Skab kontraster mellem rå rammer og elegante gardiner

  • Tips

Leder du efter det perfekte gardinmatch til et gammelt hus med en rå stil? Kig indenfor hos Michael og Cecilie, der i 2016 faldt for et håndværkertilbud i Hornbæk, og i dag efter en renoveringsproces med fokus på historie, lysindfald og miljø står med et hus, der dyrker kontrasten mellem det rå og det elegante.

Lysindfald og originale materialer

Da Michael og Cecilie tog hul på renoveringen af deres hus i Hornbæk, var en af de vigtigste ting at bibeholde husets ånd, historie og æstetiske udtryk. Derfor valgte Michael at bruge materialer, der komplementerer husets originale byggestil. Det resulterede bl.a. i rå kalkvægge og fritlagte hanebånd i rustikt træ i husets anneks, der bruges til gæster og som et kreativt inspirationsrum.

LÆS OGSÅ: Husk gardinerne, når du flytter

Da anneksets rustikke rammer var færdige, stod det klart, at der manglede elegante elementer og stoflighed for at afbalancere det rå look. Det var her, gardinerne kom ind i billedet. Michael, der arbejder som fotograf, er selverklæret lysnørd, så det var vigtigt for ham at finde lette gardiner, der kunne bidrage med elegance og på samme tid sikre et smukt lysindfald i det store, åbne anneks med de mange vinduer. Derfor valgte han kvaliteten Forecast i en knækket hvid:

Elegante og yndefulde gardiner i kontrast til den rå væg

”Gardinerne komplementerer vores rum ret godt, fordi de rå rammer bliver mødt af de yndefulde gardiner. Vores hus er baseret på naturligt dagslysindfald. Det bløde lys, der falder ind i rummet, når solstrålerne brydes igennem de næsten transparente gardiner, er super flot,” fortæller Michael.

Michael og Cecilie har også valgt Forecast gardiner i samme farve til resten af rummene i husets underetage for at skabe en helhedsfornemmelse i materialer, look og lysindfald.

Smuk stofvæg med gardiner syet med rynkebånd i stoffet Forecast Smuk stofvæg med gardiner syet med rynkebånd i stoffet Forecast

Smukke folder i lange baner

Æstetikken fik lov til at bestemme, da valget faldt på Forecast gardiner i ekstra længde og med rynkebånd:

”Jeg synes det er vildt flot, at der er rynkebånd i gardinet, så det folder smukt, lige meget om man har trukket det for eller fra. Det er simpelt lige at trække dem for, og så er det stadig enormt flot – man skal ikke gå og rette dem til. Det at gardinet går ned og rammer gulvet gør, at man får en bue i vinduet, fordi gardinet trækker henad gulvet. Så i stedet for at det hænger helt lige ned, så får det en dynamik, hvor man kan se gardinets stoflighed mere tydeligt,” forklarer Michael.

Stoffet Forecast er OEKO-Tex®-certificeret Stoffet Forecast er OEKO-Tex®-certificeret

Grønne løsninger

Bæredygtighed har spillet en stor rolle i renoveringen af huset i Hornbæk. Michael og Cecilie har brugt bæredygtige byggematerialer og undgået at bruge plast. På væggene i annekset er der brugt kalkmørtel, som ses i mange gamle bygninger:

”Kalkmørtel er diffusionsåbent og optager CO2 fra luften, så du i virkeligheden har et naturligt rensningssystem i dit hus. Det bliver aldrig fugtigt, fordi væggene optager bare fugten og giver det ud på den anden side. Så man har på en eller anden måde et levende og åndbart hus,” forklarer Michael.

Alle lofterne er kalkpudsede, og det gør, at man ikke behøver et dampspærre af plastik. På den måde bor man ikke i en plastikpose, men i et hus der kan ånde. På grund af det store fokus på bæredygtighed, var det vigtigt for Michael og Cecilie at vælge gardiner som Forecast, der er OEKO-Tex®-certificerede og dermed fri for potentielt skadelige stoffer.

LÆS OGSÅ: Indret bæredygtigt med gardiner

Når Michael i dag kigger på det færdige hus, er han glad for at se husets historie, de rustikke materialer, stofligheden i gardinerne og det smukke lysindfald arbejde sammen for at skabe en helhed.

LÆS OGSÅ: Indret dig til bedre dagslys og mere velvære

Et helstøbt resultat efter en renoveringsproces med fokus på historie, lysindfald og bæredygtighed – et hus som dyrker kontrasten mellem det rå og elegante Et helstøbt resultat efter en renoveringsproces med fokus på historie, lysindfald og bæredygtighed – et hus som dyrker kontrasten mellem det rå og elegante