Design med fokus på miljøet

Bæredygtighed og ansvarlighed

Miljøet er et fælles ansvar og et centralt fokusområde i produktionen af Luxaflex® produkter – både i forhold til valg af materialer, produktionsmetoder og underleverandører.

Hos en af ​​vores mange forhandlere kan du få hjælp til at vælge en gardinløsning med ekstra fokus på bæredygtighed, med f.eks. genanvendt eller energieffektivt væv.

Genvinding af polyester

Luxaflex®’ Plissé væv Revival er fremstillet af 100% genanvendt polyester, hvilket ikke kun reducerer CO2-udledningen fra vores væv-produktion med 6%, men også mindsker vandforbruget. Herudover fremstilles vores Duette® væv Eternity af 40% genvundet polyester, fra plastflasker. To plastflasker kan levere garn nok til 1 m2 stof.

Polyester er fremstillet af råolie og ved at genanvende det, sparer vi på verdens begrænsede olieressourcer.

Genvundet plast fra haven

I Luxaflex® kollektioner med stofgardiner, lamelgardiner og rullegardiner findes væv, som er lavet af genvundet plast indsamlet fra strande og kyststrækninger rundt om i verden. Stofferne er lavet af ca. 50% genanvendt plast indsamlet ved hjælp af passionerede frivillige gennem Waterkeeper Alliance™, hvis overordnede mål er at holde strande rene og fremme havenes økosystem.

Vævene hedder Sea, Sea-Tex og Sea-Tex NXT.

Luxaflex® persienner, produceret med 98% genanvendt aluminium Luxaflex® persienner, produceret med 98% genanvendt aluminium

Genvundet aluminium

Luxaflex® har siden 1970’erne produceret persienner med genanvendt aluminium, i dag med op til 98 % genbrugsmateriale.

Vores aluminiumpersienner er også Cradle to Cradle Certified™. Det betyder, at alle komponenter og al belægning ikke indeholder stoffer, der er skadelige for mennesker eller miljøet. Det omfatter også ansvarlig brug af vand og energi samt respekt for mennesker og planeten.

Luxaflex træpersienner med FSC-certifiering Luxaflex træpersienner med FSC-certifiering

FSC-certificeret træ

Hele 70% af Luxaflex®’ træpersiennekollektion er fremstillet af FSC-certificeret træ.

I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

GreenScreen

En række af Luxaflex® forskellige screenvæv er lavet med bæredygtighed i tankerne. Som for eksempel GreenScreen Eco, et 100 % PVC- og halogenfrit polyesterstof og GreenScreen Sea-Tex®, et væv med 50 % genanvendt havplastik.

Isolering

En række Luxaflex® gardiner er udviklet med isolerende effekt med henblik på at kunne holde på varmen. Resultatet er, at dit varmeforbrug minimeres.

Bæredygtige gardiner

Interesseret i at lære mere om de valg, du kan træffe for at dekorere bæredygtigt med gardiner? Hos din lokale forhandler kan du se og mærke vores forskellige miljøvenlige væv og materialer.

Luxaflex® Sea gardiner af genanvendt plast Luxaflex® Sea gardiner af genanvendt plast