Indret dig til hjemmehygge og afkobling

  • Velvære

Hjemmet spiller en central rolle for den måde svenske Frida Fahrman og familien kobler af og skaber hjemmehygge. En gennemtænkt indretning, masser af tekstiler og flotte omgivelser kombineret med ro og familietid er hovedingredienserne i Fridas opskrift på afkobling.

Kobl af i hjemmet

For livsstilsbloggeren Frida er essensen af afkobling en weekend uden planer, hvor familien tager dagen, som den kommer. Velværet er helt i top, når det lykkes hende at lukke virkeligheden ude og gå ind i en boble med familien.

Hjemmet er hendes trygge sted. Her nyder hun langsomme morgener uden pligter og gøremål. Det er i de øjeblikke, hvor hun mærker en let brise fra terrassedøren, og solen kaster de første stråler ind ad vinduet, at hun finder allermest ro og velvære.

Luxaflex® skræddersyede gardiner, hjemme hos Frida Fahrman Luxaflex® skræddersyede gardiner, hjemme hos Frida Fahrman

Gennemtænkt, funktionel indretning

Frida har tænkt langsigtet for at skabe et hyggeligt hjem med en skøn stemning. Hun tager ingen forhastede beslutninger og vil ikke risikere, at indretning eller farver går af mode efter kort tid.

En måde hun sikrer en holdbar indretning på, er ved at sørge for, at alt har en funktion. ”Det skal løse et problem eller tilføre noget praktisk til indretningen”, fortæller hun og fortsætter: ”Nøglen til harmoni i hjemmet er at have en gennemgående stil og stemning”. Her prioriterer Frida tekstiler, som skaber en følelse af velvære.

LÆS OGSÅ: Fridas indretning på Instagram >

Luxaflex® Duette® gardin i hus og vinduer fra 60’erne Luxaflex® Duette® gardin i hus og vinduer fra 60’erne

Køkkenet indbyder til afslapning

Det er ofte i køkkenet, at Frida føler en indre ro. Rummet er forenet med stuen, og særligt i sommerhalvåret sørger to store døre for, at køkkenet går i ét med haven og slører grænsen mellem ude og inde.

”Når jeg sidder i vores køkkensofa og kan se ud over store dele af vores hjem, mens aftensolen lyser gennem vinduerne, og jeg ser de sidste stråler gå ned over vandet neden for vores hus en aften i slutningen af maj. Det er livet”, fastslår Frida.

LÆS OGSÅ: Sådan får du et stilfuldt køkken >

Hey Google, aktiver DAG i køkkenet

Intelligente gardiner har øget komforten og følelsen af luksus i hjemmet. Både store og små styrer gardinerne via Google Home. ”Der er herligt at komme ned i køkkenet om morgenen og sige: Hey Google, aktiver DAG i køkkenet. Og så lukker gardinerne morgenlyset ind” fortæller Frida begejstret.

Den automatiske betjening, gør det muligt at forudindstille forskellige scener til familiens behov. Det er også en stor fordel, når hænderne er beskidte, for så slipper de for at røre ved selve gardinet.

Luxaflex® Pebble® fjernbetjening til motoriserte gardiner Luxaflex® Pebble® fjernbetjening til motoriserte gardiner

Disco bag gardinerne

I enhver familie er der tidspunkter, hvor vi foretrækker at trække gardinerne for. Hos familien Fahrman er det, når de hænger discokuglen op i loftet, finder mikrofonen frem og klimprer på klaveret, mens hele familien slår sig løs med at danse disco og sno sig rundt om søjlen i køkkenet.

Trods begrænset indsyn til huset, betyder de mange, store vinduespartier, at det fra tid til anden er nødvendigt at skærme for solens lys og varme. Særligt når familien skal se TV, eller når de vil beskytte deres møbler mod solens blegende stråler.

Lange stofgardiner i vindue Lange stofgardiner i vindue

Gardinerne skaber helhed

Frida mener, at gardiner gør en enorm forskel, fordi de er i stand til at ændre hele udtrykket i et rum. Selv har hun flere forskellige typer af gardiner, både foldegardiner, lange gardiner og lameller. De skaber hver sin stemning og har hver sin funktion. Det bedste ved gardinerne er, at de gør rummet mere hyggeligt, hjemligt og luksuriøst, og derfor mener hun, at et rum sjældent føles komplet uden gardiner.

”Jeg tror, at gardiner afspejler, hvem man er, og hvordan man lever i sit hjem. Om man er til legende mønstre og stærke farver eller en mørk og nedtonet følelse. Jeg oplever, at har man tænkt sig om i sit valg af gardiner, så får man ofte en flot helhed i indretningen. Valget af gardiner kan være den røde tråd, som mange savner i hjemmet”, lyder det fra Frida.

LÆS OGSÅ: Lad hjemmet afspejle dine værdier og bliv lykkelig >

Top Down/Bottom Up gardin i hus fra 60’erne Top Down/Bottom Up gardin i hus fra 60’erne
Stofvalg hjemme hos Frida Fahrman Stofvalg hjemme hos Frida Fahrman

Harmoni i soveværelset

Soveværelset er et vigtigt rum for Fridas afkobling. Her skal der være harmoni, og det skal være hyggeligt, roligt og dæmpet. Hun mener, at farver såvel som materialevalg påvirker stemningen i soveværelset – og endda hvordan man sover.

Selv har hun indrettet soveværelset lyst med masser af bløde tekstiler, der blandt andet består af puder i sengen, gulvtæppe, en lænestol og lange bølgende gardiner.

LÆS OGSÅ: Luk lys & varme ude og sov bedre >

Fridas bedste råd til gardinindretning

”Jeg har aldrig fortrudt et gardin – kun at jeg ikke fik dem før”, siger Frida.

Skal din indretning skabe rum for afkobling og hjemmehygge, er Fridas bedste råd, at investere tid og penge i at vælge gardiner, som holder på lang sigt. Hun råder også til at vælge enten kontrastfarver og -strukturer eller tone-i-tone looket, hvor nuancer går igen i hele rummet. Det er detaljerne, som gør hele forskellen.

Få hjælp til detaljerne:

Luxaflex® Duette® i panoramavindue, hjemme hos Frida Fahrman Luxaflex® Duette® i panoramavindue, hjemme hos Frida Fahrman