Indret soveværelset med farvede gardiner

  • 29. november 2022
  • Anne Sørensen
  • Tips

Har du også et soveværelse, hvor stemningen med fordel kunne løftes? Vores bedste tip – tilføj farver og masser af tekstiler. Gardiner er en relativt enkel måde at ændre hele følelsen af dit soveværelse på. Her er nogle eksempler på dristige farvevalg med stor effekt!

Okkergule gardiner i kombination med lyseblå transparente gardiner Okkergule gardiner i kombination med lyseblå transparente gardiner

Sæt en gylden kant på hverdagen

At vågne op til gyldne nuancer i soveværelset spreder varme i kroppen og sætter et smil på dit ansigt fra morgenstunden. For at give soveværelset et ekstra løft, er et tip at dekorere dine soveværelsesvinduer med dobbelte lag af stofgardiner. Den sanselige følelse i rummet bliver højnet væsentligt med flere lag bølgende stof, og det har desuden en positiv effekt på rummets akustik.

LÆS OGSÅ: Få akustisk velvære i hjemmet

Kongeblå gardiner og gennemsigtige, lyse gardiner i soveværelset Kongeblå gardiner og gennemsigtige, lyse gardiner i soveværelset

Vågn op til toner af kongeblå

Kombiner naturlige nuancer med en rig, mørk blå for at tilføje soveværelset en følelse af luksus. De rene og neutrale gardiner skaber balance i rummet, mens de blå, tætte gardiner suger blikket til sig og lader en ellers neutral væg komme til live.

LÆS OGSÅ: Gardinfarven påvirker dit velbefindende

Dobbelt op på lilla gardiner i soveværelset Dobbelt op på lilla gardiner i soveværelset

Kombination af forskellige nuancer af samme farve

Dagslyset er foranderligt, hvilket også tilføjer en ekstra dimension af liv til dine gardiner. Forestil dig to lag stof med forskellige nuancer af samme farve og tænk hvilket voluminøst farvespil, det skaber i rummet. I løbet af dagen fungerer det lette gardin også som en afskærmning for nysgerrige blikke i vinduer placeret på gadeniveau.

LÆS OGSÅ: Sådan bringer du følelsen af luksus ind i din indretning

Derfor bør du kombinere lette og tætte gardiner

”Når jeg har haft mine gardiner i et stykke tid, kan jeg ikke forstå, hvordan vi kunne undvære...”

Det første, mange mennesker tænker, når de ser lange gardiner, er den umiddelbare store effekt, det giver indvendigt, især med gardiner fra loft til gulv. Og det er sandt - det gør virkelig noget for opfattelsen af hele rummet, ikke kun omkring vinduerne. Men at kombinere lette og tætte gardintekstiler har også en vigtig funktionel effekt. De tynde gardiner modvirker direkte indkig og filtrerer solens skarpe stråler, perfekt i dagtimerne, når du stadig gerne vil være i stand til at se ud og få naturligt dagslys ind i rummet uden at føle dig beskuet. Med de tætvævede gardiner lukker du lys og varme helt ude og sover godt, mørkt og tempereret.

LÆS OGSÅ: Indret et afslappende hjem i hotelstil

Lange stofgardiner har en positiv indvirkning på dit energiforbrug

”Det faktum, at vores gardiner kan hjælpe os med at spare på varmen, var en ren bonus og ikke noget, jeg som sådan tænkte på, da vi valgte dem.”

Hvis du bruger dine gardiner korrekt, har de mulighed for at hjælpe med at sænke dit energiforbrug. Om vinteren skal du huske at trække gardinerne for, så snart mørket falder på (også selvom der er et stykke tid til sengetid) og ligeledes trække dem fra, så snart det bliver lyst – især på solrige vinterdage, hvor solen står lavt, og vi har mulighed for at få hjælp til opvarmningen indendørs.

Dine gardiner hjælper dig med:

  • Forhøjet indretningsværdi
  • Forbedret rumakustik
  • Isolering
  • Afskærmning og mørklægning

Ofte stillede spørgsmål