Væv af genanvendte materialer

Ansvarlig produktion

Hos Luxaflex® er det vores ambition at være på forkant med ansvarlig produktion og at skabe løsninger, der sparer energi og udnytter sollysets naturlige fordele. Vi bruger materialer ansvarligt og bruger de mest effektive produktionsprocesser til at spare energi og skåne miljøet.

I vores stræben efter at bruge mere bæredygtige og genanvendte materialer i vores gardiner, sørger vi for løbende at udvikle og udvide vores forskellige kollektioner. Så du kan træffe et godt valg for både miljøet og dit hjem.

De fleste af Luxaflex® forskellige væv er certificeret med OEKO-TEX® Standard 100, som sikrer sunde og sikre produktionsmiljøer, hvor der ikke anvendes skadelige kemikalier i processen. Derudover har vi en række GREENGUARD® certificerede væv, der har gennemgået grundige tests og opfylder de strenge krav til lav emission af kemikalier indendørs, som standarden forudsætter. Disse to certificeringer bidrager til et sundere miljø og indeklima.

Under overskriften bæredygtighed har Luxaflex® investeret massivt de seneste år, og vores største kollektioner har nu flere forskellige udvalg af væv med genanvendte materialer, som du kan læse mere om herunder:

Bestil en digital brochure

Udforsk mulighederne og bliv inspireret af vores skræddersyede gardiner af genanvendte materialer.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Tak for din bestilling!

Snart har du din digitale brochure, fyldt til randen med inspiration.

Stofgardiner & Liftgardiner

Vores to kollektioner af stofgardiner og liftgardiner går hånd i hånd. Mange stofgardinstekstiler egner sig nemlig også godt til liftgardiner. De bæredygtige tekstiler fra stofgardinskollektionen går således igen i liftgardinskollektionen og giver dig endnu flere muligheder for et mere ansvarligt valg af tekstil.

Akin, flammehæmmende stof af genanvendte materialer Akin, flammehæmmende stof af genanvendte materialer

Akin

Et smukt, klart stof, der både er af genanvendte materialer og flammesikkert. Og så fås det i 11 afdæmpede farver.

Vævsserien er lavet af Trevira CS ECO, en videreudvikling af det velkendte produkt Trevira CS, kendt for sin høje kvalitet af flammesikre tekstiler.

Trevira CS ECO er et GRS (Global Recycled Standard) certificeret stof og består af mindst 50% genanvendt stof, fremstillet af stofrester fra tidligere produktion.

Du kan opleve hele vævsserien i butikkerne.

Sea, stofgardiner fremstillet af genanvendt havplast Sea, stofgardiner fremstillet af genanvendt havplast

Sea

En smuk vævskollektion med en blød og luftig hørfornemmelse, lavet af genanvendt havplast i ti naturinspirerede nuancer.

Sea er en del af kollektionen GreenScreen Sea-Tex® - en vævssamling fremstillet af 50% af havplast, indsamlet langs strande og kystlinjer.

Sammen med virksomheden Bionic® omdannes den genanvendte havplast til stof og væv af høj kvalitet.

Er du interesseret i mere dybdegående information om vævssamlingen?

Akin og Wood, to væv af genanvendte materialer Akin og Wood, to væv af genanvendte materialer

Wood

Et sofistikeret tæt væv i naturmaterialet Tencel Lyocell™ i kombination med hør. Fås i syv nuancer.

Wood er en af vores gardinserier, som skiller sig lidt ud: De 75% Lyocell™ og 25% hør, som gardinet består af, gør det helt bionedbrydeligt og komposterbart. Lyocell™ er et ekstremt holdbart stof af forskellige årsager. I første omgang er fremstillingsprocessen et såkaldt lukket kredsløb, der ikke skaber skadelige biprodukter, og som genbruger de giftfri kemikalier i fremstillingsprocessen igen og igen. Lyocell™ har også en kort og enkel fremstillingsproces, hvilket resulterer i reduceret vand- og energiforbrug.

Hovedkomponenten i Lyocell™ , træcellulose, kommer fra velforvaltede skove, hvilket gør det til et fremragende materiale til vedvarende fibre såsom gardinstof.

Oplev kollektionen i et af vores showrooms over hele landet.

Rullegardiner af genanvendt materiale

I Luxaflex® seneste rullegardinskollektion er udvalget af varianter fremstillet af genanvendte materialer vokset. Vi kan nu tilbyde alt fra mørklægningsvæv til screen væv, enkeltfarvede væv til væv med mere struktur i en masse forskellige nuancer.

GreenScreen Sea-Tex® NXT i kombination med Akin stofgardinet GreenScreen Sea-Tex® NXT i kombination med Akin stofgardinet

GreenScreen Sea-Tex®

GreenScreen Sea-Tex® er det samlede navn for vores væv fremstillet med 50% genanvendt havplast. Nedenfor finder du tre vævsvarianter: Defend™, NXT og Sterling.

Både Defend™ og Sterling er såkaldte screenvæv med en åbenhedsfaktor på henholdsvis 2% og 3%, der giver dig næsten uforstyrret udsyn, mens du har beskyttelse mod varme og blænding. Sterling har desuden en metalliseret bagside, der gør den endnu mere effektiv. Defend™ har, som navnet antyder, en antiviral funktion, der gør det muligt at inaktivere vira op til 99% og reducerer risikoen for, at vira overføres fra vævet til mennesker og andre overflader i hjemmet eller på kontoret.

Vævene i NXT fås som både halvgennemsigtige og mørklæggende.

Er du interesseret i at vide mere om GreenScreen Sea-Tex® og dets fremstillingsproces?

Largo, smukt rullegardinvæv med genanvendte materialer Largo, smukt rullegardinvæv med genanvendte materialer

RE-LIFE

Rullegardinkollektionens øvrige tekstiler, der er fremstillet af andre genanvendte materialer end havplast, har fællesbetegnelsen RE-LIFE. Her finder du væv med forskellig tekstur, nuance og gennemsigtighed – og fælles for dem alle er, at de er lavet af genanvendte PET-flasker.

Vores vævsserie og deres mængde af genbrugsmaterialer:

  • Largo: 40% genanvendt materiale
  • Ouverture: 80% genanvendt materiale
  • Strada: 89% genanvendt materiale
  • Universe: 100% genanvendt materiale

Det sidste væv i rækken, Universe, er også et såkaldt screenvæv med en gennemsigtighedsfaktor på 3%, der giver dig mulighed for at nyde udsigten og samtidig få god beskyttelse mod varme og blænding.

Oplev vævene og deres forskellige egenskaber i en af vores mange butikker.

Bæredygtige lamelgardiner

I Luxaflex® kollektionen finder du lamelgardiner produceret med genanvendte materialer i fem nuancer under navnet GreenScreen Sea-Tex® NXT, et kvalitetsvæv lavet af 50% havplast.

Vævet har en "hørtekstur" og har de tre certificeringer: Cradle to Cradle, GREENGUARD® og OEKO-TEX® Standard 100, så du kan træffe et sundere og mere ansvarligt valg.

Læs mere om vores kollektion genanvendt af havplast.

GreenScreen Sea-Tex® NXT, et lamelvæv fremstillet af genanvendt havplast GreenScreen Sea-Tex® NXT, et lamelvæv fremstillet af genanvendt havplast

Bæredygtige Duette® og plisségardiner

Selvfølgelig har vores to populære kollektioner Duette® og plisségardiner også varianter med genanvendt væv. I plissékollektionen hedder vævet Revival og i Duette® kollektionen finder du Eternity.

Revival, 100% genanvendt stof Revival, 100% genanvendt stof

Revival

Revival er et plisseret væv fremstillet af 100% genanvendt polyester fra industriaffald, hvilket bidrager til at spare naturressourcer, reducerer CO2-emissioner og bruger mindre vand under produktionen af tekstilet.

Eternity, et Duette® væv af genanvendt materiale Eternity, et Duette® væv af genanvendt materiale

Eternity

Eternity er et Duette®-væv fremstillet af 40 % genanvendt polyester. Resultatet er et blødt og yderst smukt stof, der klæder vinduet rigtig flot.

Derudover er Duette® gardinet med sine to lag stof og isolerende luftlommer et godt energirigtigt valg.

Find forhandler

Indtast din adresse, så du kan finde de Luxaflex® forhandlere der ligger nærmest dig.