Mørklægningsgardiner

God søvn er forudsætningen for velvære

Både aften- og morgensolen kan være skarp og forstyrrende for den gode søvn. Derfor er mørklægningsgardiner en afgørende del af indretningen af soveværelset. De lukker lys og varme ude, så du er sikret optimale søvnforhold i et mørkt og tempereret soveværelse.

Duette® mørklægningsgardiner i soveværelset Duette® mørklægningsgardiner i soveværelset

Gardintyper der mørklægger

Der er ingen grund til at gå på kompromis med din indretning, når du vælger mørklægningsgardiner til soveværelset. Du kan nemlig sagtens vælge gardiner i lyse nuancer, hvor du stadig opnår total mørklægning. Den mørklæggende effekt har nemlig intet at gøre med farven på vævet. Luxaflex® har flere gardintyper, der fås med mørklægning. Vælg mellem:

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores skræddersyede gardiner.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.

Mørklægningsrullegardin Mørklægningsrullegardin

Rullegardiner med mørklægning

Rullegardiner er en klassiker til soveværelset, og det er ikke uden grund. Gardinets enkle design kan fint stå alene, men er også nemt at kombinere med lange, svævende stofgardiner. Rullegardiner fås i mange flotte farver og er desuden et prisvenligt valg.

Det mørklæggende væv i rullegardiner sørger for, at lyset udefra bliver dæmpet. Du undgår dog ikke, at der kan slippe en smule lys ind i siderne af rullegardinet. Er du meget lysfølsom, kan du vælge en kassettemodel med lister i siderne, der mindsker lyssprækkerne.

Duette® mørklægningsgardiner, model Top Down/Bottom Up Duette® mørklægningsgardiner, model Top Down/Bottom Up

Duette® lukker lyset ude

De elegante Duette® gardiner med mørklægning er et populært valg. Modellen lukker effektivt af for lyset og er konstrueret efter et minimalt lysindslip i siderne. Duette® fås også i modellen Dag/Nat, hvor gardinet har to forskellige væv. Et mørklæggende væv du kan tage i brug til natten og et transparent, der filtrer lyset og begrænser indsyn i dagtimerne. For at få det ultimative mørklægningsgardin skal du vælge LightLock™ – en funktion med diskrete sidelister, der blokerer lyset i siderne. LightLock™ fås til både Duette® og plisségardiner.

En anden fordel ved Duette® er gardinets isolerende effekt, som holder rummet køligere om sommeren og varmere om vinteren.

Vælg Top Down/Bottom Up

Vælger du betjeningen Top Down/Bottom Up til dine Duette® gardiner, får du et ekstraordinært fleksibelt gardin, der både kan justeres i toppen og bunden. Når vækkeuret ringer, kan du lukke lyset ind i toppen af vinduet, så du langsomt vågner med lyset, men stadig har afskærmning og privatliv i morgentimerne.

Dobbelt lag stofgardiner i soveværelset, et med mørklægning og et transparent Dobbelt lag stofgardiner i soveværelset, et med mørklægning og et transparent

Stofgardiner giver stilfuld mørklægning

Stofgardiner fuldender soveværelset – både visuelt og praktisk. De lange gardiner er stemningsfulde og giver soveværelset et afslappende hotel-look, samtidig med at de lukker lyset ude. Ved at placere gardinerne over vinduet, gør du både noget ved rumfornemmelsen, som synes højere, mens lysindslippet fra vinduet bliver minimalt.

Vælg blandt et bredt sortiment af tekstiler i forskellige teksturer og farver til at indramme vinduerne i soveværelset. Du kan blandt andet vælge stoffet Goodnight, der er helt lystæt, eller Solid, der er et dim-out væv med samme bløde overflade på gardinets for- og bagside.

Liftgardin med mørklægning til soveværelse Liftgardin med mørklægning til soveværelse

Liftgardiner med mørklægning

I liftgardiner er det mørklæggende stof integreret i selve gardinet, da gardinet syes med foer på bagsiden, som er 100% mørklæggende. Gardinet bliver skræddersyet, så det udfylder hele vindueshullet og minimerer lyssprækker i siderne.

Liftgardinerne kan sammensættes ud fra en overdådig palette af farver og kvaliteter, så du får netop det udtryk, du ønsker.

Kombinér flere gardiner

Det er måske ikke altid, du vil have total mørklægning på dit soveværelse. Nogle gange er behovet blot afskærmning eller at skabe en særlig stemning. Ved at kombinere stofgardiner med Duette®, rullegardiner eller liftgardiner får du stor fleksibilitet til at skærme af efter behov.

Drømmer du om en hjemmebio, er det også oplagt at tænke mørklægningsgardiner ind i indretningen. På den måde kan du lukke skarpe solstråler og dagslys ude og skabe de helt store filmoplevelser hjemme hos dig selv.

Duette® i kombination med tætte gardinlængder Duette® i kombination med tætte gardinlængder

Stå op med lyset

Synes du også, det kan være hårdt at komme op om morgenen? Med PowerView® automation kan du tidsindstille gardinerne til at følge din døgnrytme, så gardinerne gradvist lukker lyset ind om morgenen og giver dig en blid og behagelig opvækning.

Du kan tidsindstille forskellige scenarier tilpasset din døgnrytme og livsstil, så du altid har de rette forhold af lys og afskærmning i dit hjem.

Mørklægningsgardiner på mål

Luxaflex® gardiner laves på specialmål til dine vinduer. Se og mærk det store udvalg af gardiner med mørklægning hos din nærmeste Luxaflex® forhandler, og bliv guidet af kompetente gardineksperter til at finde de produkter, der matcher dine behov, ønsker og vinduer.

Ofte stillede spørgsmål