Screen væv, effektivt året rundt

Et screen væv lukker effektivt solvarme ude og modvirker blænding, samtidig med at udsynet og det naturlige dagslys bevares i rummet. I vores sortiment finder du højtydende screen væv, både til indvendig og udvendig solafskærmning, som reducerer op til 90% af solens varme. Så til dig med sydvendte og store vinduer – her er løsningen til at isolere både sommer og vinter.

Udvendigt screenvæv, sort Sergé 3%

Et screen væv gør godt

Et funktionelt og effektivt screen gardin gør indeklimaet behageligt på en varm sommerdag. Det bevirker, at din hjem ikke behøver aircondition for at blive svalt. Desuden undgår du blænding, uanset om det er i TV- eller computerskærmen eller ved middagsbordet, samtidig med at du bibeholder det naturlige dagslys i rummet. Det betyder også, at behovet for kunstigt lys reduceres, og du sparer også her på energien.

Vores forskellige modeller med screen væv har alle et diskret design, så de med fordel kan kombineres med et dekorativt gardin, der skaber stemning i rummet, mens screen vævet løser det praktiske med varmeudvikling og blænding. Læs om vores forskellige modeller nedenfor.

Indvendig screen rullegardin, Verosol SilverScreen
Screen rullegardin med Verosol SilverScreen 3% Screen rullegardin med Verosol SilverScreen 3%

Indvendig screen væv

Langt det mest populære valg indvendigt er vores screen rullegardin, men du kan også få screen væv til lamelgardiner og plisségardiner. I vores kollektion er kun det bedste godt nok, og derfor tilbyder vi desuden screen væv med metalliseret bagside fra Verosol – med ekstremt gode reflekterende egenskaber.

Vores kollektion af screen væv indeholder væv i forskellige farvenuancer og forskellige åbenhedsfaktorer.

Model Beaufort® Zip med screen vævet Sergé 3% i sort Model Beaufort® Zip med screen vævet Sergé 3% i sort

Outdoor Screens

Flere og flere husstande vælger løsningen med Outdoor Screens, og den store forskel er, at de, som navnet afslører, er monteret på ydersiden af vinduet. Indvendigt har du mulighed for at kombinere med en anden mere sanselig type gardin, der kan løfte stemningen i rummet.

Det mest optimale screen væv til en Outdoor Screen har en åbenhedsfaktor på 3% – dette væv lukker den rigtige mængde dagslys ind, samtidig med at varmebeskyttelsen opretholdes.

I alt har du omkring 30 væv i forskellige farver at vælge imellem, og produktets hardware fås i alle RAL-farver, så du kan matche husets ydre.

Screen væv hjælper med at:

  • Bevare udsigten
  • Lukke dagslyset ind
  • Forhindre solblegning af møbler/gulve
  • Stoppe blænding
  • Beskytte mod varme
  • Isolere mod kulde
  • Beskytte privatlivet mod indkig

To hjørnesten i et godt screen væv:

Solvarme

Refleksion; en høj værdi betyder, at meget solvarme reflekteres ud igen, hvilket er ønskværdigt. Målt i enheden Rs.

Transmission; jo lavere en værdi, jo bedre, fordi det betyder, at vævet ikke slipper varme igennem. Målt i enheden Ts.

Sollys

Refleksion; mindskning af blænding. Med en metalliseret bagside på screen vævet opnås altid en høj værdi, hvilket er ønskværdigt. Målt i enheden Rv.

Transmission; en lav værdi giver den helt rigtige mængde dagslys. Målt i enhedens tv.

G-værdi, en vigtig faktor at tage højde for

Lad os se på et eksempel i tal:

Et termovindue med en g-værdi på 0,76* betyder, at 76 % af solens varme passerer gennem glasset. I kombination med et af vores effektive screen væv, Verosol SilverScreen 2%, falder g-værdien til 0,19, hvilket betyder, at kun 19% af solvarmen passerer gennem glasset og spredes i rummet.

En betydelig forskel, der tydeligt kan mærkes på en varm sommerdag.

*referenceglasklasse B i henhold til EU-standard EN14501

U-værdi, hvor godt et materiale isolerer

Et screen væv beskytter også om vinteren, og u-værdien beskriver, hvor god beskyttelse, det giver. U-værdien indikerer, hvor godt et materiale isolerer, det vil sige ikke leder rummets varme ud gennem vinduet. Du vil have så lav en U-værdi som muligt, og en værdi under 1,0 isolerer meget godt.

Et eksempel på dette er et termovindue med en U-værdi på 1,1, som i kombination med Verosol SilverScreen 2% falder til at have en U-værdi på 0,7, en klart forbedret isoleringsværdi.

Ofte stillede spørgsmål