Nordisk bohemehjem – Bliv inspireret af Emily Salomon

  • Velvære

Er du til et nordisk bohemehjem, der mikser det bedste fra Norden og Orienten, er der masser af inspiration at hente hos Emily Salomon. Hun har indrettet familiens hjem på Islands Brygge i et eklektisk miks af hyggelig og afslappet more is more-attitude med afdæmpede farver, som favner den nordisk bohemestil perfekt.

Bohemehjem i nordisk fortolkning

Traditionel bohemeindretning er farverig, eksotisk og spraglet med bløde tekstiler kombineret med tunge møbler. I Norden hælder vi til lyse farver, minimalisme, masser af træ og hygge. Tag det bedste fra begge stilarter, og resultatet er nordisk bohemeindretning.

Hos Emily Salomon kommer den nordiske bohemestil til udtryk med store eksotiske planter, masser af bløde tekstiler, marokkanske berbertæpper og møbler, der er krydret med rejseminder. Alt sammen i en dæmpet nordisk farveskala. Møbler af bambus og flet går hånd i hånd med hjemmets mange danske designklassikere. Bohemestilen er toppet med lette liftgardiner i transparent hørlook, som både skærmer og byder dagslys indenfor.

Emily Salomon i sit bohemehjem Emily Salomon i sit bohemehjem

Et nordisk farvevalg

”Vi har rigtig mange ting, som vi helt bevidst makser ud på for at skabe hygge i vores nybyggeri. More is more og vi sparer ikke på tekstiler, som giver vores hjem varme og hygge”, fortæller Emily.

Planter og intelligente liftgardiner i transparent hørlook Planter og intelligente liftgardiner i transparent hørlook

I familiens hjem kommer den nordiske minimalisme til udtryk i farvevalget, som er holdt i neutrale naturfarver med grå og brun som hovedingredienser. Indretningen er i ægte boho-stil kunstnerisk og lidt flippet, og derfor mener Emily, at det bliver for vildt, hvis der både er mange farver og mange ting at forholde sig til samtidigt.

LÆS OGSÅ: Gardinfarven påvirker dit velvære >

Børneværelse i bohemestil Børneværelse i bohemestil

Afslappet og hip boho-stil

Hjemmet betyder meget for Emily, som er krebs af stjernetegn, og derfor per definition er hjemmemenneske. Det er vigtigt for hende, at basen er i orden. Og hun er i høj grad lykkedes med at skabe et hjem, der udstråler zen og feel good-stemning.

Et kig på Emilys instagram profil viser hendes spirituelle side som yogi og naturbarn. Det læner sig godt op ad parrets passion for surfing. På børneværelset pryder to surfboards væggen. Det er praktisk opbevaring af de sarte glasfiber-boards, og så giver det en cool surfervibe. Det kan snart ikke blive en mere gennemført bohemelivsstil.

LÆS OGSÅ: Lad hjemmet afspejle dine værdier og bliv lykkelig >

Gardinerne gav os vores egen hule

Parret levede længe uden gardiner, og stuens store vinduespartier badede hjemmet i sollys dagen lang. En varm sommer og en kontorbygning overfor endte med at blive stærke argumenter for at finde en gardinløsning. Og det har de ikke fortrudt, for gardinerne har gjort en ekstrem forskel.

”Gardinerne har ændret stemningen fuldstændig og bundet rummet sammen. Nu kan vi skabe en hyggelig hulestemning”, forklarer Emily. Det transparente stof sørger for, at der stadig kommer masser af lys ind, så det ikke bliver en mørk grotte. Emily sætter også stor pris på, at hun nu kan lukke varmen ude og skærme for nabobygningens lysstofrør.

Panoramavindue med intelligente liftgardiner Panoramavindue med intelligente liftgardiner

Gardiner til den nordiske bohemestil

Du kan let lade bohemestilen afspejle sig i dine gardiner. Man skulle måske tro, at Emily ville vælge lange, svævende stofgardiner fra gulv til loft, men sådan blev det ikke.

For Emily er det vigtigt at få mest muligt lys ind. Når stuens vinduer går fra væg til væg, vil gardiner, der skal trækkes for, tage noget udsyn og lysindfald. Derfor ville Emily, at gardinerne kunne trækkes helt væk. Transparente liftgardiner i let hørlook blev løsningen, der bedst imødekom deres ønsker og stil.

Vinduepartier med intelligente liftgardiner Vinduepartier med intelligente liftgardiner
Lyset strømmer ind i Emilys bomheme-inspirerede stue Lyset strømmer ind i Emilys bomheme-inspirerede stue

En ekstra hånd i hverdagen

Da Emily valgte gardiner til stuen, havde hun ikke regnet med, at hun ville vælge intelligente gardiner: ”Jeg kendte ikke mulighederne, og jeg tænkte måske også, at det var lidt sci-fi-agtigt. Det har vist sig at være en meget anvendelig hverdagsluksus, som jeg ikke vidste, jeg behøvede. Det er meget federe end forventet”.

”Den automatiske betjening fungerer som en ekstra hånd for mig, når jeg har en lille på armen. Der er det nemt at betjene gardinerne enten fra mobilen eller fjernbetjeningen. Det er også praktisk om sommeren, hvor vi kan trække for, selvom vi ikke er hjemme, så vi undgår at komme hjem til en bagende lejlighed”.

Luxaflex® PowerView® motorisering Luxaflex® PowerView® motorisering

De små ting tæller

En detalje, som Emily elsker ved sine nye intelligente liftgardiner, er, at de bringer orden i kaos. Hun kan nemlig indstille gardinerne, så de altid hænger snorlige. Og det er de små ting, der tæller, som hun siger.

LÆS OGSÅ: Gardiner til dig der elsker gadgets >

Emilys bedste boheme-tip

Souvenirs og rejseminder, der kan indrettes med, tilfører noget eksotisk til indretningen. Eksempelvis har Emily indrettet med fade fra Marokko og et sofabord med mosaikker fra et loppemarked i Berlin. Det giver et personligt udtryk, som kombineret med et væld af planter og bløde tekstiler skaber harmoni i den nordiske bohemeindretning.