Rengøringsvejledning Plisségardin

Plissévæv kan ikke tages af over- og underlisten. For at undgå at Plissévæv bliver snavset bør gardinerne rengøres regelmæssigt med en fjerkost eller med en støvsuger ved lav sugestyrke.

Pletter skal fjernes så hurtigt som muligt med en blød svamp og lunkent vand. Vandet kan tilføres et ikke-syntetisk rengøringsmiddel, hvis det er nødvendigt (fx uld vaskemiddel)

Har man behov for at rengøre hele gardinet er det muligt at rengøre ikke-metalliserede væv, efter nedenstående anvisning.

Vaskeanvisning

  1. Træk gardinet op (plisséerne er lukket) og tag gardinet ud af beslagene.
  2. Fyld en beholder, badekar eller et bassin med lunkent vand (30°). Tilsæt en hættefuld ikke-syntetisk vaskemiddel (fx. uld vaskemiddel).
  3. Læg produktet i vandet*. Lad produktet ligge i blød i 15 minutter – med lukkede plisséer.
  4. Efter 15 minutter åbnes produktet og vaskes forsigtigt.
  5. Løft produktet op af vandet (tag fat i over- og underliste), og skyl med koldt vand.
  6. Pres plisséerne forsigtigt sammen til en pakke (som når produktet er trukket helt op), og tryk det resterende vand ud. Tør over- og underlisten af.
  7. Placer nu gardinet i monteringsbeslagene igen, og sænk produktet til nederste position. Du kan igen prøve at fjerne eventuelle mærker eller resterende snavs med en let fugtig svamp.
  8. Kør nu gardinet helt op, og lad det tørre i 12 timer eller indtil det er helt tørt. Må ikke stryges!

Du kan også vælge at lade gardinet rengøres af et professionelt renseri.

*Ved gardiner med betjeningerne LiteRise®, SmartCord®, EasyRise®, PowerView® eller anden motor må overlisten ikke komme i kontakt med vand, da det vil skade betjeningsdelene.

Ovenstående råd er udarbejdet med omhu. Ikke desto mindre påtager vi os intet ansvar for resultaterne af rengøringen.