Beroligende bølger inde og ude

  • 19. august 2022
  • Anne Sørensen
  • Tips

Et stenkast fra Svendbordsund på Sydfyn renoverer Frederikke Egel og familien en smuk, gammel murmestervilla. Deres ønske har fra begyndelsen været at bevare husets originale detaljer og lade den smukke udsigt til vandet få en central plads i husets indretning.

Den sublime vandudsigt fra næsten alle husets rum fortjener uforstyrrede vinduer, så farvepaletten til gardinerne er holdt i rolige, lyse toner af creme- og sandfarver.

Velkommen hjem til Frederikke og familien!

Gennemsigtige og lyse køkkengardiner fra Forecast-serien Gennemsigtige og lyse køkkengardiner fra Forecast-serien

Afskærmet, men stadig med udsigt

I spisestuen og køkkenet, har parret valgt lette, transparente stofgardiner, som inviterer lys og luft indenfor og skaber en romantisk stemning, når en sommerbrise let tager fat i stoffet.

"Det er fantastisk, hvordan gardinerne ændrer rummets udtryk alt efter vejret og lyset. Gardinerne bringer naturen ind i vores hjem”, udtaler Frederikke begejstret.

LÆS OGSÅ: Skab kontraster mellem rå rammer og elegante gardiner

Tættere stofgardiner fra Lauren-serien, fra loft til gulv Tættere stofgardiner fra Lauren-serien, fra loft til gulv

Hule-stemning

I stuen er gardinernes funktion, og stemningen de skaber, en helt anden. Her samles familien til nære hyggestunder i den store rummelige sofa, og gardinerne skulle her tilføje hule-stemning og intimitet.

Derfor valgte parret tættere stofgardiner med tekstur, som spiller smukt sammen med gulvtæppe, sofa og puder. Væggene er reserveret til gardinerne, der fungerer som rummets udsmykning i stedet for malerier.

”Vi vidste fra begyndelsen, at stofgardinerne ville få en central rolle i stuen som hyggeskaber, derfor har de også fået den nødvendige vægplads – de fungerer nærmest som malerier”, fortæller Frederikke.

LÆS OGSÅ: Stofgardiner skaber sanselighed hos Lisbeth Beck Mortensen

Lauren stofgardinerne bidrager til stuens æstetiske stoflighed Lauren stofgardinerne bidrager til stuens æstetiske stoflighed
De tunge Luxaflex® Alma velourgardiner giver soveværelset en beroligende og luksuriøs hotelstemning De tunge Luxaflex® Alma velourgardiner giver soveværelset en beroligende og luksuriøs hotelstemning

Familien ønskede mulighed for at kunne mørklægge soveværelset på førstesalen, samt at skabe en hyggelig hotelstemning. Derfor valgte de tunge velourgardiner med dybe, bløde folder. Nuancen er holdt i den naturlige sandfarvede palette, som kendetegner gardinerne i hele huset og som spiller smukt sammen med rummets originale loftsbjælker.

Gardinernes skinne er diskret monteret under træbjælken for at fremhæve bjælkerne yderligere og ramme vandudsigten bedst muligt ind.

LÆS OGSÅ: Indret et afslappende hjem i hotelstil

Frederikke Egel Frederikke Egel

Du kan se mere om Frederikke Egels boligrenovering på hendes instagramprofil @frederikkeegel.

Og til dig, der står foran din egen gardinrejse – besøg en af vores mange forhandlere for inspiration. Udover talrige kollektioner og gardinprøver får du gode råd samt opmålings- og monteringshjælp.