Scandinavian Design Collection

Scandinavian Design Collection er en unik rullegardinskollektion fra Luxaflex® med mønstre fra tre elskede og anerkendte Skandinaviske designere – Stig Lindberg, Sven Markelius og Maria Åström. Her kan du læse mere om kollektionen, mønstrene og designerne.

Om kollektionen

Luxaflex® har haft den store fornøjelse at skabe en fantastisk kollektion med kendte mønstre skabt af populære svenske designere – mønstre der stammer fra midten af 1900-tallet og frem til i dag.

Prisma | Scandinavian Design Collection Prisma | Scandinavian Design Collection

Skræddersyet design

Rullegardinerne fremstilles efter mål. Mønstrene er trykt på et lækkert væv med struktur. Gardinet slipper lys ind men holder de skarpe solstråler ude, så lysindfaldet bliver behageligt.

Du kan vælge LiteRise® betjening, hvor du enkelt sænker og hæver gardinet ved at trække ellers skubbe let i underlisten. Helt uden kæder eller fjedre der driller.

Grazia Grande | Scandinavian Design Collection Grazia Grande | Scandinavian Design Collection

Meget mere end et rullegardin

Et Luxaflex® rullegardin er kvalitet ned i mindste detalje. Det skinner igennem både i design, væv og betjeningsfunktion – du mærker tydeligt forskellen og får et gardin du kan nyde og glæde dig over i lang tid.

Helt enkelt et kunstværk til dit vindue.

Fiki | Scandinavian Design Collection Fiki | Scandinavian Design Collection

Motoriser dit designrullegardin – og styr det via PowerView® appen på din mobil

Nu kan du kombinere unik klassisk design med den seneste teknologi. PowerView® Automation styrer dine rullegardiner fra mobiltelefonen, du behøver ikke engang at være hjemme.

Med PowerView® appen kan du desuden programmere dine rullegardiner til at bevæge sig på egen hånd dagen igennem, på de tidspunkter du ønsker.

Du kan naturligvis også betjene dem med en fjernbetjening, hvis du foretrækker det.

Stig Lindberg Stig Lindberg

Stig Lindberg (1916–1982)

Industridesigner, keramiker & illustrator.

Stig Lindberg blev født i Umeå i 1916 og begyndte sin karriere hos Gustavsbergs porcelænsfabrik i sommeren 1937. Hans egensindigt dekorerede og fantasifulde ler- og stentøj var banebrydende gennem 40’erne og 50’erne.

I 1947 indledte Stig Lindberg et samarbejde med Astrid Sampe, chef for det eksklusive svenske stormagasin NK Textilkammare. Stig Lindberg satte sig hurtigt ind i skabelontrykkets teknik med rapportskabningens begrænsninger hvilket resulterede i en række legesyge, surrealistiske tekstiltryk.

Mønstrene på den første udstilling fokuserede meget på en drømmeverden med svævende figurer. Han designede med humor og varme og skabte blandt andet mønstre som Melodi og Lustgården.

Se vores mønstre fra Stig Lindberg:

Om design Herbarium

Det smukke og romantiske blomsterdesign Herbarium blev skabt til den første udstilling for stormagasinet NK Textilkammare i 1947 og er et af Stigs mest elskede mønstre. Oprindeligt var mønstret med grøn og blå bund, i dag er det blevet videreudviklet med flere farvekombinationer.

Herbarium i hvid og blå

Om design Grazia Grande

I 1949 blev den anden store kollektion frigivet, som blev vist i NK med velkendte mønstre som Pottery og Grazia. Mønstret Grazia Grande er en historiefortælling og handler om fire bejleres frieri til den samme kvinde. Gå på jagt i gardinets mønster, der afslører ansigter på både den heldige kavaler og de, der måtte gå skuffede derfra. Et kunstværk som er værd at betragte.

Grazia Grande i lyse- og mørkegrå

Om design Tallyho

I den tredje og sidste udstilling i NK’s atriumgård i 1953 forlod Stig det legesyge til fordel for konkretismen med mønstre som Bulbous og Cello. Helt andre slags mønstre voksede frem og i 1961 designede Stig Lindberg Tallyho. Æblerne blev opfattet som moderne og provokerende popart. De fine grafiske æbler er dog ikke designet af Any Warhol på Studio 54, men i mere rolige omgivelser i den svenske Skærgård.

Tallyho i lysegrå og blå
Sven Markelius Sven Markelius

Sven Markelius (1889–1972)

Arkitekt og designer.

Sven Markelius var en af de største og succesfulde svenske arkitekter i 1900-tallet og en af de svenske frontfigurer inden for funktionalismen. Han blev rent faktisk kaldt for ”Mr. Funkis”. Markelius tegnede flere af de første funktionalistiske bygninger i Sverige, herunder blandt andet Helsingborgs koncertsal. Han designede møbler og interiør til de fleste af sine bygninger, til det formål designede han også tekstiltryk.

Om design Prisma

Prisma har været populært siden det så dagens lys i 50’erne. Mønstret er opbygget af trekanter og rektangler i en meget stor mønsterrapport og har betaget folk i generationer. Igennem årene har Prisma optrådt som tryk på alt lige fra puder til tapet. I den nye kollektion genoplives det fascinerende mønster endnu engang.

Vælg den grå variant for et klassisk og stilrent look, eller dekorer vinduerne med en eksklusiv model i kobber, der forvandler det klassiske mønster til et perfekt indslag i den moderne boligindretning

Prisma i kobber Prisma i kobber
Maria Åström Maria Åström

Maria Åström

Designer

Maria Åström er mønsterdesigner med sit eget atelier i Stockholm. I løbet af sommerhalvåret bor og arbejder hun udenfor Simrishamn. Maria har opnået stor succes med blandt andet mønstrene Citrus Limon, Botanika og Fiki.

Designprocessen begynder med at Maria sidder og laver skitser i haven eller på sine rejser. Motivet er ofte en blomst eller et træ som vokser på stedet. Derefter skaber hun mønstret sammen med en velfungerende mønsterrapport.

Se vores mønstre fra Maria Åström:

Om design Fiki og Citrus Limon

Mønstret Fiki viser detaljer fra et smukt figentræ ved middelhavet, og man kan næsten høre blide bølgeskvulp og cikadernes sang indenfor. Citrus Limon med de grønne blade og gule citroner leder tankerne til et solrigt Italien.

Fiki og Citrus Limon