Hvordan forhindrer du forbipasserende i at kigge ind ad dit vindue? 5 tips!

  • 15. februar 2023
  • Anne Sørensen
  • Tips

Er du en af mange, der bevidst (eller ubevidst!) kigger ind på andre, når du går forbi et vindue? Flere end du måske tror, har for vane at kaste et blik på de vinduer, de passerer på aftenturen eller lignende.

Eller er du en af de beboere, der konstant mødes af forbipasserendes nysgerrige blikke? Til dig, der gerne vil forhindre folk i at se dig, når du slapper af i sofaen, eller når du danser rundt under den ugentlige rengøring – her er fem tips til, hvordan du undgår indkig gennem dine vinduer:

1. Matteret glas

Matteret glas, eller frostet glas, som det også kaldes, er varianter, hvor glasset behandles, så man ikke længere kan kigge igennem det. Glasset slipper stadig meget lys ind. Da dette er en permanent løsning, vælges frostet glas primært til værelser, hvor privatlivets fred altid ønskes, som for eksempel badeværelset.

2. Vinduesfolie

Er du ikke interesseret i den store investering, som nye vinduer medfører? Skab en frostlignende effekt med vinduesfolie. Denne selvklæbende vinduesfolie fås endda i forskellige motiver og er nem at påføre selv, over hele vinduet eller bare dele af det.

Fleksibelt Duette® gardin Fleksibelt Duette® gardin

3. Fleksibelt gardin

Med et fleksibelt gardin kan du skabe privatliv og samtidig give dit interiør en æstetisk opgradering. Efter vores mening er et fleksibelt gardin den bedste løsning til at beskytte mod nysgerrige blikke:

  • Med persienner kan du justere indkigget, udsynet og lysindfaldet ved nemt at vippe lamellerne til den ønskede position.
  • Luxaflex® Duette® og plisségardiner fås i forskellige tætheder på vævet, og med den rette gennemsigtighed er privatlivets fred straks garanteret. Vil du stadig gerne kunne kigge ud? Så er et gennemsigtigt væv noget for dig. På den anden side skal du vælge et tæt væv for at nyde privatlivets fred, når det er mørkt udenfor og lyst indenfor.
  • Med Top Down/Bottom Up modellen får du den perfekte balance mellem dagslys og privatliv. Åbn gardinet ovenfra eller nedenfra, eller placer det et sted midt imellem. På denne måde lukker du dagslys ind uden at udsætte dig selv for nysgerrige blikke. Passer også til vippevinduer og fås også som skruefri gardiner, hvor du ikke behøver at bore ind i vinduesrammen.

"De giver en frihed, som man ubevidst nyder. Nu tænker jeg næsten aldrig på vinduerne mere, og jeg kan føle mig sikker på, at gardinerne automatisk hæves og sænkes på de tidspunkter, vi har sat" – Lene om valget af Top Down/Bottom up med PowerView® Automation.

Læs hele hendes historie:

4. Grønne planter

Har du grønne fingre? Så er planter og blomster en god løsning til at begrænse indsynet gennem dine vinduer. Dekorer med et smukt ensemble af små og store planter, hængende planter og stående planter. Brug et plantestativ til lettere at arbejde i højden. Plus, planter er godt for dit humør og luftkvaliteten i hjemmet, og de kan være den perfekte tilføjelse til at perfektionere din indretning.

Tip! Træt af at se på dit køkkenvindue? Sats på urteagtige planter.

5. Vinduesmaling

En lidt mere dristig, men hyggelig mulighed, hvis du har børn eller bare kan lide at være kreativ selv: et dekorativt, personligt vinduesmaleri. Ved hjælp af speciel vinduesmaling kan du eksperimentere med egne mønstre og udtryk. Besidder du ikke den kunstneriske åre? Få hjælp af en kreativ ven!