Villa Nordrevik – hvor detaljerne skaber helheden

  • 30. august 2022
  • Anne Sørensen
  • Velvære

Hjemme hos Jakob og Helena er intet overladt til tilfældighederne. Alle indretningsbeslutninger er nøje overvejet og detaljerne – de spiller en vigtig rolle for helheden.

Velkommen hjem til familien i Billdal lige uden for Göteborg og deres nybyggede hus, mellem klipper og hav. De har tænkt helt ned i detaljen for at maksimere helhedsindtrykket! Via Instagram-kontoen @villanordrevik kan du følge familiens indretningsrejse og nyde smukt interiør og eksteriør. Og her får du deres rejse gennem gardinernes verden!

Målet for alle rum, vinduer og gardiner er at indgå så meget som muligt i interiøret – intet skal skille sig ud, hverken farvevalg eller gardinmodel. Familien lægger stor vægt på funktionalitet og æstetik, og når gardinerne er i brug, skal de forbedre resten af interiøret, uden at de tager over. Detaljer og farvevalg er derfor af største betydning.

Hjemme hos Jakob og Helena Hjemme hos Jakob og Helena

Hvert rum har sine egne unikke forhold, hvilket betyder, at forskellige gardinløsningerne skal i spil for at matche de forskellige vinduers behov. Det er her, at skræddersyede gardiner kan gøre hele forskellen!

Duette® gardin i familiens badeværelse Duette® gardin i familiens badeværelse

Gardin i badeværelset

”Et væv, der er for tæt, kan opfattes som 'fladt'. Vores mål med det semi-transparente væv er at skærme for indkig men at bevare dagslyset og detaljerne udefra, såsom skyggerne fra vores smukke vinduessprosser.”

Den lyse og naturlige farvepalet, der gennemsyrer husets indre, gør sig også gældende på hjemmets badeværelse. Derfor faldt gardinvalget her på Duette® med hvidt væv og sort underliste, som begge dele indgår diskret i indretningen og bevirker at gardinet næsten ikke ses, når det ikke er i brug. Vævet er tæt nok til kun at afsløre silhuetter udefra, mens dagslyset lukkes ind i rummet.

LÆS OGSÅ: Sådan får du et hjem i naturlig og nordisk indretning

Hvidt mørklægningsgardin i ovenlysvindue Hvidt mørklægningsgardin i ovenlysvindue

Gardiner i master bedroom

”Mørke og en kølig temperatur er førsteprioriteterne for vores soveværelse. Da soveværelset har ovenlysvinduer, er indkig ikke den største udfordring i disse vinduer, men varmen fra solens stråler er noget, vi virkelig ønsker at begrænse. Det hører med til historien, at ovenlysvinduet er relativt stort på 150x150 cm.”

Duette® gardinet har fremragende egenskaber til at reducere varmen, og i kombination med et mørklæggende væv er gardinet et perfekt soveværelsesgardin, selv monteret i ovenlysvinduer. Rummets loft og vinduer er hvide, hvilket gjorde valget af farve på væv og gardindetaljer nemt – hvidt, så det passer så meget som muligt ind.

LÆS OGSÅ: Sov bedre mørkt og tempereret

Automatiserede Duette® gardiner i et af familiens teenageværelser Automatiserede Duette® gardiner i et af familiens teenageværelser

Gardiner på teenagernes værelser

”Vores børneværelser i stueetagen har samme planløsning, bare spejlvendt, og begge har ret dominerende hjørnevinduer. Ligesom i hjemmets øvrige rum skal gardinerne være funktionelle uden at overtage indretningen – og derfor faldt valget også her på Duette® gardiner.”

Mørklægningsvævet har samme nuance som vægfarven – en lækker effekt for dem, der værdsætter detaljer. På samme måde matcher gardinernes top-og bundliste de sorte vinduesrammer.

Sort væv og sorte gardindetaljer på Duette® gardinet Sort væv og sorte gardindetaljer på Duette® gardinet

Gardiner i teenageværelset på første sal

"På et af værelserne ovenpå valgte vi at afvige lidt. I stedet for at matche vævet med vægfarven valgte vi at gå helt efter sort – sort væv og sorte detaljer indad i rummet. Udadtil er alle gardiner hvide for at holde facadens udtryk ensartet. Det smukke ved det sorte farvevalg er, at gardinet smelter helt ind i den sorte vinduesramme. Du kan næsten ikke se, at vinduet har et gardin, når det ikke er i brug!"

Fordelene ved specialfremstillede gardiner er langt flere end blot tilpasning. Du får mulighed for at vælge farve, model og vævsegenskaber ned til mindste detalje. Du vælger også mellem en række forskellige betjeningsløsninger afhængigt af dine præferencer.

Duette® gardin med PowerView® betjening Duette® gardin med PowerView® betjening

Hjemmet styres med PowerView®

”Når vi siger, at detaljer er vigtige, betyder det ikke kun de kosmetiske detaljer, men også ting, der ikke er så synlige – som betjeningsløsningen. Vi styrer alle hjemmets gardiner med PowerView®, både via fjernbetjeninger og vores mobiler."

I et hjem, hvor alle detaljer er afgørende, er det let at forstå, at valget faldt på automatiserede gardiner, der ikke har synlige kæder eller snore. Når man dertil lægger familiens høje krav til funktionalitet – ja så er PowerView® en selvfølge.

I PowerView® appen har hjemmets forskellige rum deres individuelt indstillede scenarier, og gardinerne justerer i høj grad sig selv ud fra familiens forudindstillede præferencer og døgnrytme.

LÆS OGSÅ: Gardiner til dig der elsker gadgets

Gør dine gardindrømme til virkelighed

Er du nysgerrig efter at vide mere om vores skræddersyede gardiner, og hvordan de kan gøre en forskel i dit hjem? Kontakt en af vores mange forhandlere med showrooms – de er at finde over hele landet og tilbyder hjemmebesøg, rådgivning, opmåling og montering.