måned tusindvis, som søger efter boligindretning, og emnet bliver flittigt hashtagget på Instagram. Måske er du en af dem?

Boligmagasiner fylder på butikshylderne og boligprogrammer tiltrækker seere i hobetal, mens loppemarkeder og butikker med boliginteriør er velbesøgte. Alt sammen tydelige tegn på, at vi er optaget af boligindretning og forbedring af hjemmet.

Duette® gardin i kombination med transparente gardinlængder i spisestue Duette® gardin i kombination med transparente gardinlængder i spisestue

Vi elsker at være hjemme

Hjemmet er i høj grad centrum for vores liv, og det er derfor naturligt, hvis du binder din identitet op på det sted, du bor.

I Skandinavien bruger vi store dele af livet i hjemmet, som vi gerne åbner op for gæster og hyggelige sammenkomster. I varme lande leves livet i større grad ude i gaderne, mens hjemmet er mere privat og nedprioriteret. Forskellen skyldes blandt andet klima, kultur og nordisk reserverethed.

Hjemmet afspejler dig

Dine omgivelser påvirker dit velvære. Smil smitter, rod kan stresse, farver spiller ind på humøret og lyd har en effekt på vores sanser.

Den japanske oprydningsekspert, Marie Kondo, er kendt for sin metode til oprydning. Hendes mantra er, at måden, der ser ud på i vores hjem, er en afspejling af os selv. Den opfattelse er hun ikke alene om. Det er tydeligt, at vores interesse i hvordan vi bor og indretter os, hænger sammen med vores selvbillede.

LÆS OGSÅ: Gardinfarven påvirker dit velvære >

Duette® gardiner, model Top Down/Bottom Up i stue Duette® gardiner, model Top Down/Bottom Up i stue

Hjemmet vækker følelser i os

Det er ikke, hvor du bor, størrelsen på din bolig, om du ejer eller lejer, som er vigtigt for din lykke. Det vigtigste er, at dit hjem giver dig en følelse af stolthed, identitet, komfort, sikkerhed og kontrol.

Den vigtigste faktor for, at hjemmet gør dig glad er, at du har sat dit personlige aftryk på boligens stil og indretning. Derved vil der typisk opstå en stolthed, som fører til en større lykkefølelse.

Vælg gardiner, der matcher dine værdier

De rette gardiner kan styrke dit velvære. Det handler om at vælge gardiner, som stemmer overens med dine personlige værdier. Her er personlig indretning nøgleordet.

Enkelt Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up ved spiseplads Enkelt Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up ved spiseplads

Gardiner til gadget lovers

Elsker du et smart home med intelligente løsninger, der gør hverdagen mere funktionel og har blær-effekt? Her vil intelligente PowerView® gardiner være et godt valg for dig.

Du finder tilfredsstillelse i, at dine gardiner giver dig kontrol, sikkerhed og komfort. Du har en særlig evne til at tænke smarte, komfortable løsninger ind i dine valg. Intelligente gardiner vil styrke den fortælling om dig.

LÆS OGSÅ: Gardiner til dig der elsker gadgets >

Gardiner til dig der vælger bæredygtigt

Er bæredygtighed en af dine værdier, køber du lidt, men godt. For dig er gode gardiner holdbare gardiner. Dit hjem har ikke brug og smid væk-løsninger. Du går efter velvalgte materialer med høj holdbarhed. Du værdsætter høj kvalitet, og du vil med stolthed hænge energirigtige gardiner op i dine vinduer.

Liftgardiner i boheme style med PowerView® motorisering Liftgardiner i boheme style med PowerView® motorisering

Gardiner til bohemestil

Du stræber efter en indretning, der udstråler zen og balance. Du omgiver dig med bløde og behagelige materialer. Stilen må gerne være pompøs, og luksusfølelsen skal være helt i top.

Dit hjem er en stressfri zone, hvor komfort, tryghed og ro er stærke værdier. Lange bølgende gardiner, der svæver blidt i vinden, vil afspejle netop det. Lette gardiner i hør kan også skabe et sanseligt bohemelook.

LÆS OGSÅ: Nordisk bohemehjem – Bliv inspireret af Emily Salomon >

Prioriter din indretning

Eftersom indretning påvirker din lykke, er der god grund til at tænke ekstra over, hvordan du gør hjemmet personligt, så det vækker en stolthedsfølelse i dig.

Foruden gardiner, som matcher dine værdier, kan du med fordel forny farven på en væg, bringe planter ind i hjemmet, kombinere DIY-interiør og arvestykker med designfavoritter og anden boligindretning, som du finder bedst til at fortælle historien om dig.

Rullegardiner fra Scandinavian Design Collection, design Grazia Grande Rullegardiner fra Scandinavian Design Collection, design Grazia Grande