Design med fokus på miljøet

Bæredygtighed og ansvarlighed

Miljøet er et fælles ansvar og et centralt fokusområde i produktionen af Luxaflex® produkter – både i forhold til valg af materialer, produktionsmetoder og underleverandører.

Rullegardiner med vævet Largo, som indeholder 40% genanvendt materiale

Bæredygtige valg

Smukke gardinvæv skabt af genanvendte materialer som fx PET-flasker.

Bæredygtig indretning takket være energieffektivt design

Luxaflex® har været en pioner inden for bæredygtighed i over 70 år.

Ved at kombinere smarte designs og produktionsmetoder til at udvikle produkter, der regulerer lys og isolerer rum mod varme/kulde og dermed sparer energi, hjælper vi dig med at reducere dit miljømæssige fodaftryk.

Vi har designet nogle af verdens vigtigste innovationer inden for bæredygtige gardiner/solafskærmning, herunder de første aluminiumspersienner og Duette® gardinet – branchens første indvendige solafskærmning med fokus på energieffektivitet i vinduet.

Vores andre produkter, såsom rullegardiner, plisségardiner, lamelgardiner og stofgardiner, har også varianter fremstillet med genanvendte materialer med energibesparende fordele.

Isolerende effekt

En række Luxaflex® gardiner er udviklet med isolerende effekt med henblik på at kunne holde på varmen. Resultatet er, at dit varmeforbrug minimeres.

Om sommeren fungerer gardinerne modsat og lukker varmen ude.

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores skræddersyede gardiner.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.

Genvinding af polyester

Luxaflex®’ Plissé væv Revival er fremstillet af 100% genanvendt polyester, hvilket ikke kun reducerer CO2-udledningen fra vores væv-produktion med 6%, men også mindsker vandforbruget. Herudover fremstilles vores Duette® væv Eternity af 40% genvundet polyester, fra plastflasker. To plastflasker kan levere garn nok til 1 m2 stof.

Polyester er fremstillet af råolie og ved at genanvende det, sparer vi på verdens begrænsede olieressourcer.

Genvundet plast fra havene

Det anslås, at op mod 11 millioner tons plastaffald ender i verdenshavene hvert år. Under påvirkning af havstrømme, vind og bølger skabes gigantiske akkumuleringer af denne plast. Disse flydende plastikøer udgør en stor fare for havets dyreliv.

Luxaflex® er stolte af at være en del af et program, der allerede har indsamlet mere end 40 tons havplast og omdannet dette til smukke gardinvæv. I vores kollektioner med stofgardiner, lamelgardiner og rullegardiner findes væv, som er lavet af genvundet plast indsamlet fra strande og kyststrækninger rundt om i verden. Stofferne er lavet af ca. 50% genanvendt plast indsamlet ved hjælp af passionerede frivillige gennem Waterkeeper Alliance™, hvis overordnede mål er at holde strande rene og fremme havenes økosystem.

Vævene hedder Sea, Sea-Tex®, Sea-Tex® Sterling och Sea-Tex® NXT.

Re-Life

Det stopper ikke ved indsamlet havplast og genanvendt polyester. Vi er konstant på udkig efter nye genanvendte materialer til vores produkter.

Når et af vores væv har Re-Life-mærket, kan du være sikker på, at vævet er fremstillet af genanvendt materiale – ud over havplast. Du kan i øjeblikket finde mærket i vores rullegardinkollektion, hvor brugte PET-flasker og polyester er blevet genanvendt til en række smukke og slidstærke rullegardinsvæv. Vi ser frem til også at introducere Re-Life i andre kollektioner.

Væv med genanvendt materiale

Herunder ser du et udvalg af vores væv fremstillet med genanvendt materiale i smukke teksturer og nuancer. Du kan opleve den fulde kollektion hos en af vores mange forhandlere over hele landet.

swatch detail image
Rullegardiner
Duette® gardiner
swatch viewport image
Luxaflex® persienner, produceret med 98% genanvendt aluminium Luxaflex® persienner, produceret med 98% genanvendt aluminium

Genvundet aluminium

Luxaflex® har siden 1970’erne produceret persienner med genanvendt aluminium, i dag med op til 98 % genbrugsmateriale.

Vores aluminiumpersienner er også Cradle to Cradle Certified™. Det betyder, at alle komponenter og al belægning ikke indeholder stoffer, der er skadelige for mennesker eller miljøet. Det omfatter også ansvarlig brug af vand og energi samt respekt for mennesker og planeten.

Luxaflex træpersienner med FSC-certifiering Luxaflex træpersienner med FSC-certifiering

FSC-certificeret træ

Hele 70% af Luxaflex®’ træpersiennekollektion er fremstillet af FSC-certificeret træ.

I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

Luxaflex® Sea gardiner af genanvendt plast Luxaflex® Sea gardiner af genanvendt plast

Ofte stillede spørgsmål