Rumdelere

Gardiner som rumdelere

Det er ikke altid, at en stationær væg er den bedste rumdeler – især ikke hvis du leder efter en mere fleksibel løsning. Her er et gardin som rumdeler optimalt! Når du ønsker at opdele rummet, trækker du bare gardinet for og omvendt, når du ønsker at åbne op og skabe plads.

Gardin som rumdeler i et multifunktionelt rum Gardin som rumdeler i et multifunktionelt rum

Hvordan opdeles et rum?

Alt, hvad der er nødvendigt, er en loftmonteret gardinskinne og et skræddersyet stofgardin, så er din rumdeler klar. Hos en af vores mange forhandlere får du hjælp til både gardinskinne og stofgardin.

5 fordele ved et gardin som rumdeler:

  • Fleksibelt
  • Luftig følelse
  • Hjælper rummets akustik
  • Høj indretningsfølelse
  • Let at komme til
Et gardin som rumdeler hjælper også med at forbedre akustikken Et gardin som rumdeler hjælper også med at forbedre akustikken

Hvordan bruges rumdelere?

Et gardin som rumdeler er let at anvende. Du trækker blot gardinet for, når du vil dele rummet op, eller når du ønsker at skærme en del af rummet af – eller skjule visuelt generende elementer som TV-skærme, rør eller rod.

Afhængigt af hvad dit behov for rumdelere er, bør du tænke over tykkelsen af gardinerne. Et tyndere gardin giver et mere luftigt indtryk, men man ser også, hvad der er skjult på den anden side, mens et tykkere gardin begrænser synligheden og samtidig gør noget godt for rumakustikken.

Vidste du i øvrigt, at vi i vores gardinkollektion har specialtilpassede væv med afmålte akustiske værdier – perfekt i de tider, hvor behovet for en rumdeler er lige så stort som behovet for lydabsorbering.

Gardiner fra loft til gulv Gardiner fra loft til gulv

Hvordan kan jeg dekorere med rumdelere?

Med et gardin som rumdeler har du stor fleksibilitet, og det er nemt at skifte farve og gennemsigtighed/tæthed i takt med, at behovet ændrer sig.

At indrette med gardiner tilføjer så meget mere end bare en funktion – det ved vi allerede.

Et gardin fra loft til gulv kan ændre hele følelsen af et rum. Fra "bare" at være dekoreret, føles rummet med gardiner mere planlagt og færdigt på en eller anden måde.

Suppler dine glasdøre med et gardin, der skærmer yderligere af Suppler dine glasdøre med et gardin, der skærmer yderligere af

I hvilke rum kan rumdelere bruges?

Rumdelere er optimale i multifunktionelle rum som moderne spisestuer/stuer, hvor det både spises og ses TV.

En eller flere rumdelere kan med fordel også bruges i åbne rum, til at skabe mindre fleksible rum i rummet – det kan for eksempel være en åben planløsning, der har brug for lidt opdeling eller en alkove i den lille lejlighed, der ønskes skærmet af.

Kun fantasien sætter grænser!

Gardin som rumdeler holdt i en tone-i-tone farvepalette Gardin som rumdeler holdt i en tone-i-tone farvepalette

Hvordan skal jeg tænke, når det kommer til farvevalget?

Vælg at gå tone-i-tone med resten af rummets indretning, hvis du vil skabe følelsen af afskærmning, uden at det er så iøjnefaldende.

Vil du derimod lave en tydeligere og mere markant opdeling af rummet, så invester i en kontrastfarve.

Farvevalget gør en stor forskel for oplevelsen og for rummet.

Find forhandler

Indtast din adresse, så du kan finde de Luxaflex® forhandlere der ligger nærmest dig.