Rengøringsvejledning Liftgardin

For at undgå at gardinet bliver snavset bør stoffet rengøres regelmæssigt med en fjerkost eller med en støvsuger ved lav sugestyrke.

Pletter skal fjernes så hurtigt som muligt med en blød svamp og lunkent vand. Vandet kan tilføres et ikke-syntetisk rengøringsmiddel, hvis det er nødvendigt (eks. uldvask)
Gardinstoffet skal tages af overlisten ved rengøring. Aluminiumsoverlisten kan rengøres ved brug af et mildt rengøringsmiddel.

Du kan vælge at vaske stoffet enten med eller uden liftsnorene, som løber på bagsiden af gardinet. Vi anbefaler dog at det gøres uden liftsnore.

Nedtagning og rengøring af stof – uden liftsnore

 1. Sænk gardinet helt.
 2. Træk snorene op gennem ringene på bagsiden af stoffet.
 3. Tag evt. tværgående stivere/stænger og bundlisten ud af gardinets stofkanaler. Såfremt stivere/stænger har magnet i enden, så noter position og side hvor magneten sidder. Ved lette stoffer er disse magneter placeret i skiftevis højre og venstre af gardinet. Ved kraftigere/tungere stoffer er alle magneter placeret i samme side.
 4. Træk stoffet af overlistens velcro.
 5. Følg vaskeanvisningen som er angivet på stoffet.
 6. Efter rengøring isættes underliste og tværgående stivere/stænger i oprindelig position. Herefter fastgøres gardinet på overlisten igen. Fastgør snorene ved igen at trække dem ned igennem ringe.

Nedtagning og rengøring af stof – med liftsnore

 1. Sænk gardinet helt – der må ikke være mere liftsnor tilbage på spolen i overlisten.
 2. Tag evt. tværgående stivere/stænger og bundlisten ud af gardinets stofkanaler. Såfremt stivere/stænger har magnet i enden, så notér position og side hvor magneten sidder. Ved lette stoffer er disse magneter placeret i skiftevis højre og venstre af gardinet. Ved kraftigere/tungere stoffer er alle magneter placeret i samme side.
 3. Træk stoffet af overlistens velcro.
 4. Tag liftsnorene ud af spolens krog, og træk clipsen af spolen.
 5. Følg vaskeanvisningen som er angivet på stoffet.
 6. Følg ovenstående trin i omvendt rækkefølge for at montere liftgardinet på skinnen igen. Og isæt stivere/stænger i oprindelig position.

Ovenstående råd er udarbejdet med omhu. Ikke desto mindre påtager vi os intet ansvar for resultaterne af rengøringen.