Besøg et intelligent hjem hos familien Gregersen

  • Tips, Velvære

Kan du bruge ekstra hjælp til rengøring, havearbejde, indkøbsliste, styring af lyd, lys og gardiner samt andre små bekvemmeligheder i hverdagen? Kom på inspirationsbesøg i Mette og Michael Gregersens intelligente hjem i Aalborg, som de har indrettet ret smart.

Familien Gregersens intelligente løsninger

Listen over smarte hjælpere er lang i Mette og Michaels hjem. Her tænker store dele af indretningen for dem, og det meste kan styres med stemmen eller via en app. ”De lever deres eget liv”, siger Michael om de intelligente løsninger, som blandt andet tæller:

- Automatisk lys og lyd

- Smart Home gardiner

- Google Home assistenter

- Et køleskab der tænker selv

- Robotstøvsuger og -plæneklipper

- Sensorer ved vinduer og døre

- Automatisk havevanding

Luxaflex® Duette® smart gardiner og robotstøvsugeren Erika Luxaflex® Duette® smart gardiner og robotstøvsugeren Erika

Hvordan kan vi gøre det smartere?

Tanken om hvordan, det kan gøres smartere, driver parret, som ikke har fået det hele fra start i deres intelligente hjem. Smart home løsninger koster ekstra, men er i dag blevet langt mere tilgængeligt og nemt at bygge på.

”Vi er gået smart-vejen, hvor vi løbende udvider og binder vores intelligente gadgets sammen – det gør det mere overskueligt. Og så er vi bare blevet bidt af at bo intelligent”, fortæller Michael.

LÆS OGSÅ: Se hvordan gardiner bliver din butler >

Luxaflex® Pebble® fjernbetjening til smart gardiner Luxaflex® Pebble® fjernbetjening til smart gardiner

Top 3 over intelligente løsninger

Mette og Michael er enige om, at intelligente PowerView® gardiner, automatisk lys og robotstøvsugeren er deres tre bedste smart home funktioner, der gør en mærkbar forskel for dem i hverdagen.

”Der er ingen tvivl om, at vi har meget glæde af gardinerne – de gør så meget, fordi vi bor i et nyt hus med store vinduespartier mod gaden. Gardinerne tænker for os, og de ruller automatisk ned, når det bliver mørkt, så folk ikke kan kigge ind”, fortæller Mette.

Smarte og lækre Duette® gardiner, naturligvis med PowerView® motorisering Smarte og lækre Duette® gardiner, naturligvis med PowerView® motorisering
Magiske Duette® gardiner i smuk naturfarve til et intelligent hjem Magiske Duette® gardiner i smuk naturfarve til et intelligent hjem

Det bedste ved de intelligente gardiner

Intelligente gardiner gør en stor forskel, og særligt tre ting fremhæver Mette og Michael som det bedste ved deres motoriserede PowerView® gardiner:

1. De gør det nemmere at vågne med naturligt lys

2. Tryghed: De får det til at se ud til, at vi er hjemme

3. De er en æstetisk del af vores indretning

Et intelligent hjem

”Ny teknik giver os en hjælpende hånd i hverdagen, og det er også anledningen til, vi har valgt at integrere så mange forskellige inteligtente løsninger”. Men hvordan er det egentlig at leve i et intelligent hjem?

Det er nemmere at vågne

Mette fortæller, at gardinerne er deres automatiske vækkeur, som gør det nemmere at vågne om morgenen. Gardinerne lukker gradvis mere lys ind, og det er mere behageligt end at vågne ved en alarm. Pigerne har også fået nemmere ved at vågne selv.

LÆS OGSÅ: Luk lys & varme ude og sov bedre >

Mørklæggende Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up, i soveværelset Mørklæggende Duette® gardin, model Top Down/Bottom Up, i soveværelset

Ingen kompromis med æstetikken

For Mette og Michael handler det ikke blot om at have et intelligent hjem – for dem er en pæn integration i indretningen også vigtig. Det er tydeligt at se på Mettes blog og instagramprofil, Nordic Kids Living, hvor et æstetisk univers folder sig ud.

”Pæne gardiner er en stor del af indretningen hos os. Det er flot, når de er nede, og de udtrykker lige vores stil”, forklarer Mette.

Deres hus er smagfuldt indrettet med intelligente PowerView® gardiner. I stuen har de valgt en gråstruktureret farve, mens soveværelset har auberginefarvede mørklægningsgardiner og pigernes værelser har lyserøde mørklægningsgardiner.

LÆS OGSÅ: Gardinfarven påvirker dit velvære >

Kontrol, sikkerhed og tryghed

Når familien ikke er hjemme eller sidder på en feriedestination, er der flere intelligente hjælpere, der ser efter deres hjem, så husets rutiner fortsætter uagtet.

Gardiner, lys og lyd kan nemlig fjernstyres – selv haven bliver vandet automatisk. ”Før kom svigerfamilien typisk forbi og kiggede efter huset, men det er nærmest overflødigt nu”, forklarer Michael.

LÆS OGSÅ: Gør hverdagen lettere med intelligente gardiner >

Smart Duette® gardin i køkkenvindue, model Top Down/Bottom Up Smart Duette® gardin i køkkenvindue, model Top Down/Bottom Up

Kan et hjem blive for mekanisk?

Der er ekstra hjælp at hente i hverdagen med intelligente løsninger, og det er de små ting, der betyder noget, i det store hele, mener Michael.

”Alt det automatiske er fedt, men det kan også styres manuelt, for der skal være en balance. Og børnene skal også være med. Hos os indgår det som en naturlig del af husets indretning, og de intelligente dagligdagsting er helt intuitivt at bruge – også for børnene”.

LÆS OGSÅ: Lad hjemmet afspejle dine værdier og bliv lykkelig >

Vindue i stue med smarte Duette® gardiner, model Top Down/Bottom Up Vindue i stue med smarte Duette® gardiner, model Top Down/Bottom Up
PowerView® App og Duette® gardin i vinduet til et intelligent hjem PowerView® App og Duette® gardin i vinduet til et intelligent hjem

Gode råd når du ønsker et intelligent hjem

”Start med at tænke jeres hverdag igennem, og find jeres behov ved at spørge: Hvor kan vi få assistance? Hvor kan vi gøre det smartere?”, forklarer Michael, som også har fundet god inspiration i forskellige Facebookgrupper, hvor smart home idéer vendes.

Ifølge Michael er det også en god idé at overveje placeringer af strømstik, da det ellers kan blive en udfordring med strømtilførsel til den trådløse teknologi. Han mener, der er mange timers leg i vente med at customize de intelligente løsninger til specifikke behov.

Den næste intelligente investering

På spørgsmålet om, hvad der bliver familiens næste intelligente investering, lyder det prompte fra Mette: ”En robotgulvvasker! Vores robotstøvsugergør det godt, og en våd klud vil fuldende det”.