Lyskontrol

Mestre lyset i dit hjem

At føle sig godt tilpas i sit eget hjem er vigtigt for at kunne klare det travle liv, som de fleste af os lever i dag. En stor del af dette består i at gøre brug af de evigt foranderlige og følelsesmæssige kvaliteter ved lys. Vi kan ikke altid forklare, hvorfor vi elsker at synke ned i en bestemt yndlingsstol eller hvorfor det føles så fantastisk at slå øjnene op til morgensolen. Men ofte er det lysets magiske egenskaber, der tiltaler os.

Lyskontrol

Gør hver dag til en fornøjelse

Hver morgen afgør du, hvordan dagen skal blive. Luxaflex® gardiner lader dig kontrollere både dagslyset og atmosfæren i hjemmet.

At leve med lys

Det hele starter med lys. Hverdagens oplevelser er i høj grad præget af vores omgivelser, og vores behov for at arbejde, lege eller bruge lidt tid alene til at koble af, stiller krav til forskellige stemninger.

De seneste 60 år har det været vores passion at forstå lysets mange elementer. Vi har et ønske om at udnytte og styrke lysets naturlige kvaliteter, såsom at få en overskyet dag til at virke mildere eller gøre et varmt rum køligere og mere komfortabelt. Vi har lært meget i løbet af de år, og vi vil gerne dele vores viden med dig, så du kan nyde godt af det smukke lys i samtlige rum med inspirerende og elegante løsninger til netop dit hjem.

None

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores skræddersyede gardiner.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.

Gardiner forbedrer indeklimaet Gardiner forbedrer indeklimaet

Lad lyset arbejde for dig

Kontrol over lyset og evnen til at holde en behagelig temperatur er nøglen til at skabe en afslappet, indbydende atmosfære i ethvert rum. Det rigtige valg af gardinløsning kombineret med nuanceret, kunstigt lys kan på et splitsekund transformere et hus om til et hjem.

Lys har evnen til at give os energi. Til at berolige. Til at puste nyt liv i os og få os til at slappe af. Lys kan fremkalde et bredt spektrum af følelser, og det er en af de mest effektive måder at påvirke sanserne på. Men før du kan udnytte det, må du først lære at forstå det.

Optimal lysstyring: gardiner i flere lag Optimal lysstyring: gardiner i flere lag

Forstå lysets kompas

Ethvert rum i dit hjem har sine egne lyskvaliteter afhængigt af i hvilken retning det vender, hvor store vinduerne er, og om det er placeret i stueetagen eller ovenpå.

Start med at finde den nordlige retning i dit hjem. Find derefter ud af hvor hvert enkelt rum og område i huset ligger på kompasset. Herfra kan du begynde at kortlægge fra hvilken retning lyset trænger ind i dit hjem.

Nordvendte rum modtager lavere lysniveauer på en mere diffus facon hvilket skaber en rolig, afdæmpet stemning. Sådanne rum har brug for ekstra hjælp til at reflektere og øge lysniveauet.

Et østvendt soveværelse er perfekt for dem der gerne vil starte dagen med yogaens solhilsen. Syvsovere der foretrækker at blive liggende, vil skulle finde en måde at håndtere solopgangen på.

Sydvendte rum er velsignet med mest naturligt dagslys, hvilket kan medføre et behov for at filtrere og blødgøre det blændende middagslys.

Vestvendte rum vækkes til live om aftenen. Hvis lyset er skarpt, kan det dæmpes med beroligende toner såsom gråt ved vinduet. Alternativt kan lysets effekter maksimeres med lysforstærkende tekstiler.

Fleksibel afskærmning: Top Down/Bottom Up gardin Fleksibel afskærmning: Top Down/Bottom Up gardin

Årstiderne

Når du begynder at planlægge indretningen, er årstiderne et væsentligt aspekt at have in mente i valget af farvepaletter og nuancer til et rum, og dine krav kan ændre sig i løbet af en årscyklus.

Om sommeren er der for eksempel ofte fokus på at holde hjemmet køligt og mørkt – screen væv og mørklægningsgardiner er to glimrende muligheder. Om vinteren er behovet for at maksimere lys og for at isolere størst – et energirigtigt Duette® gardin i den fleksible Top Down/Bottom Up model er da et godt valg.

I sommerhalvåret står solen højere på himlen, og den skaber dermed ikke det samme blændende lys, som kan opleves ved en lavtstående vintersol. Træer i fuldt flor kan dæmpe det skarpe middagslys i et sydvendt rum. En hvidkalket mur i haven kan kaste tiltrængt lys tilbage ind i et nordvendt køkken. Om efteråret og vinteren kan nøgne træer afsløre udsigten bagved, og der kan blive behov for ekstra privatliv, hvis du pludselig får udsigt til en travl gade eller naboens soveværelse.

Indret med lys

For meget naturligt dagslys – som er blændende og ubarmhjertigt – kan føles ubehageligt at sidde i selvom det nænsomt varmer huden. Samtidig kan et rum, der er afhængigt af kunstigt lys føles koldt og kedeligt. Viden om hvordan man dæmper skarpt lys, maksimerer svagt lys og finder en perfekt balance mellem de to, er en væsentlig del af et succesfuldt design.

Hvornår er et simpelt, hvidt rum ikke længere et simpelt, hvidt rum? Forestil dig at placere et jordnært, okkerfarvet rullegardin i vinduet. Sollyset, hvad enten det er sommerklart eller vintersprødt, får en rolig, varm nuance når det passerer gennem stoffet. Hvis du bytter det ud med et lyst, isblåt gardin, føles rummet øjeblikkeligt friskere, skarpere og køligere eftersom den nye farve overfører sine kvaliteter til lyset der strømmer gennem den.

Lys kan forskønnes og kontrolleres med nogle smarte men simple tricks. Er du fanget med et mørkt køkken? Vælg hårde, blanke overflader som skinnende køkkenskabe eller bordplader der kaster det tilgængelige lys rundt i rummet. Eller prøv en samling af vintage-spejle til at dække endevæggen af en lang gang for at øge lyset i rummet og skabe en illusion af to klassiske pendellamper eller et ekstra vindue.

Skarpt lys kan kaste lange skygger hvilket skaber dystre, ugæstfri hjørner. Vælger du derimod et hørgardin, kan dette filtrere og sprede lyset mere jævnt i rummet og dermed gøre hele lokalet mere tiltalende. Du kan også skabe detaljerede skygger ved brug af gardiner med lange lameller der former sollyset som det passerer igennem.

Lyset forandres som dagen skrider frem, og det samme bør være tilfældet for måden vi arbejder med det på. Nøglen til en succesfuld og engagerende indretning, er at vide hvilket lys man skal bruge og hvornår. Overvej hvordan rummet bruges til forskellige formål i løbet af en dag, tænk på skabe flere lag af lys hertil. Brug skarpt lys i soveværelset til at vælge dit arbejdsoutfit, afdæmpet, spredt dagslys gennem lamellerne (f.eks. Silhouette® gardiner) til at læse en god bog ved sengetid og roligt, gyldent lys på sengebordet mens søvnen sniger sig ind.

Tidløs eller moderne, hvad end du foretrækker, lever vores komplette sortiment op til de krav, du måtte have til dine gardiner. Udforsk vores forskellige kollektioner:

Livet med automatiske PowerView® gardiner Livet med automatiske PowerView® gardiner

Gardiner forbundet til dit Smart home system

Forestil dig at vågne op til naturligt dagslys i stedet for den tidsindstillede alarm, eller at gardinerne automatisk sænker, når det er sengetid!

Den gode nyhed er, at du kan styre alle dine Luxaflex® gardiner fra mobil, tablet, app, fjernbetjening eller via stemmen.

Designet til at gøre livet lettere. Du kan indstille PowerView® til at hæve eller sænke dine Luxaflex® gardiner til præcis den position, du ønsker, når som helst på dagen – også når du ikke er hjemme.

PowerView® er kompatibel med f.eks. Google Assistant, Apple Homekit og Amazon Alexa.

Luxaflex® showroom Luxaflex® showroom

Ekspertrådgivning lige ved hånden

Uanset om du er på udkig efter specifik produktinformation eller professionel rådgivning, er vores erfarne team klar til at svare på dine spørgsmål og finde de bedste løsninger til dit hjem.

Få en gratis konsultation og bliv inspireret af smukt design til dit hjem med praktiske funktioner til lysstyring, mørklægning af rummet samt privatliv.